Аз познавам една мама,която 2 или 3-ти месец започна да храни бебока си с кисело мляко вместо кърма или АМ.Да ви кажа честно,нищо му няма на детето.
Ама не знаете ли -навремето почти всички ние сме захранени с кисело мляко от втори месец
защото не е имало АМ (а имам чувство че тогава кълменето не е било на почит). Тогава така се е правило и като прибавим задължителното "сокче" по същото време - ето ти резултата. Аз не мисля, че като бебето не се е изповръщало или обринало може да се каже -нищо му няма. Повечето нарушения в храносмилането идват доста по-късно -диарии, запек, подуване на корема, колити, алергии -почти всички имаме по нещо от списъка, нали
По въпроса за млякото спорехме тук не веднъж, но когато се споменават "млечни продукти" естествено, Боби, че нямат предвид адаптираното мляко, което е основна храна (и заместител на кърмата, която също никой не нарича млечен продукт
), а чисто краве мляко и неговите производни.
Вариантите и поредността на Тони са точно, както съм чела и аз, с изключение на по-ранно въвеждане на жълтъка -след 7м. За киселото и прясно мляко е ясно, не веднъж сме писали, но точно днес имаше кашкавал в кухнята и се зачудих защо не се препоръчва заедно със сиренето..