0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Кръвен тест за бременност
« -: Декември 29, 2011, 08:45:02 am »
Здравейте,
надявам се някоя от вас да ме успокои, защото съм ужасно притеснена. На десетия ден след овулация, по обед, си направих уринен тест за бременност, който беше положителен. Последваха още три положителни уринни и един кръвен тест на 11- тия ден. Резултатът от кръвния тест беше 79.840 mU/ml.Тъй като това се случи на 22.12., а
след 48- 72 часа следваха празници, повторих кръвния тест вчера, шест дена след първия и резултата беше 1245.000mU/ml. Според калкулатора за ЧХГ резултата ми се удвоява на всеки 36.2 часа. Ако се окаже, че ще си имаме близнаци , много ще се радваме, но ако се окаже друго- не ми се мисли. Реших днеска да си запиша час за 3D, но не съм сигурна кога най- рано може да се види плода. Сега съм в 5 г.с. и знам , че е твърде рано. Вие как мислите?
*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
Re: Кръвен тест за бременност
« Отговор #1 -: Декември 29, 2011, 09:57:59 am »
най-напред - честито!

сега по същество - нормално е нивото на ЧХГ да се удвоява средно на 48 часа (може и по-малко, може и повече). от стойностите трудно може да се съди дали ще има близнаци.
час за 3D е напълно излишен на този етап, само ще си дадеш парите на вятъра. запиши си час за обикновен ултразвуков преглед. при такова ниво на хормона, ще се види плоден сак.

п.п. не виждам от какво може да си "ужасно притеснена"  :lol:
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

« Отговор #2 -: Декември 29, 2011, 14:24:25 pm »
Притесних се, защото прочетох в сайта следното:
"Какво може да означават високи нива на ЧХГ?

Високите нива на ЧХГ могат да имат различни причини и затова теста трябва да се повтори след 48-72 часа за да се изследват промените в нивата. Високите нива на ЧХГ може да означават:

• Неправилно изчислена дата на бременността
• Гроздовидна бременност
• Многоплодна бременност"
Гроздовидната бременност е нещото, което ме безпокои и запова не искам да видя плоден сак, а направо плода. Мисля , че през 7г.с. ще имам тази възможност.
*

jam

• *
  • 14924
« Отговор #3 -: Декември 29, 2011, 14:44:06 pm »
1. стойността на ЧХГ ти е нормална за седмиците, в които казваш, че си.
2. гроздовидна бременност се среща много рядко.
3. имаш ли основание да мислиш за многоплодна бременност - стимулирана ли си?
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

« Отговор #4 -: Декември 30, 2011, 10:44:42 am »
Не съм стимулирана, но съм наследствено "обременена". На ехографа и  при мен и при сестра ми са се виждали по две яйцеклетки, даже когато съм била бременна с дъщеря ми едно  бебе е отпаднало. А и този месец не можах да засека кой от яйчниците е бил активен, защото ме болеше ужасно и от двете страни (имам доста болезнена овулация, чак дотам , че не ми се прави каквото им се прави на повечето). Знам, че показателите са ми в норна, но все пак резултата се удвоява много бързо.
« Отговор #5 -: Януари 13, 2012, 21:24:58 pm »
Zdrawejte,
v4era bqh na lekar. Kazaha mi, 4e naraswaneto na howmonite mi e bilo mnogo dobyr znak, taka 4e ako nqkoj se okaje w syshtoto polojenie da ne se shashka. Ste si imame edno beb4e. :D
*
« Отговор #6 -: Януари 14, 2012, 12:29:02 pm »
Веси,както Джам ти е писала
1. стойността на ЧХГ ти е нормална за седмиците, в които казваш, че си.

Не виждам защо някой трябва да се шашка при нормални резултати  8O

Честито и лека бременност желая :)

« Отговор #7 -: Януари 17, 2012, 13:39:28 pm »
Здравейте :)

Нещо не разбирам как да си отчета резултата от кръвният тест,надявам се да ми помогнете :) резултата е 6066.00 mIU/ml
Благодаря предварително :)
*

jam

• *
  • 14924
« Отговор #8 -: Януари 17, 2012, 13:51:05 pm »
Здравейте :)

Нещо не разбирам как да си отчета резултата от кръвният тест,надявам се да ми помогнете :) резултата е 6066.00 mIU/ml
Благодаря предварително :)

бременна си.
на бланката трябва да пише, че стойности над 5 mIU/ml означават положителен тест за бременност.

