0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Инсеминации януари, февруари, март 2012
« Отговор #160 -: Март 07, 2012, 11:44:40 am »
за др даскалов не се чуди аз правих при него 1 си инсеминация резултат + невероятен доктор

*
« Отговор #161 -: Март 07, 2012, 12:48:44 pm »
sisi Аз съм пускала естрадиол в деня преди да ми сложат прегнила. Повишеното му ниво показва, че ще настъпи овулация, а прегнила е за да се таймира самата овулация.
Пускала съм и ЛХ и ФСХ, но на 3-5ти ден от МЦ преди планираната инсеминация и  заради високи стойности сме я отлагали.
На 23.01.2014 в 10,49 Нора пое първата си глътка въздух.
« Отговор #162 -: Март 07, 2012, 17:17:30 pm »
vesta, благодаря. Аз попрочетох за това какво поема ФАР... за инвитро ще трябва д анаправим 4 инсем, за да ме одобрят... амаааа... аз вече наближавам 43, пък и ако тези "отгоре" са решили, че ние двамцата не трябва да имаме бебче, няма да насилваме природата. Както и да е .. ами направихме на естествен цикъл. То стана и много бързо, аз на 5тиа ден от цикъла отидох за първичен преглед, после ми каза че имам фоликул, които му харесва и да отида на 9ти ден за преглед... то пък се оказа че е момента за инсем... и така с 2 посещения направихме процедурата. А като се стимулират яйчниците и както са станали повече, не е ли опасно да се получи многоплодна бременност? Аз правих инсеминация в Афродита, София.

pipilota_85 не е проблем еректилната дисфункция. Аз ти изпратих на ЛС инфо и адреси на клиника. Видях, че ве си си записала час за друга. Предполагам че и там имат същите умения. Успех!!

anelino благодаря!

а за инвитро също си трябва отделяне, но има методи като екстракция - TESE екстракция на сперматозоиди от тестиса, PESA подкожна аспирация на сперматозоиди от епидидима. Измислили са го :-)

Животът не свършва днес... нито утре... той продължава. Важно е как ние го възприемаме :-)
« Отговор #163 -: Март 08, 2012, 13:38:43 pm »
Честит празник, мили дами!  :balk_5:

« Отговор #164 -: Март 09, 2012, 11:42:22 am »
Момичета Честит празник и от мен на патерици! :)
Вчера преглада мина добре имам си две фоликулчета,днес ще слагаме Прегнила(голям зор докато намеря).
Искам да Ви питам Вие променихте ли начина си на живот след инсето.Много ми е притеснено мъжо от сега се е заканил, че ще лежа и нищо нямада правя вкъщи!
*
« Отговор #165 -: Март 09, 2012, 12:15:28 pm »
Искам да Ви питам Вие променихте ли начина си на живот след инсето.Много ми е притеснено мъжо от сега се е заканил, че ще лежа и нищо нямада правя вкъщи!
Не, и няма нужда от промяна. Аз не съм променяла, само след инсетата си подремвах след обед. Естествено без тежък физически труд.
За мен едно лежане две седмици до теста би ме докарало ... не знам до какво.
Ако пък ти се лежи - лежи си. Важното е да се чувстваш добре и да си спокойна.
« Отговор #166 -: Март 09, 2012, 12:16:46 pm »
Честит празник момичета   :balk_5: (с малко закъснение :))
anelino, стискам палци за успех! Моят съвет е: НЕ променяй начина си на живот, гледай само да не вдигаш тежко и най-важното да си спокойна. И да вярваш, че ще успеете! Аз като зарязах цялата домакинска работа и в офиса само седях на стола, и какво....накрая нищо. Чак си въобразих, че ми се гади от кафето  :oops: Живей си както преди и се стреми да не мислиш за резултата от теста  osi_9
Кога ще бъде инсеминацията? А от къде намери Прегнил?
А останалите момичета?!?! Какво става с вас? Дейзи така и не се включи  :?

« Отговор #167 -: Март 09, 2012, 13:37:23 pm »
anelino хайде не остана :-) дано този път е успешно!
Ами не си промених особено начина на живот. Освен че си наложих да не се ядосвам за каквото и да било (а аз съм фитил) и засега (от 10тина дена) успявам. Старая се да не се сопкам на мъжа (което често ми се случваше), явно и той се влияе от това, защото скоро за нищо не ми се е скарвал. Първите дни се опитвах да заменя кафето с какао ... за 2-3 дни се заблуждавах, че ми харесва... но после си се върнах към кафето, което редуцирах само до 1 на ден - сутрин. Преди пиех поне още 1 или 2 през деня. Доки ми каза да се третирам като бременна в смисъл - да не пия лекарства, не че пия, но за някое главоболие или нещо друго да не се мятам на лекарства, а с други методи да се справям. И да - тежко да не се вдига, нито носи. Иначе си ходя както обикновено на работа, подтичвам понякога за рейс, ама ако се налага и лекичко :-)
А и да ви попитам, не знам дали тук съм задавала този въпрос - когато ще се прави инсеминация, а не инвитро, след стимулация и отделяне на повече яйцеклетки, не е ли опасно/вероятно да се получи многоплодна бременност?
Животът не свършва днес... нито утре... той продължава. Важно е как ние го възприемаме :-)
« Отговор #168 -: Март 09, 2012, 13:39:54 pm »
А, и да допълня за домакинската работа - в неделята (3 дни след инсем) малко се развихрих с прахосмукачката... щото не издържах... вкъщи мъжете къртиха за някакви кабели и ми казаха "само да измета" !!!! е как само да измета?! и всичкия прахоляк пак ще си е на пода... ама гледах много да не се преуморя, ама малко угризения получих :-) ... дано не съм повредила нещо яйцето :-)
*
« Отговор #169 -: Март 09, 2012, 14:11:02 pm »
При стимулация, да, голяма е вероятността /не опасността  :)/ от многоплодна бременност, но и аз винаги преди инсе съм подписвала информирано съгласие, че съм запозната за възможността от многоплодна бременност, вероятността от извънматочна и че никой не ти дава гаранция за успех.

