Еййй доредих се да седна на дивана с компа най-после, че докато ви изчета...
Добре дошла на
КЪДИ и успех с грижите по бебето!
Да си призная, след днешното търчане за подаръци и провизии...в един момент ми се дощя някой да ме покани на Бъдни вечер, а аз само да положа морна трътка на някой стол, да се наям и да си отплувам към леглото.
Ама няма начин в нашия случай, понеже ако идем у майка ми - ще ми е гузно, че свекърите са си сами у тях си, а и на мъжа ми бабата /вдовица/...гадна раУта. Да си останем всеки по къщите - още по-тъпо, майка ми и баба ми двете сами, ние тримцата, свекърите двамата, баба му на мъжо - соло. Да идем всички вкупом у свеки - тя инфаркт ще получи, ако й вметна.
Жената нарича печенето на мръвки на скара "готвене" та...сещайте се.
И изобщо, както и да го мисля - у нас си е най-добре да се съберем, пък и да съм спокойна, че всичко е както трябва и няма импровизации от вида на: "не прави тиквеник, аз ще донеса" /свеки/ и наистина донесе - едно тесто в тарелка, на което имаше етикетче за срок на годност, удостоверяващо И, че това е тиквеник.
Добре, че си "знам стоката" и разбира се имах нормален, домашно приготевен тиквеник с ТИКВА.
Малко се чудех как ще успея с готвенето, ама като напазарувах по-отрано и на 23 като си приготвя по-пипкавите неща, та само да запичам и доварявам - ще сколасам мисля. Досега опаковах подаръци, още малко ми останаха, а ехеее до Бъдни вечер цели 3 дни още
И да ви кажа, за мен този празник го прави "пълната къща", а чия ще е къщата - не е хипер важно, нито кой колко виртуозен кулинар е... Гладни няма да останем, без подаръци - също, само добро настроение, много усмивки и здраве да има!!!
П.П.
Жаси, твоят случай явно е различен. На мен не ми намират махна, или поне не го правят пред мен, ако се случва. А и за да избегна недоволство от някакви "префърцунени неща", към които по-старото поколение се отнася скептично - имам си винаги "план Б". Някой не обича белени домати, моцарела и босилек? Имам си предварително измити домати - само режа, слагам плочка "нормално сирене" и воала
Пък и все пак си знаем родата вече, не са млако години, като ще идват - готвя съобразно техните вкусове донякъде и това е.