0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

бина

• 845
  • "Не вървете след никого, вървете само след себе си
Re: Въпроси и отговори по храненето - 6
« Отговор #420 -: Януари 23, 2012, 16:10:01 pm »
Да ви кажа днес в какво недоумение изпаднах,затоплям за обяд пюренца(две нали са двама)от тиква+картоф и опитвам ги преди да започна с храненето и за голяма моя изненада едното по сладко от другото 8O,поглеждам етикетите едното с има и захар osi_12.Купени вчера от едно и също място и както всеки път поглеждам етикета(но само на едното) чета и вземам две и така едното със захар другото без.Ако има и други мами като мен дето поглеждат само едното и вземат няколко от един вид да имат в предвид.

от днес започнах въвеждането на прословутия глутен с овес,дано всичко е наред.
А за чашите много ми харесах тези дето nimika ги е посочила,мисля да се насоча към тях
« Последна редакция: Януари 23, 2012, 16:11:37 pm от бина »
*

fifonqk

• 175
  • вярвах и чудото стана
« Отговор #421 -: Януари 23, 2012, 16:39:47 pm »
И аз сьм се насочила кьм такава чаша на мам,ползвам почти всичките им продукти и сьм страшно доволна,мисля че сьм 7-я месец вече им е време да се пробват дечицата с тези чаши,вьпреки че те ги дават от 6-я.
*
« Отговор #422 -: Януари 23, 2012, 16:44:35 pm »
 Днес купих на Коко такава чаша, само че на Нук.Много му е интересно, държи я сам за  дръжките и си ч бута в устата.Може би така ще пропие вода
*

Eille

• *
  • 916
  • Понякога мечтите се сбъдват двойно!
« Отговор #423 -: Януари 23, 2012, 16:55:31 pm »
Аз ги имам същите чаши на Авент, подърък от една бъдеща мама от форума :D, само дето моите деца абсолютно никакъв интерес не проявяват нито към чашата, нито към водата.
Те в момента ядат както следва:
10 часа - закуска плодово пюре
13 часа - зеленчуково/месно пюре /въвела съм само пуйка/
17 часа - каша - обикновено бананова
21 часа - 180 мл АМ
01 часа - 180 мл АМ
06 часа - 180 мл АМ
Понякога и сутрин вместо плодово давам адаптирано мляко, като въведа глутена ще започна да им правя някакви попарки. Това количество мляко дали им стига като течности на децата, при условие че не пият вода?

*
« Отговор #424 -: Януари 23, 2012, 18:58:51 pm »
Какви са признаците на алергия от дадена храна? Да знам за какво да гледам. Знам за разстройство, обриви(те като пъпчици ли са,по тялото ли, или по лицето)

*
« Отговор #425 -: Януари 24, 2012, 10:33:28 am »
ivanita - тук има доста ифно за алергичните реакции -
http://www.biberonbg.com/info/hranitelni_alergii.htm

Да питам и аз нещо - вчера бяхме на консултация - на 10 м
Младежите не са наддали нищо за последните два месеца, растат само с по сантиметър на месец, но на килограми са си абсолютно същите. - 8.600 единия, 9.100 другия
Притеснително ли е това? Храним се така:
6.30 кърма
10.30 кърма
13.30 зеленчуково/местно пюре 250 гр, от скоро давам и супа, като тогава общото количество (пюре + супа) е около 270 г
17.30 каша + плод (по равно) общо 250 г
20.30 кърма
Нужно ли е да променям нещо? Според педиатърката - не за сега.
« Отговор #426 -: Януари 24, 2012, 11:01:14 am »
За алергичните реакции и аз наскоро се чудих. То на моето детенце като не е спирало да му къркори коремчето и да подпръцква, как ще разбера, ако така реагира на някое пюре?  :?
Някоя от вас забелязвала ли е проблем с картофите?
*
« Отговор #427 -: Януари 24, 2012, 11:31:35 am »

Не, моето дете учудващо много обича картоф.
« Отговор #428 -: Януари 24, 2012, 12:06:01 pm »
Божидара се научи да пие вода чак преди една сецмица, когато и купих ето тази чаша: http://www.pakostnik.com/bg/productdetails.php?id=10891&cat=91 , но е за след годинка, да знаете, ако децата не искат да се научат с друга и това е решение.

0888 555 385 - национален телефон на Ла Лече Лига
*

Bobbie

• *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
« Отговор #429 -: Януари 24, 2012, 12:13:34 pm »
Какви са признаците на алергия от дадена храна? Да знам за какво да гледам. Знам за разстройство, обриви(те като пъпчици ли са,по тялото ли, или по лицето)
Най-най- важното, за което трябва да гледаш, са силните алергични реакции, при кооито се засяга дишането. Такива са рядки, особено в началото, но все пак човек е добре да си има едно на ум.

