0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Въпроси и отговори по храненето - 6
« Отговор #440 -: Януари 24, 2012, 22:44:40 pm »
 ... бебоците започват да стават много активни. Нормално е да спрат да качват, както в началото. Аз пък дори ще се зарадвам, малко да поспре. Не ми се иска да му тежи множко дупето, като започне да се учи да ходи :lol: :lol: :lol:
*
« Отговор #441 -: Януари 25, 2012, 00:28:36 am »
А за антихистаминововите препарати се заредих с Фенистил още когато започнах да захранвам и точно тогава също гледах в предаването"На кафе" за  ларингита и др.

Ние пък в момента сме на Зиртек-алергична реакция към пюре на Хип сьомга и картоф (макар че е захранен и с двете и няма проблем от тези продукти) + ларингит.Тази сутрин ни се наложи да правим и инхалации, че Макси имаше голями проблеми с дишането  :(
*

fifonqk

• 175
  • вярвах и чудото стана
« Отговор #442 -: Януари 25, 2012, 10:17:16 am »
Относно млякото НАН АР,аз сьм много разочарована,винаги Димана е била на Аптам АР,но ведньж беше свьршило и и взех това,ужас,ами то няма разтваряне,колкото и да го разбивам все на бучки стои,детето се измьчи с него и на следващия ден хвьрча в кофата,а това на Аптамил си го яде от раждането,тя винаги е била редовн с изхожданията,така че незнам дали зависи от млякото.
 Ейле,много ядьт тези момчета бе,браво,количеството изобщо не е малко,дори ние сме само на 4-ри хранения,сутрин и вечер АМ,един пьт пюре и един пьт каша с плод,това ни е за целия ден,на Димана на моменти и това и се струва много,решила е тази мадама от малка да пази фигура явно и това си е:)))
*
« Отговор #443 -: Януари 25, 2012, 11:12:47 am »
Фифонче, вярно е, че млякото е малко странно и трудно се разбива.Ама в тръскането му е майката. Пък аз имам тренинг с предишното - то пък не можеше да тече от шишетата и се видях в чудо. Но с най-простите шишета(Камера) си оправих проблемите :-)
Искам друго да ви питам:
Значи ние се храним горе долу така: в зависимост сутринта кога се събудим
6-6:30
9-9:30
13:00- 13:30
16:30-17:00
20:00- 20:30,
след това той заспива дълбоко,(малко по-късно и майка му :-) ) и се буди към 2:30-3:00, аз му давам вода тогава, т.е. когато и да се събуди през нощта бутам шишето с вода докато стане 6 ч.(но не се е случвало повече от 2 пъти на нощ)
Та - педиатърката казва че трябва да се храним 6 пъти , т.е. трябва още 1 хранене към 22-23ч.обаче той много трудно се събужда и така да се каже спи и пие от шишето :-) не мога и да го оригна даже, защото като го изправя и той забива главата  :lol:
Последните 2 нощи го "вдигам" към 23ч. Обачеее- фъстъка като по часовник пак се буди към 2:30-3:00ч.
 Т.е. когато и да яде последно вечер( 19:30, 20:00, 21:00,23:00) пак си се буди в интервала 2:30-3:00 ч.
Та се чудя дали въобще да го будя късно вечер? Или пък да ми предложите някаква схема в кои часове да го храня

П.П. Ох, надявам се че ме разбрахте :-) :oops:

*
« Отговор #444 -: Януари 25, 2012, 11:22:12 am »
Иванита ако наддава добре изобщо не го буди или пък го храни като се събужда в 2-3ч. Като го будиш да не му разбуташ режима нещо.
*
« Отговор #445 -: Януари 25, 2012, 11:34:11 am »
Иванита, не си буди детето да го храниш, а го храни в 2.30-3.00ч когато се събужда.
*
« Отговор #446 -: Януари 25, 2012, 11:46:31 am »
Да му давам мляко в 2-3 часа, така ли? Или вода?

*
« Отговор #447 -: Януари 25, 2012, 11:52:25 am »
Мляко. За какво му е тази вода ако е гладен.

