0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Въпроси и отговори по храненето - 6
« Отговор #580 -: Февруари 16, 2012, 08:31:07 am »
ivanita, да споделя и аз моя богат четиридневен опит с кашите :). Вероятно зависи от марката, моята е Лактана безмлечна. За жалост мезурка няма, а от една супена лъжица до друга... както и да е. Забелязах, че ако се прави с повече мляко, отколкото вода, става по-рядка, явно в мляко не се разтваря добре. Във водата като постои набъбва доста, така че слагам дори повече от указанията. Най-важното, обаче е, че като я направя гъста беба се дави и иска да повръща, явно й се лепи по гърлото. Като е рядка пък, изтича преди да стигне по предназначение - няма угодия!  :) Така че най-добре опитай на твоето човече как ще му е най-добре.

Да попитам и аз още нещо, за запека се изписаха купища, но предимно за кърмачета. За захранено бебе колко време неакане се счита за запек? (То това май беше по-скоро за "помагаме си" - извинявайте! Все пак има връзка и с оризовата каша  :D)
« Последна редакция: Февруари 16, 2012, 08:39:23 am от vanyush »
*
« Отговор #581 -: Февруари 16, 2012, 09:32:43 am »
От както съм захранила ако има запек има акане и напъване след всяко ядене(независимо кърма или пюре) докато не стане с кашеста консистенция. Стигал е до 5 пъти като лудата му майка го захрани само със запичащи.
*
« Отговор #582 -: Февруари 16, 2012, 10:25:44 am »
Ванюш, аз давам на Жорко оризова каша на Милупа. С нея процедирам така - на 1 супена лъжица каша с връх, се пада 30 мл вода.
Овесената каша на Тьопфер я правя с АМ и пак 1 равна супена лъжица с 30 мл АМ. Овесът може да поеме и малко повече АМ, защото набъбва.

Моето дете много обича чиста оризова каша, но направена с вода. Пробвай различни комбинации за кашите, ще намерите вашата  :wink:
« Отговор #583 -: Февруари 16, 2012, 11:31:43 am »
От както съм захранила ако има запек има акане и напъване след всяко ядене(независимо кърма или пюре) докато не стане с кашеста консистенция. Стигал е до 5 пъти като лудата му майка го захрани само със запичащи.

И честото акане ли може да е признак за запек?  :? Аз моята без напъване рядко съм я виждала да ака :(

Мецани, благодаря! Дано я открием скоро тази вълшебна храна :)

0888 555 385 - национален телефон на Ла Лече Лига
*
« Отговор #585 -: Февруари 16, 2012, 18:35:46 pm »
Ох, ами значи ние май сме със запек, защото малкия ака по един път на ден, но е мнооого твърдо, а и доста се понапъва  :( :?  Днес му дадох пюре от сливи та да видим какво ще излезе :-)
Онзи ден беше "екстра" акото, кашесто, направо идеално, ама не съм сигурна какво го предизвика. май трябва записките ми да са още по-подробни.

Иванита при мен кашите си идват таман според указанията, но слагам със супена лъжица с връх, а водата както пише. Това за пюретата не го схванах.

Ами имах предвид това, че като давам на обяд зеленчуково пюре и сега се чудя по кое време на давам плодово, защото той спи, когато мисля че е подходящо. :?

П.П. Без да обиждам Bobbie и Kisela, ама май трябва да си отворите отделна темичка, в която да си се обяснявате на спокойствие  :wink:

« Отговор #586 -: Февруари 16, 2012, 19:16:29 pm »
ivanita ,да си говорим за лайна!Крушата разхлабва.А аз не съм мислела да пиша-бях предизвикана от колежката))))Простено да ми е :D.Наистина крушата действа добре на бузана.

Desunt inopiae multa, avaritiae omnia
« Отговор #587 -: Февруари 16, 2012, 19:22:48 pm »
Йоанна (speranza sempre), благодаря! Наистина интересна статия. Аз бях убедена, че кърмата не доставя никакво желязо (така бях чела)  :?

