0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: IVF/ICSI при д-р Владимиров - част 5
« Отговор #920 -: Октомври 17, 2012, 08:36:04 am »
Larz75, би ли споделила това изследване кога се прави - при самата процедура или в месеца на подготовката за нея и какво точно представлява?
Благодаря и успех!
Цялата мъдрост на човечеството се побира в две думи - търпение и надежда!
*
« Отговор #921 -: Октомври 17, 2012, 21:19:51 pm »
Larz75, би ли споделила това изследване кога се прави - при самата процедура или в месеца на подготовката за нея и какво точно представлява?
Благодаря и успех!

Благодаря за пожеланията :)
Това, което знам е, че се прави биопсия от ендометриума в месеца на подготовката. Ако резултатът покаже, че е уцелен имплантационният прозорец, процедурата се прави следващия месец, а може и в същия, ако е със замразени ембриони. Но, ако от изследването се види, че това не е прозорецът, тогава опитът се отлага за следващ месец, като междувременно се прави прогноза кога би могъл да е.

Дано да съм била полезна. Правя уговорката, че все пак не съм специалист и тези неща съм ги чела в сайта на екипа, направил проучването. И дано да съм разбрала всичко точно. За съжаление, няма кой знае колко информация в нета. Това е сайтът:
http://www.iviomics.com/Portals/0/docs/Operations%20manual.pdf
*
« Отговор #922 -: Октомври 17, 2012, 22:22:30 pm »

Да, това е. Абсолютно точно си разбрал :) От това, което съм говорила с доктора и чела, разбрах, че изследването на хормоните и прегледът не дават напълно точна представа за въпросния имплантационен прозорец, а този метод увеличава шанса той да бъде "уцелен". Като ми направят изследването, ще докладвам от личен опит как стоят нещата :)
[/quote]Lary75 къде ще ти правят това изследване,практикува ли се вече в България,в кои клиники,ако се прави? Разясни малко повече.
*
« Отговор #923 -: Октомври 18, 2012, 20:39:15 pm »
pepssi, вече се прави в България. Аз ще го правя при д-р Владимиров. Не знам дали е практика и в друга клиника. Аз поне не съм чувала.
*
« Отговор #924 -: Октомври 18, 2012, 21:35:24 pm »
pepssi, вече се прави в България. Аз ще го правя при д-р Владимиров. Не знам дали е практика и в друга клиника. Аз поне не съм чувала.
Страхотно Lary75, дано да ти донесе късмет! А в нашата клиника Малинов дали вече не се практикува.... ох,дано?! :(
*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
« Отговор #925 -: Октомври 18, 2012, 22:40:19 pm »
доколкото разбрах от публикациите в пресата, за първи път това изследване у нас се внедрява в клиниката на д-р Владимиров и то съвсем отскоро. засега не се прави другаде в България.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

« Отговор #926 -: Октомври 19, 2012, 13:16:26 pm »
здравейте. в шок и ужас съм. 11-ти ден ми е от стимулацията май, гонала и мерионала са все така по 300, а цитротайда е 0,25. днес обаче получих жестоко гадене (на ръба на повръщането бях около час и нещо - два) и еднократно засега разстройство без някаква промяна в хранителния ми режим, то и нямам особен апетит откакто съм на инжекции. почти не съм подута, но ме бодат бъбреците от няколко дни, а днес освен гадене и разстройство и световъртеж имам, макар и лек. обадих се на доки, каза, че не е от хормоните, да пия много вода, да сложа и днес инжекциите, пък утре ще говорим с него. каза, че съм на финала. обадих се на личната лекарка, тя пък каза, че това е 100% от хормоните за стимулация. сега се чудя, ако днес сложа цялата доза хормони, как ще я карам до утре... много ме е страх да не е хиперстимулация  :balk_145: ако пропусна инжекциите днес следобед, ще си навредя ли много  :balk_145:
« Отговор #927 -: Октомври 19, 2012, 13:21:16 pm »
Все още не съм правила процедура, но ми струва много, ама много безотговорно на своя глава да спираш инжекциите  osi_6 Гаденето може да е от много други неща, обади се по-добре в клиниката отново или направо отиди до там и се консултирай с докторите.

Нека ти дадат съвет и момичетата минали по този път
« Отговор #928 -: Октомври 19, 2012, 13:22:22 pm »
Корасон, гаденето, повръщането и разстройството са симптоми на бъбречна криза, щом казваш, че имаш и болки. Пий много вода и може би не пречи и билкови хапчета да пиеш-тези с червените боровинки.
Иначе по време на стимулацията аз имах ужасно гадене, хем бях на мерионал 150....докторката от Щерев ми изписа Квамател, не пречел на стимулацията.
« Отговор #929 -: Октомври 19, 2012, 13:48:44 pm »
tsvety_t, да, ужасно е безотговорно от моя страна. обаче много внезапно ме налегнаха тия болежки и единственото, за което се сещам като причина са бъбреците (които винаги ме боцват като настина, но деосега не са им откривани заболявания) или стимулацията (като се сетя за конските дози хормони, които приемам от 10 дни). понеже ми поотмина гаденето и световъртежа, съм решила да сложа инжекциите по схема, пък каквото сабя покаже  :ask:
щом доки каза да слагам, ще слагам и това е.