« Отговор #9 -: Януари 17, 2012, 13:55:47 pm »
Благодаря много за бързия отговор :) нищо не пишеше на бланката и затова питам, само резултата беше посочен, а си прявя такъв тест за пръв път и затова :)
« Отговор #10 -: Януари 18, 2012, 23:26:00 pm »
Момичета един въпрос и от мен. Днес ходих на бета-ЧХГ тест и ми излезе резултат 4.69 mIU/ml, но май малко избързах с изледването. По мои сметки овулацията ми този месец е около 8-9.01 На доста места прочетох, че при стойности под 5 означава че няма бременност. Но пък моята цифра е много близка до 5 и ако приемем, че съм изследвала много рано можем ли да говорим за положителен резултат? Някоя от вас може ли да ми каже как тълкува израза "референтни стойности 0-1 (при небременни)"
« Отговор #11 -: Януари 18, 2012, 23:53:30 pm »
А как изчисли овулацията?

« Отговор #12 -: Януари 18, 2012, 23:59:51 pm »
С тест Овю - 5 лентички. На 8 и 9.01 ми показа 2 черти и наличие на ову.
Следващите дни само една. Стандартна процедура...
« Отговор #13 -: Януари 19, 2012, 00:08:58 am »
Не искам да те разочаровам, но шанса не е кой знае колко голям. Все пак нищо не пречи да си направиш още един кръвен след няколко дни...ако нямаш търпение да изчакаш за уринен. При мен на 11 ден от овулацията, която беше потвърдена от лекар, резултата ми беше над 50. Все пак- Божа работа. Пожелавам ти успех!

*
« Отговор #14 -: Януари 19, 2012, 10:28:37 am »
Много правилно! :) Прибързаните тестове само объркват!Кръвен,по-рано от 10-11 ден е безсмислен! Уринарен -най- рано на 14 ден след ову или ЕТ!Останалото е късане на нерви! Най сигурно е и двата теста да се правят след 14-15 ден!! :wink:
/www.mamaibebe.com][/url]
« Отговор #15 -: Януари 19, 2012, 18:49:49 pm »
Благодаря ви за отговорите, може би наистина прибързах и ще си направя 2ри кръвен в събота или понеделник.
*
« Отговор #16 -: Януари 20, 2012, 08:22:56 am »
пожелавам ти този път да е поне 469.00 единици!!! :D пу,пу,пу :wink:
/www.mamaibebe.com][/url]
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
« Отговор #17 -: Януари 20, 2012, 17:27:17 pm »
С тест Овю - 5 лентички. На 8 и 9.01 ми показа 2 черти и наличие на ову.
Следващите дни само една. Стандартна процедура...

Теста за О. показва кога е пика на ЛХ 
О. настъпва 12 до 48 час след пика на ЛХ
Или ако пика на ЛХ е бил на 8-9.01, О. трябва да е била 10-11.01
Днес е 10 ден след О. - повтори теста след 2-3 дни
Стискам палци :)

ЦЪК

Овулацията е от 12 до 48 час след (+) тест за О.
Виж тук...
МЦ - Ендометриум
« Отговор #18 -: Януари 23, 2012, 13:08:31 pm »
Кръвен тест през здравната каса има ли?
« Отговор #19 -: Януари 23, 2012, 13:43:24 pm »
Кръвен тест през здравната каса има ли?
Мисля,че не. Трябва да си го платиш. Цената е рамките на 18-20лв.

Аз вчера си направих уринен тест Престо. Излязоха ми 2 черти.
По календар М трябва да ми дойде днес. Утре сутрин смятам да повторя с втората касета. Малко съм притеснена, защото прочетох доста противоречиви мнения за Престо теста, че в повечето случаи не отчитал правилен резултат.
Може би е добра идея да си направя и втори кръвен.  :)