Потвърждавам за крушата, само една лъжичка, но подейства (освен ако просто не се е стреснала от споменаването на клизма де  :D). След двудневна пауза и много пръцкане, днес се разписа два пъти :)
« Отговор #588 -: Февруари 16, 2012, 19:38:03 pm »
Аз пък имам едно предложение към Боби....ама съвсем сериозно, не се шегувам...
Да отвори една тема и там да публикува всичко каквото чете и научава, та който има желание да се образова да го прави там. Така хем ще имаме отговор на всички свои въпроси, хем няма да стават постоянно кавги. С един куршум 100 заека както се казва ;)

« Отговор #589 -: Февруари 17, 2012, 11:59:29 am »
Гледам пак малко изопачена темата, но щом ви влече..  :x

Исках да питам ако някой има опит, давали ли сте маслини. Защото днес има в кухнята малко (надявам се обезсолени, поне обикновено не са им солени манджите), та затова се чудя дали да пробвам.. :?

Относно кашата, спомням се в началото тази безмлечната ми ставаше много на буци, голямо джуркане беше, но сега с млечните въобще не става така. Аз също на око малко ги правя, защото по указанията ми стават много редки и малкото особено преди никак не обичаше редки. Виначе обаче слагам в тях и няколко лъжички плодово пюре и ставт хем малко по-гъсти, хем по-вкусни. Обаче с вода никога не бих правила безмлечна- освен това се окаже единствения начин бебчо да яде каша.. :wink: 
*
« Отговор #590 -: Февруари 17, 2012, 12:37:33 pm »
Приемам всякакви съвети за злоядо дете.
Побеля ми косата. Опитах какво ли не. Яде само определени неща. Отказва категорично месо и зеленчуци, манджи, супи.
Винаги е била под нормата за кг.
Тревожа се много, всеки ден е изпитание. Готвя и хвърлям и накрая пак давам обичайните неща.

*
« Отговор #591 -: Февруари 17, 2012, 14:02:40 pm »
Можеш да опиташ да направиш храната интересна. Филии с лица или изрязани на фигури. Зеленчуците в чинията като украса. Опит на една близка с чинии с различни картинки-също успешен. Не насилвай, предлагай храна само когато всички сте на масата и примерно 1-2 закуски между храненията. За протокола  и аз бях злоядо дете, повечето манджи не ми бяха вкусни, редовно вечерях пакет солети или пържени картофи. Спомням си че обичах и пилешка супа-но бяла без домат, пипер и т.н. С годините постепенно проядох и други неща. Вече ям всички зеленчуци, всъщност съм скарана само с агнешко месо и кози продукти.

Момичета купих извара с цел да давам на бебчо, но тя една зърнеста и сякаш като пясък ми стои, нормално ли е?
« Последна редакция: Февруари 17, 2012, 14:08:07 pm от м-и »
*
« Отговор #592 -: Февруари 17, 2012, 14:25:28 pm »
Зайо, съветите на м-и са много добри, аз само ще допълня при положение, че пишеш, че все пак яде някои неща, предлагай ги винаги в комбинация с друго което не харесва. Например ако яде моркови, направи й пюре от моркови с тиквичка като тиквичката е в минимално количество.
Мите деца не са злояди, но Деси имаше един период около 9-10 месечна ако не е оранжево пюрето му се мръщеше и аз винаги слагах морков или тиква :lol:
Или ако яде мляко, добавяй към всяко зеленчуково пюре и така....
*

Bobbie

• *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
« Отговор #593 -: Февруари 17, 2012, 15:55:30 pm »
Приемам всякакви съвети за злоядо дете.
Побеля ми косата. Опитах какво ли не. Яде само определени неща. Отказва категорично месо и зеленчуци, манджи, супи.
Винаги е била под нормата за кг.
Тревожа се много, всеки ден е изпитание. Готвя и хвърлям и накрая пак давам обичайните неща.