deizi_83, и аз затова се съмнявах - че е от бъбреците, ама те започнаха да ме бодат точно с началото на стимулацията. но ще сложа инжекциите днес и ще го ударя на чай и вода и билкови хапченца за бъбреци. може и да не ям изобщо, аз килца си имам в излишък - май дойде време да свършат и те някаква полезна работа  :jump12:
и наистина нещо почнах сега пък да пишкам много. абе изобщо... последно усилие трябва да направя - да изтрая до края на стимулацията. дано да няма сериозни последствия, освен едно здраво и хубаво бебе  :wink:

благодаря ви, момичета, за бързите отговори. помогнахте ми :)
*
« Отговор #930 -: Октомври 19, 2012, 14:23:58 pm »
Това повече ми намирисва на някой грипен щам!!! :lol: :lol:Сега ги има в изобилие ,а и с това объркано време... :o Но ти се пази! Следи температури и други покщазатели.Не спирай стимулиращите,как ще прецакаш цялата процедура... 8O Продължава се до щастливия край..!+++ :wink:
/www.mamaibebe.com][/url]
*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
« Отговор #931 -: Октомври 19, 2012, 14:51:20 pm »
обадих се на доки, каза, че не е от хормоните, да пия много вода, да сложа и днес инжекциите, пък утре ще говорим с него. каза, че съм на финала. обадих се на личната лекарка, тя пък каза, че това е 100% от хормоните за стимулация.

е, прощавай, но това е нелепо!

според теб, кой разбира повече от ефектите на хормоналната стимулация върху организма - "доки", който само с това се занимава от 15 години и има докторат по темата или джипито ти, дето бас ловим, че дори не знае какво е съдържанието на писалката с Гонал-ф?

доверявайте се на специалистите! когато сменяш плочки в банята, не викаш стъклар, нали?

а ако пропуснеш инжекциите днес следобед, може направо да си задраскаш цялата процедура дотук, евентуално... това не е пропуснато аспиринче. явно не си даваш точна сметка за същността на тия инжекции и на цялата стимулация.
« Последна редакция: Октомври 19, 2012, 14:52:55 pm от jam »
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

« Отговор #932 -: Октомври 19, 2012, 15:35:06 pm »
ra40, аз и за грип мислих :) знае ли човек какви бацили се разхождат на воля в това лудо време. само болката в бъбреците много не се връзва, но пийнах едно чайче и съм горе-долу ок.
jam, напълно съм съгласна, че доки знае много повече от личната. обадих й се, защото след като говорих с него той каза, че не е от хормоните и да звънна на личния лекар за преглед и напътствия. обадих се, преглед не се състоя поради ангажимент на адрес на личния лекар. междувременно ми мина горе-долу. и сега съм си приготвила дозата с  гонал и мерионал по схемата :) продължавам :)

*
« Отговор #933 -: Октомври 20, 2012, 11:30:28 am »
Миналия ден минахме първичен преглед при д-р Владимиров и в същия ден подадохме документи по фонда за IVF ! Остава само да чакаме !
« Отговор #934 -: Октомври 20, 2012, 16:02:57 pm »
E&Z, успех в бебеправенето ви желая :)

днес бях на уз при доки, не са много фоликулкаките, но се готвя за 23-ти да ги съберем  :grouphug2:  и да се гушнат с малките господа  :sperm2: доки ме успокои с 5 приказки и сега съм като нова  :lol:

и се надявам на  preggo

*
« Отговор #935 -: Октомври 20, 2012, 16:46:07 pm »
и се надявам на  preggo

Ще стискаме палци значи.  :goodluck:
*
« Отговор #936 -: Октомври 20, 2012, 19:28:52 pm »
E&Z, успех в бебеправенето ви желая :)

днес бях на уз при доки, не са много фоликулкаките, но се готвя за 23-ти да ги съберем  :grouphug2:  и да се гушнат с малките господа  :sperm2: доки ме успокои с 5 приказки и сега съм като нова  :lol:

и се надявам на  preggo

Благодаря успех и на теб !
« Отговор #937 -: Октомври 21, 2012, 11:49:36 am »
Здравейте.Имам записан час,за първи преглед при доктор Владимиров  :D ...много се вълнувам.Съжалявам за глупавия въпрос,но не ми е ясно... трябва ли ми направление за прегледа?Пожелавам ви много успехи и положителни резултати  osi_9
« Отговор #938 -: Октомври 21, 2012, 11:51:52 am »
Здравейте.Имам записан час,за първи преглед при доктор Владимиров  :D ...много се вълнувам.Съжалявам за глупавия въпрос,но не ми е ясно... трябва ли ми направление за прегледа?Пожелавам ви много успехи и положителни резултати  osi_9

Rozentse, спокойно, не се шашкай, в наистина добри ръце си  :). Не ти трябва никакво направление, само, че се зареди с търпение, защото в добрите репродуктивни клиники се чака за първичен преглед. Влезеш ли в процедура, тогава вече всичко е под час. Успех и спокойствие!
*
« Отговор #939 -: Октомври 21, 2012, 18:25:28 pm »

Както ти е написала Heaven_New, трябва ти само известна доза търпение за чакането. Успех!