0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Децата и агресията
« Отговор #20 -: Декември 07, 2011, 09:59:42 am »
Ще проверя по-късно по-сериозно. Не виждам защо обаче, детето да се мести, защото някой калпазанин го тормози. Ей това много ме ядосва... значи децата с адекватно поведение трябва да се подчинят на тормозилника, защото родителите на тормозилника не си мърдат пръста...

Много е смешно, но ние в детската градина имахме подобен проблем с подобно дете ...обаче родителите много скочихме, начело с една мама адвокат, дето хич не си поплюва и хич не и е жал за другите деца повече отколкото за собственото. Дори Фани мухлата до време беше "давайте жить дружно", въпреки че Никола беше взет на прицел. Родителите твърдяха,че взимат мерки, ние бяхме длъжни да се доверим. Директорката воюва с нас до последно, нито за нашите деца беше добре,нито за детето. Накрая го преместиха в специализирана ДГ. Моят извод от случката беше,че ако има група адекватни родители, които да действат заедно е по-лесно

Божке, божке, какво ли ни чака в училището ...
« Последна редакция: Декември 07, 2011, 10:08:11 am от Fussii »
В очакване ....
*
« Отговор #21 -: Декември 07, 2011, 14:18:51 pm »
Знаете ли,може да ви прозвучи смешно,но аз вече само си повтарям "Господ да ги пази",защото ние не можем :?.Ето онзи ден в класа на сина ми дошъл нов ученик.За добре дошъл накрая на часовете по-големи ученици го посрещат с удар във гърдите със метален бокс 8O.Честно да ви кажа много ме е страх.Страх ме е защото след 2 години ще трябва да тръгне по София- там е още по-голям ад,а моето момче е свито,кротко...ще го смачкат :(.Само да е здрав,това се моля!

*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
« Отговор #22 -: Декември 07, 2011, 14:46:15 pm »
ох, parsi, аз не знам дали бих пуснала само момче на 13-14 години да живее и учи в чужд град без постоянен родителски надзор.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

« Отговор #23 -: Декември 07, 2011, 15:22:30 pm »
Боже....от всичко изчетено в последните страници все по-сериозно се замислям да емигрирам. Мисля си, че дори в джунглата би било по-безопасно.... За съжаление ако реша да го направя сериозно, ще трябва да отглеждам детето си сама :(

*
« Отговор #24 -: Декември 07, 2011, 15:35:36 pm »
ох, parsi, аз не знам дали бих пуснала само момче на 13-14 години да живее и учи в чужд град без постоянен родителски надзор.
Аз не пуснах дъщеря ми, не посмях  :?. Ако е писано да стане добър човек и да се реализира добре, ще се справи, ако и да не е била в "елитно" училище.

пп Обаче, много се отклонихме от основната тема. Затова беше добре да има отделна.
« Последна редакция: Декември 07, 2011, 15:37:50 pm от Елфи »
*
« Отговор #25 -: Декември 07, 2011, 15:57:21 pm »
Аз не пуснах дъщеря ми, не посмях  :?. Ако е писано да стане добър човек и да се реализира добре, ще се справи, ако и да не е била в "елитно" училище.

пп Обаче, много се отклонихме от основната тема. Затова беше добре да има отделна.
Аз нямм против да се направи отделна тема за насилието в училище.

[/url]
« Отговор #26 -: Декември 07, 2011, 17:29:54 pm »
Знаете ли,може да ви прозвучи смешно,но аз вече само си повтарям "Господ да ги пази",защото ние не можем :?.Ето онзи ден в класа на сина ми дошъл нов ученик.За добре дошъл накрая на часовете по-големи ученици го посрещат с удар във гърдите със метален бокс 8O.Честно да ви кажа много ме е страх.Страх ме е защото след 2 години ще трябва да тръгне по София- там е още по-голям ад,а моето момче е свито,кротко...ще го смачкат :(.Само да е здрав,това се моля!

