0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Кръвен тест за бременност
« Отговор #40 -: Юни 03, 2014, 15:45:20 pm »
Резултата ми е 2,6 mU/mL, което пак е с реф. стойности 0-5 за отрицателен резултат.
Има ли смисъл да го повтарям?
Отрицателен е.  :(
Тук в България се счита кръвен тест над 5 за положителен.

"Единственото изкушение, което никой никога не е успял да победи, е надеждата."
Ромен Гари
« Отговор #41 -: Юни 03, 2014, 17:11:54 pm »
Благодаря за отговорите, ще изчакам още все пак, защото не написах на кой ден е правен, а всъщност е ранен, така че ...., надеждата умира последна ...

това е от една статия:
"Може ли нещо да повлияе на стойностите на нивата на ЧХГ?

Нищо не би могло да повлияе на стойностите на нивата на ЧХГ освен медикаменти, които съдържат ЧХГ (бел. прев. Pregnyl, Ovitrelle). Тези медикаменти често се използват при лечение на стерилитет и лекарят би трябвало да даде насока как те могат да повлияят на теста. Всички останали медикаменти като антибиотици, болкоуспокояващи, контрацептиви или други хормонални препарати не би трябвало да окажат влияние на резултатите на теста за ЧХГ.
« Отговор #42 -: Юни 03, 2014, 17:59:11 pm »
Хайде, бухтичке, кажи на кой ден е теста. За мен е положителен, но най-важният белег за това е да се удвои след 48 часа.

Стискам палци!
« Отговор #43 -: Юни 03, 2014, 18:06:47 pm »
За мен засега си е отрицателен тест.
На 8-ми ден от ЕТ на 5-дневно емби съм в момента. Ако ще повтарям теста въобще - ще е приблизително след 72 часа.
« Отговор #44 -: Юни 08, 2014, 19:38:49 pm »
Здравейте! Бих искала да ви попитам след стимулирана О и направена инсеминация, дали може да се разбере на 7-я ден по кръвния тест станало ли е нещо? Бързам, защото ми предстои евентуално физическо натоварване. Иначе ще си чакам закъснението или цикъла.
*
« Отговор #45 -: Юни 08, 2014, 20:20:05 pm »
miskapriz, рано е, изчакай поне още 5 дни и около 48 часа след първия, още един кръвен тест, за да видиш дали стойността се удвоява. Ако е много наложително, може и по-рано да тестваш, но ако е притеснително ниска стойността, не бива да си правиш негативни изводи, а да тестваш отново след около 48ч.

« Отговор #46 -: Юни 08, 2014, 20:47:35 pm »
Това ме притеснява, че ако е отрицателен, няма да е на 100 % сигурен и ако рискувам да танцувам, може да си направя беля. Веднъж се танцува на сцената на Античния театър и както се познавам, после ще ме  яд. Но.... явно ще чакам  :( . Дано да си заслужава. А нямам време за втори. Трябва да го направя в четвъртък, защото събитието е в събота.
*
« Отговор #47 -: Юни 08, 2014, 20:56:37 pm »
Днес точно кой ден е от ИНСЕ и в кой ден трябва да танцуваш, събота или и преди това за репетиции?
« Последна редакция: Юни 08, 2014, 21:32:20 pm от marsi »

« Отговор #48 -: Юни 08, 2014, 22:01:58 pm »
Инсе беше в четв и петък (14 и 15 ден от МЦ). Аз трябва да танцувам в събота (14.06.) или 24 ден от цикъла ми. Понеже живея в малък град, ако правя тест, трябва да го направя в четв, за да знам резултата в петък.
*
« Отговор #49 -: Юни 08, 2014, 22:35:16 pm »
Значи днес е трети ден, а в четвъртък- седми, рано ми се струва за тест. Евентуално ще има ниска стойност и няма да е достатъчно информативно, но ти си прецени. 
Има и друго нещо. Лекарите вече отхвърлят необходимостта от обездвижване след зачеване, препоръчват жената да продължи нормалния си начин на живот, без ограничаване на половото общуване и с нормалните за нея физически натоварвания (без прекаляване). Ако танцуването не включва някакви екстремни подскоци и тръскане, вероятно няма да предизвика проблем. Консултирай се и с лекаря си, предполагам имаш възможност да му се обадиш по телефона.
« Последна редакция: Юни 08, 2014, 22:46:48 pm от marsi »

« Отговор #50 -: Юни 08, 2014, 22:37:26 pm »
Там е работата, че лекарят ми изрично ми забрани танци, докато не разбера резултата. А в народните танци има доста подскачане . И предвид, че ми е трета Инс-я, явно ще гледам само. Благодаря ви, marsi!
*
« Отговор #51 -: Юни 08, 2014, 22:44:46 pm »
Да, при това положение, явно ще е по-добре да си от страната на зрителите  :)
От сърце ти желая успешен опит!  yahoo_17
« Последна редакция: Юни 09, 2014, 11:33:56 am от marsi »

*
« Отговор #52 -: Юни 09, 2014, 02:28:38 am »
На този етап сравняват ембриона в матката с прашинка, полепнала върху филия с масло. Няма скачане и танцуване, които да ти навредят толкова рано. Същото важи и за кихане, кашляне и напъване. Според мен си потанцувай и се повесели.
« Отговор #53 -: Юни 09, 2014, 20:36:07 pm »
Не съм запозната, но моментът до закрепването за матката, не е ли опасен, ако се тренира?
« Отговор #54 -: Юли 08, 2014, 10:12:49 am »
Здравейте, моля ви за малко помощ.
Миналата седмица си направих тест за бременност в домашни условия и се видя втората чертичка. Тази сутрин реших да го повторя ( понеже така и така имах 2, а нямах никакви симптоми за Б), но се оказа, че втората чертичка беше много по бледа от тази на теста от миналата седмица. Сутринта пуснах кръвен тест - 36. Моля ви за вашето мнение какво става с мен. М още го няма.
*
« Отговор #55 -: Юли 08, 2014, 11:15:33 am »
HrisAni, направи още един кръвен тест след около 48ч., за да видим дали нараства стойността. Единствено ЧХГ може да покаже какво се случва. Стискам палци всичко да е наред, миличка!
« Последна редакция: Юли 08, 2014, 13:11:44 pm от marsi »

« Отговор #56 -: Септември 11, 2015, 14:42:35 pm »
Момичета , имам един въпрос.При овулация на 05.09.15 и съответно контакт тогава , кога най-рано мога да си направя кръвен тест за бременност?
*
« Отговор #57 -: Септември 11, 2015, 15:42:57 pm »
Диди, ако овулацията ти е била на 5.09., доказана чрез УЗ, най-рано 11 дни след това. (т.е. на 15.09.)
Успех и да се похвалиш! :)

"Единственото изкушение, което никой никога не е успял да победи, е надеждата."
Ромен Гари
« Отговор #58 -: Септември 11, 2015, 15:48:07 pm »
Диди, ако овулацията ти е била на 5.09., доказана чрез УЗ, най-рано 11 дни след това. (т.е. на 15.09.)
Успех и да се похвалиш! :)
Теди,тя одеве писа че е имала положителен тест за овулация на 5 Септември,щом тогава е бил пикът,тоест овулацията е била на 6 или на 7-ми,значи най-рано кръвен на 19 Септември,а уринен на 21,аз и го написах одеве! :wink:

« Отговор #59 -: Септември 11, 2015, 16:27:51 pm »
Благодаря ви момичета .Това време защо върви на зад  8O Ще пиша после какъв е резултата.