Иванита, какво количество изяжда детето на 1 хранене?
*
« Отговор #448 -: Януари 25, 2012, 12:03:56 pm »
Мецани изяжда 150 мл. АМ
Педиатърката имаше предвид дългата пауза да я прави през нощта. Аз затова питам. ПЪк и нали след 1-2 месеца трябва да мине на 5 кратно хранене

*

fifonqk

• 175
  • вярвах и чудото стана
« Отговор #449 -: Януари 25, 2012, 13:25:35 pm »
Аз пьк никога не сьм следяла непременно по месеци колко да са храненията,те моите от 3-я месец ядьт по 4,максимум 5 пьти на ден,какво да ги правя,няма да си будя дечицата я,колкото искат толкова,незнам защо тази педиатьрка иска точно 6 хранения,то детето щом спи,значи е спокойно и не е гладно,аз досега не сьм будила,жално ми е,Иванита остави детето да си спи,5 хранения са му напьлно достатьчни,150 мл. на хранене не е малко за неговите месеци,така че бьди спокойна,има деца които изяждат мнооого по малко:)))
*
« Отговор #450 -: Януари 25, 2012, 13:37:41 pm »
Иванита, аз доколкото разбирам той и сега е на 5-кратно хранене. Не се води само по това какво трябва, а се води по детето си, вслушвай се в неговите нужди.

Моето дете например има 7 хранения, едно( понякога 2) от които е през нощта. И моята педиатърка настояваше да махна нощното хранене и да го изместя в 23.00-00.00ч., но не я послушах. И възрастните и бебетата се хранят когато са гладни и спят когато им се спи. Насила хубост не става  :wink:
« Отговор #451 -: Януари 25, 2012, 13:51:41 pm »
Аз кърмех Йоана нощем до 1 г. и 4 м.- тогава я отбих. Много се притеснявах след това какво ще яде, ако се събуди гладна. Оказа се, че притесненията ми са били напразни, детето пие само по малко водичка като се събуди нощем. И нашата педиатърка настояваше отдавна да спрем с нощното ядене, но аз предпочетох да се водя по детето, то най-добре знае от какво има нужда.
Ако се появят препятствия по пътя Ви - сменете посоката, а не крайната цел...

БЛАГОДАРЯ ВИ, Д-Р СТАМЕНОВ!
*
« Отговор #452 -: Януари 25, 2012, 13:56:48 pm »
Отново с въпрос  :wink::
Гледам, че има каша на Милупа ориз и царевица за над 4м, но правилно ли е да се даде,макар и малко количество, след като не съм въвела самостоятелно царевицата?
А вие как ще я въведете, с какво?

Днес приготвих на Крис пюре от пащърнак, е няма такова мръщене....дали новия вкус не му хареса....абе ще видим утре като му предлажа пак :)
*

nimika

• *
  • 3357
  • Да сме усмихнати , добри и слънчеви!
« Отговор #453 -: Януари 25, 2012, 14:13:22 pm »
Ivanita,a като го залъгваш с вода изтрайва ли до сутринта ? И аз съм на мнение-храни го ,когато се буди -насила не става .
И при мен педиатрите настояваха да съм махнела навремето нощното му хранене ,да го залъгвам с вода,щял да свикне .Да ,ама не -гладен и докато не накърмя не става.После сам си го махна нощното хранене и с месеци бяхме така.Казвам бяхме ,защото от три нощи се буди към 3 ,кърмя и заспива .Очевидно огладнява.Ако чуят педиатрите ще има реч ,че не е правилно .

Breiv,Аз точно с такава каша мисля да въведа царевица. Защо да е проблем - ако искаш по-голямо количество каша да дадеш ,дай малко от тази с царевицата и после само оризова,и следващите дни увеличи царевично-оризовата.

А   пащърнака самостоятелно ли го даваш -защо не смеси 1-2л с нещо вече въведено ,което обича.Аз така правя ,но давам и директно в чист вид да близне ,да видя как го приема.

Аз си разсъждавам -защо на едни  и същи по състав пюрета  ,  на някои марки дават да се консумират до 48  ч след отваряне,други -до ден .Уж еднакви съставки ,що различен срок .Търговска фирмена политика или  има друга причина.