*

nimika

• *
  • 3357
  • Да сме усмихнати , добри и слънчеви!
« Отговор #430 -: Януари 24, 2012, 12:26:13 pm »

Не, моето дете учудващо много обича картоф.
Повече от моето ли  :lol: да им направим състезание -ядене на картофи  :lol:
А иначе за алерг.реакция към картоф-не съм чувала за проблем ,но е индивидуално.

Литето,и ние не сме качили последния месец,но и мен педиатъра ме успокои ,че не е проблем -оня ден  тук го коментирахме .

И за инфо-току що ми казаха,че щели  да спират вноса на Биоланд  пюретата. Много брак имали заради срок на годност,не де търсели .Жалко.

« Последна редакция: Януари 24, 2012, 12:31:11 pm от nimika »

*
« Отговор #431 -: Януари 24, 2012, 12:30:55 pm »
Ааа, с вас не може да се състезаваме  :lol:
*

nimika

• *
  • 3357
  • Да сме усмихнати , добри и слънчеви!
« Отговор #432 -: Януари 24, 2012, 12:33:30 pm »
Мда,ядем гол картоф без нищо друго ,ядохме  с апетит и гола оризова каша с вода само... :lol: Стига съм го Фалила да не спре да зяпа ,че ще се чудя с какво да го храня.

*
« Отговор #433 -: Януари 24, 2012, 12:38:19 pm »
Тази статия за алергиите малко ме постресна. Всъщност ние хората, които нямаме алергии трябва ли да сме приготвени с някакви препарати за спешна помощ? Питам, защото най-близката болница ми е на 20км.
« Отговор #434 -: Януари 24, 2012, 15:06:49 pm »
Liteto Ние сме по същия начин вече втори месец расте само на см и сме 7850 а обича да си похапва.Ние сутрин /в 9,30 хапваме попара/ иначе останалото е както сте вие.Аз не съм много стриктна в мерките винаги готвя малко повече и давам колкото и се яде
Ох с тези алергии направо  не знам Почвам да се вманиачаваме във всяка пъпчица търся алергия
« Последна редакция: Януари 24, 2012, 15:14:43 pm от marykol »
« Отговор #435 -: Януари 24, 2012, 17:02:31 pm »
Бина, коя марка са тези пюрета със захарта? Как така само едното, е то човек да има очи вече на всякъде- и на тиквата щом слагат захар  8O

м-и, аз знам от лекар, че е препоръчително да имаш в аптечката капки Фенистил или друг антихистаминов препарат- освен против алергии, се оказа че е много важен като първа помощ и при възпаление на дихателните пътища, за предотвратяване на лагингит и пр.състояния, когато не могат да си поемат въздух, но това е за другата тема.

Аз опитах да давам на закуска кус-кус, но дали защото беше малко по-топъл моят всеядко не го хареса и едва го хапна, защото глада явно надделя  :D Чудя се обаче давали ли сте качамак на закуска за разнообразяване на толкова глутенови закуски.. Качамак с малко масълце и сиренце ми се струва добра алтернатива на попарата?
*
« Отговор #436 -: Януари 24, 2012, 17:09:07 pm »
Четете оригиналните етикети, а не преводните на български. Там много често има грешки и неточности.

"Нищо на света не е същото щом някъде там, неизвестно къде, една овца, която не сме виждали, е изяла или не е изяла една роза..."
Антоан дьо Сент Екзюпери
*

бина

• 845
  • "Не вървете след никого, вървете само след себе си
« Отговор #437 -: Януари 24, 2012, 18:16:39 pm »
На Ганчев бяха пюретата :x 'уж'еднакви.
sami то по голямото време когато отида да пазарувам за бебоците го прекарвам в четене и въпреки това факт
А за антихистаминововите препарати се заредих с Фенистил още когато започнах да захранвам и точно тогава също гледах в предаването"На кафе" за  ларингита и др.
*
« Отговор #438 -: Януари 24, 2012, 19:34:01 pm »
Момичета, млякото НАН АР ,дали запича? и ако е така, как мога да го "оправя"? Вчера на обяд направо си изака твърдо, дадох му 2-3 лъжички круша - следобяд акото беше зеленикаво, но полутечно.
Иве, ние вече 4м сме на НАН АР, и винаги си ака веднъж на ден, не се запича. Чак сега, когато започнах да захранвам се промени консистенцията - по-твърда и трудно ходи, затова гледам в менюто да има нещо разхлабващо  :)

Ние също заменихме хранене, на обед изцяло е на зеленчуково пюре. След като си изядеше 100гр пюре, после не си искаше млякото,а не издържаше до следващото хранене, и така няколко дни, и реших да не го мъча :)Сега си яде по 160-170 ЗП
« Отговор #439 -: Януари 24, 2012, 19:55:58 pm »
И аз да ви успокоя мили момичета за килограмите на бебетата, моя предния месец беше наддал само 50-100гр., а този месец пак около 150гр. , но това било нормално за децата в тази възраст , а честно да ви кажа яде си всичко детето и от кухнята изяжда всичко и го кърмя сутрин и вечер, но това е положението расте само на сантиметри.