чакайте да ви кажа една смешка, тя стара, но не съм я споделяла, мисля
преди 2м. ставахме кръстници, мина церемонията, ядене пиене и си тръгваме от ресторанта. Кръщелницата ми е на почти 2г., вървим тя хваната за майка си и Елена за мен, но двете са една до друга. Обаче малката заменя доста букви с 'ц':
Дени: Ели, дай цицицка
Ели гледа отдолу и лошо
Дени пак: Ели, дай цицицка
Елена продължава да гледа на криво
Дени: Ели, дай цицицка, моля
Ели: Ееее, нямам цицки бе
А детето просто искаше ръчичка
Съседката разказваше за познато детенце, което са кърмели до 4 годинки. Казали му, че гърдата се казва Мимка. И тя разказва, че когато и представили детенцето, му казали да се запознае с леля му Мимка (От Мария, Мими та на Мимка)и тя много се е чудела защо тоолкова странно я е гледало детето. После като казало, че иска мимка и се пъхнало на майка си под блузата се сетила за какво иде реч...
На кумовете малката не казва р. Мъжа ми вместо чичо Зарко става на чичо Зайко
Кучето е куцето. Моника му казва тате Зайе. Изобщо голям проблем с това име.
За поповете и разразилата се буря напоследък не искам и да чуя. Изгледах само интервюто с онази от светия синод и доктор Стаменов, жената и детенцето. Е доповръща ми се. За да застанеш ти пред дете, лекар и жена и да им кажеш, че детето им е плод на какво ли не, че не е трябвало да го ражда изобщо...не ми се повтаря..., че господ дал и взел, защото било грях... и да не ти трепне окото от неудобство. Какъв свети синод, имам чувството, че аз се свих от мъка и неудобство на дивана.
срам, срам. Господ е този който дава душа, господ е този който избира, дали да се роди едно дете и как ще бъде заченато. Ние хората можем да правим много неща, но той и само той позволява това да се случи. Дали е трябвало или не е трябвало да го правим, само той може да погледне в сърцето ни и да каже това. Да си праведен според мен, не е да се отречеш от всичко и да живееш в мизерия и болка. Трябва да се бориш, за себе си и за другите. За да си праведен, трябва да си с добра душа. Според тях докторите извършват грях, защото правят нещо което гопод трябва да направи. Кое? Дават душа? Не е ли по-голям грях да можеш да помогнеш на болния, но да не го направиш, като например, за да не извършиш грях. Сравненията са винаги относителни и винаги има ако и процент грешка. Не може да сравняваме дева Мария с жена в 21 век... Когато бях дете, един лекар ми каза, че стерилитетът ще е чумата на 21 век. Тогава си мислех, че тези неща стават от вятъра и се засмях. Коолко прав е бил
сега осъзнавам. Какво докараха и какво постигнаха? Още болка и тъга в душите на борещите се... сякаш не им стига.
Стерилитета не било болест като останалите... да особен вид чума е! Освен болест на тялото боли и душата. Мноого боли. И след чутото боли още повече, но това не е грях за тях! За мен да караш болния да се свива още повече от мъка, вместо да му подадеш ръка, също е грях и то не малък... особено когато говориш от името на някого, чието мнение не знеш!
Тази жена ми заприлича на оназ девойка която беше с Вени в ефир, която практикуваше йога от групата на онези луди дето си мислят, че могат да родят в къщи сами. Същия надменен поглед, същата наглост да не изслушаш и да не чуеш мнението на останалите, по същия начин не даде думата и не пожела да излуша изобщо и да се замисли. Така ли трябва да се държи един как да го нарека, божи човек?
Искам да кажа на доктор Стаменов само, че е прекрасен човек и отлично прочетох болката в очите му. Докторе и всички хора като вас, които дават всичко от себе си ние да прегърнем своите деца, Благодаря Ви. Нямате идея колко по-божи човек сте, от жената седяща пред вас. не защото помагате, а защото можете да усетите болката и да подадете ръка. Защото преди всичко сте човек с добра душа!