*

Eille

• *
  • 916
  • Понякога мечтите се сбъдват двойно!
« Отговор #454 -: Януари 25, 2012, 14:29:54 pm »
Аз царевицата е въведох с пюре от тиквички и царевица, моите деца много го обичат. Иначе и на Сънвал има само сладка царевица пюре, също е много хубаво.

А относно нощното хранене, аз също се водя по децата, щом искат мляко им давам, то дет се вика баща им още не е отказал нощното хранене, аз от децата искам :D.

*
« Отговор #455 -: Януари 25, 2012, 14:42:09 pm »
Брейв, смеси пащърнака с тиква.

Аз дадох каша от елда оня ден, много му хареса. Като цяло моето дете е по кашите, на пюретата се мръщи.

Нинче, нашите деца са еднакви  :lol: Като се събуди Жорко през нощта, докато не го накърмя, няма заспиване. Човекът си е гладен просто  :D
*
« Отговор #456 -: Януари 25, 2012, 14:43:50 pm »
Аз си мисля за това нощно хранене да не би пък жажда да е и затова да се будят, може би ще спят по-спокойно ако е вода?! Моят син единствено през нощта не връщаше и затова му давах колкото пъти иска, но сега зъби ли е какво започна на час да се буди, а правехме 5ч пауза една седмица. Не съм пробвала да давам вода през нощта.
За царевицата - аз като давам нова храна я смесвам със вече приета, за да не давам само 1-2л, но и да си изяде колкото иска, така че смесената каша е добър вариант-те може би не са в равен процент ориза и царевицата.
Пащърнак аз дадох с морков.
*

Bobbie

• *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
« Отговор #457 -: Януари 25, 2012, 16:14:54 pm »
Аз си мисля за това нощно хранене да не би пък жажда да е и затова да се будят, може би ще спят по-спокойно ако е вода?! Моят син единствено през нощта не връщаше и затова му давах колкото пъти иска, но сега зъби ли е какво започна на час да се буди, а правехме 5ч пауза една седмица. Не съм пробвала да давам вода през нощта.
За царевицата - аз като давам нова храна я смесвам със вече приета, за да не давам само 1-2л, но и да си изяде колкото иска, така че смесената каша е добър вариант-те може би не са в равен процент ориза и царевицата.
Пащърнак аз дадох с морков.
Пробвай да дадеш водичка. Аз така с Ивана процедирах, като се размърдаше и знаех, че яде и направо давах шишето. Веднъж ми скимна да дам вода, пи две глътки и заспа. На следващата нощ пак се събуди в същото време и после спря да се буди и до там бяхме с нощното ставане. Изведнъж го отказа. На вашата възраст аз бих те посъветвала да пробваш всичко възможно да се откажете от ядене през нощта, да не се превърне в навик, вместо необходимост.Пък ако не стане, здраве да е. Ще пробваш пак след време.

*
« Отговор #458 -: Януари 25, 2012, 16:34:29 pm »
Ами като дам вода, заспива и след 2-3 часа се събужда и го храня.
Ох, ще премисля нещата пак. :-)
Благодаря за съветите :-)

« Отговор #459 -: Януари 25, 2012, 17:44:53 pm »
Ако е гладно детето наистина не върви да се залъгва с вода, но пък щом се успокоява... Аз също мислих да опитам тези дни, но малката се буди с такъв категоричен рев, че не търпи отлагане кърменето :). Другият проблем е че не пие вода :(. Знам, че е обсъждана темата и има и други деца, които късно се научават, но взех да се притеснявам по малко, след като я захранвам, да не стане проблем с това неприемане на вода  :?
От два дни успявам да я излъжа с по 5-10 мл. Смених биберона с един по-твърд; не суче, но го дъвче и като е легнала водата й се излива и гълта, няма накъде :). Ама не си е работа, понеже така и въздух влиза предполагам... Да не говорим, че за тези 5 мл. се гоним по половин час  :(
« Последна редакция: Януари 25, 2012, 18:18:03 pm от vanyush »