Каквото и да правиш, не насилвай, да не изглежда, че хранненето е една борба на нерви всеки път... защото, няма ти да си победителят. Свикне ли, че не обича да яде, цял живот ше се разправяте и ще се храните. Аз съм оставяла Ивана гладна да легне като откаже да яде, само и само да не я притискам и да и създам лошо отношение към храната. И имай предвид, че и те си имат вкусове.Може просто да не обича някои неща.
« Последна редакция: Февруари 17, 2012, 16:12:12 pm от Bobbie »

*
« Отговор #594 -: Февруари 17, 2012, 15:58:28 pm »
Сами, давам маслини от 11 месец. Обожава ги, може да изяде тонове, не сме имали проблем.
zayak3, оставяй я да огладнее хубаво, пробвай да я оставяш да се храни сама, не давай нищо между храненията, друго различно от предните коментари не ми идва на ум...
Успех!!! :)

*С Боби пишем едновременно, и с нея съм съгласна.

*

ultra

• Анна Зашева
  • *
  • 7291
« Отговор #595 -: Февруари 17, 2012, 16:23:20 pm »
Да имаше навремето кой и мен да убеди да не храня насила, нямаше сега да си имам вкъщи петгодишно злоядо диване. За бебето съм си взела поука и не насилвам.

“Experience is the name every one gives to their mistakes.” Oscar Wilde
*

power

• *
  • 1116
  • трябва да сме силни !
« Отговор #596 -: Февруари 19, 2012, 13:24:47 pm »
Здравейте,
знам,че и преди е обсъждано това, ама дайте ми идеи за закуска за дете на 1 год.
Искам и друго да питам- кога мога да давам пастет и шунка?
07.10.2009
*
« Отговор #597 -: Февруари 19, 2012, 14:08:32 pm »
Power, при нас закуската е дежурната попара, разнообразявам с кисело  мляко с плод и/или бисквити, прясно/АМ с бисквити, кус-кус с масло и сирене. Като се случи да закусваме тримата заедно, яде препечена филийка обилно намазана със сирене и чай. Друго май не съм давала скоро, преди правех и банан пасиран с АМ на шейк, но скоро и това не съм давала.
Ако питаш мен за пастета отговора е никога, освен ако не е някой домашен, че да знам какво има вътре, и пак не бих дала поне до 3 години. За шунката пак по същия начин... ако не е от "контролирано производство" сериозно бих се замислила...
*Да не стане някой скандал пак - мнението ми отразява само и единствено моята позиция и не задължавам никого с него ;)

« Отговор #598 -: Февруари 19, 2012, 15:52:54 pm »
Пауър аз давам за закуска грис с масло и сирене, попара , кисело мляко с бисквити и плод понякога и кус-кус с масло и сирене на плазмон ,все ми се струва ,че е малко като разнообразие това , но незнам какво друго да включа,относно шунка и пастет аз също се страхувам дадам още незнам защои кога ще го направя,за много други неща се чудя кога да ги давам и чудейки се то детето ще порастне и само ще си ги поиска сигурно :lol:Чудя се също и за прясното мляко дали мога да му давам да пие или да яде с нещо друго например на попара или ни е рано още и  др.подобни, все се страхувам от нещо дане му е рано , а то детето все си иска да яде от нашите манджи .
*

power

• *
  • 1116
  • трябва да сме силни !
« Отговор #599 -: Февруари 19, 2012, 21:40:10 pm »
Благодаря ви момичета за отговорите! Ама при нас е малко сложно.Попара хич не иска да яде,кус-кус ядеше допреди седмица-две и него вече категорично го отказва, на грис също се мръщи.Давам му също и филия с масло и сирене,но пак хапва малко и другото само го смучи и после го плюе.Просто вече не знам какво да му давам и все се връщам към кашата.А кисело мляко с плод дотатъчно ли е за закуска?В смисъл- дали ще го засити до обяд?
« Последна редакция: Февруари 19, 2012, 21:41:53 pm от power »
07.10.2009