Направих ето тези Джинджифилови сладки
Продукти:
390 гр (3 ч.ч.) брашно, 1/2 ч.л. сол, 3/4 ч.л. сода, 2 ч.л. джинджифил на прах, 1 ч.л. канела, 1/4 ч.л. индийско орехче, 113 гр (1/2 ч.ч.) масло, 100 гр (1/2 ч.ч.) захар, 1 яйце, 160 мл (3/4 ч.ч.) мед
Начин на приготвяне:
Пресяваме брашното заедно с подправките, солта и содата. Маслото, на стайна температура, разбиваме със захарта. Прибавяме яйцето. Като се усвои добре добавяме и меда. Накрая изсипваме брашното. Доомесваме на плот.
Раделяме тестото на две части и всяка увиваме във фолио за свежо съхранение и прибираме в хладилника за два часа.
Когато е охладено пристъпваме към разточване. Предварително загряваме фурната на 170 градуса. Разточваме едната част върху хартия за печене. Изрязваме желаните форми. Печем 8-10 минути до потъмняване на крайчетата, средна скара, вентилатор.
По същия начин процедираме и с останалото тесто.
искам да ги украся коледно,но не мога да си намеря сладкарски бой и глюкоза,за да си направя фондан.
Някакви идеи за украса без тези продукти,или приготвяне на фондан без тях.
Искрено Ви благодаря