Доволна съм от д-р Катя Тодорова - с нейните съвети през първата ми бременност преодоляхме някои проблеми, свързани с остра инсулинова резистентност и съмнения за гестационен диабет. Тогава ме консултираше в кабинет в Майчин дом, безплатно и доста експедитивно. След раждането съм ходила няколко пъти на частни прегледи, лекарката винаги е била любезна и внимателна, и все пак ми беше трудно с тези прегледи, защото правех изследвания, записвах час за два месеца напред, после в самия ден пак се чакаше, а прегледът минаваше доста набързо. Може би в резултат на тази свръхнатовареност последният път малко прибързано към диагнозата хиперинсулинемия ми беше добавена и тази диабет тип 2, което доста ме разстрои.
Затова поисках от личната лекарка да ми препоръча ендокринолог, който работи и по здравна каса - първо, за да ме следи редовно; второ, за да е постоянно на разположение; и трето, за да не плащам постоянно прегледи и изследвания. Останах много доволна от д-р Катя Куртева, която има кабинет в ХХ ДКЦ в Борово. В интерес на истината тя потвърди диагнозата хиперинсулинемия и назначеното от д-р Тодорова лечение за нея, но отхвърли категорично диабета, което се потвърди и от последващите ми изследвания. Д-р Куртева ми отдели много време, опита се да погледне ситуацията цялостно и във връзка с други симптоми и неразположения, а освен това ми пусна и изследвания по Здравната каса. Беше също така внимателна и не си позволи коментари за д-р Тодорова, което говори за професионален респект и етика. В разговор с чакащите пред кабинета пациенти също получих добри отзиви за нея. Затова я препоръчвам, макар че не ми е известно да се е специализирала в репродуктивната ендокринология.