« Отговор #170 -: Март 09, 2012, 15:09:26 pm »
малко се развихрих с прахосмукачката... вкъщи мъжете ми казаха "само да измета" !!!! е как само да измета?! ... дано не съм повредила нещо яйцето :-)
Ами кажи им, че ти е лошо (даже и да не ти е лошо :blob10: ) и мъжете да пуснат прахосмукачката :lol:. Че то ембриончето е малко.
« Отговор #171 -: Март 09, 2012, 16:23:20 pm »
Чух се с доки утре ще е инсето.Така се притеснявам!
Момичета вас гледаха ли ви на видеозона след Прегнила? Мене предния път не и се чудя как са сигурни,че се е спукал фоликула.
« Отговор #172 -: Март 09, 2012, 16:57:32 pm »
Мен ме гледа лекарката преди инсеминацията (това беше около 32 часа след инжекцията). Фоликула си беше променил формата и тя каза, че е пред спукване и можем да правим инсето. В крайна сметка се е спукал същата вечер. Когато отидох на другия ден ми каза "имаме си страхотно жълто тяло"...
anelino, УСПЕХ!!!

*
« Отговор #173 -: Март 09, 2012, 17:00:03 pm »
anelino От какво се притесняваш? Не боли - знаеш, до колкото разбирам не ти е първо инсе. Притеснението не е хубаво нещо.От цялата работа най-важното е да си СПОКОЙНА. Поискай си УЗИ. Мисля че е редно да видят фоликулите преди това.  
Хайде не мисли, пусни му края и туй то.
УСПЕХ.
*
« Отговор #174 -: Март 10, 2012, 00:08:28 am »
Момичета смятате ли,че е възможно втората ми инсеминация да е успешна при фоликул с размер 31 мм? Ще съм ви благодарна,ако някоя от вас е чула за нещо подобно и сподели какъв е бил резултата.
« Отговор #175 -: Март 12, 2012, 11:05:08 am »
Ох да Авалон права си ,че най-важното е да съм спокойна,понякога ми е малко трудно,но си го налагам.
Всичко мина о.к този пут ме погледнаха преди реинсеминацията,фолукулите се баха пукнали.
Сега отсва само да се молим и надяваме и чкамае да стане време за теста!
Хелти ,какво става при теб имаме ли вече хубави новини? :)
« Отговор #176 -: Март 12, 2012, 12:57:37 pm »
anelino, радвам се, че всичко е минало нормално :) Сега само спокойствие и търпение, стискам палци за пол. тест  :D
joly, аз нямам представа дали размера на фоликула има значение, май важното е да има качествена яйцеклетка в него  :ask: При мен бихме инжекцията при фоликум 20,8 мм.
Момичета, аз днес следобед имам час за хидротубация, но сега чакам да излезе резултата от утайката. Притеснявам се, защото ме е хванал един вирус с много гадна кашлица и това може да се отрази на изследването. Дано е наред, защото иначе за трети път ще отлагаме хидротубацията. А хич не ми се иска да отлагаме, въпреки, че мноооого ме е страх  8O

*
« Отговор #177 -: Март 12, 2012, 13:08:52 pm »
anelino   :crossfingers:
desita_rне се страхувай, изобщо не е болка за страх. И на всичкото отгоре трае секунди. Някои даже не усещат нищо.
*
« Отговор #178 -: Март 12, 2012, 13:21:22 pm »
Е чак секунди не е хидротубацията, отиват някъде 10-15 мин. Но болката не я мисли. Аз по принцип имам болезнен цикъл и болката при хидротубацията беше като че ли малко по-слаба. Всичко минава важен е резултата  :crossfingers: :crossfingers:
« Последна редакция: Март 12, 2012, 13:45:11 pm от vesta »

*
« Отговор #179 -: Март 12, 2012, 13:36:51 pm »
Самото вливане на контрастното вещество и снимката при мен беше с времетраене има няма минута.
10-15 мин. беше със събличане, обличане , нагласяне, че даже кратък диалог (в който помолих доки да ми каже предварително кога да очаквам да ме боли) - общо целия ми престой беше толкова.
Вярно е и че бях при страхотен специалист - д-р Крумов "Медлайн" Пловдив.
Ако се мота и 30 мин може да откара .