Парси, къде мислиш да го "пускаш".
В моето училище някак си нещата не са се променили. Имах съученички, които от 13 годишни живееха сами или в общежитията на НГДЕК. Държа контакт с учителите там, които сега са се сменили и повечето са малко по-големи от мен или мои набори. Та никакво насилие -физическо или вербално- не се толерира нито в училище, нито извън него. Учителите държат телефоните си включени и децата им се обаждат буквално по нощите, ако са "загазили". Виж, защо не звънят на родителите си...не знам.
[/url][/url]
*
« Отговор #27 -: Декември 07, 2011, 18:40:24 pm »
Последно се отклонявам от основната тема с извинение към модераторите :).Нямам избор Джаме,защото ние сме в Панчарево а тук училището е до 7 клас.

*
« Отговор #28 -: Декември 07, 2011, 18:48:51 pm »
Parsi, а в район Панчерево няма ли варианти - за Лозенското училище чувам хубави неща.

п.п. Ако се прецени, нека наистина се обособи някаква отделна тема, но ето, че и в тази посока имаме какво да обсъждаме.
*
« Отговор #29 -: Декември 07, 2011, 20:45:41 pm »
еее Панчарево си е на практика в София, не е чак толкова страшно  :balk_103:
В очакване ....
*
« Отговор #30 -: Декември 08, 2011, 07:58:23 am »
Като разстояние-да,обаче като среда ще има разлика.Все пак тук училището е малко,дето се вика всички се познаваме и можеш да налагаш някакъв контрол и да си наясно със случващото се.Обаче в София...силно се съмнявам,че ще го постигна.Това ме притеснява :)

*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
« Отговор #31 -: Декември 08, 2011, 09:26:48 am »
parsi, аз останах с впечатление, че ще пращаш детето да живее само в друг град. :)

"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*
« Отговор #32 -: Декември 08, 2011, 10:11:10 am »
parsi, аз останах с впечатление, че ще пращаш детето да живее само в друг град. :)

:D

*
« Отговор #33 -: Декември 08, 2011, 10:19:15 am »

Незнам за parsi,но моята щерка от сега говори,че след 7 клас ще отива във Варна.И училище сме си избрали вече-техникум по архитектура.
На мен малко не ми е ясно как ще стане този номер,май ще се наложи и аз да замина с нея и всеки ден да пътувам до Балчик да идвам на работа :lol:
*
« Отговор #34 -: Декември 08, 2011, 10:37:47 am »
Пими дъщеря ти архитект ли е решила да става?Аз малко така да навляза в темата, но съм учила в техникум и сега наблюдавайки децата мога да кажа, че един ден като имам дете техникума няма да е опция за него, ама въобще.Програмата обучителна е такава, че си назад от връстниците си в гимназията.Ако детето ти иска да кандидатства архитектура т.е. харесва и да рисува сгради в момента е най-добре гимназия и уроци по рисуване и математика.В техникума по строителство е едно голямо чертане и смятане.Трябва много добре да и се отдават техническите науки и да има точна ръка.Поинтересувайте се за базата там, дали имат преподаватели който да им обясняват компютърните програми с който се чертае, защото проектите са много и се седи до по нощите да се чертае и смята.Другото което е в един такъв техникум момчетата са повече, вижте дали има и бившето СПТУ, не знам сега как ги наричат и дали са в една сграда.Ние бяхме така и ада беше пълен.Считайте че бяхме клас с отличници и ни правеха на луди, подиграваха ни се и т.н. и това преди 10г. сега е още по-жестоко.

Лично за мен избора на училище и гимназия са едни от най-важните и те дават посока на детето в последвалото му развитие, и преди години ако Плевенския строителен техникум е бил на второ място като качествено обучение, то сега не е така, напротив.Имайте в предвид, че натоварването на едно дете в техникум е по-голямо от на връстниците му.Освен общообразователните и езика който ще учи(защото след седми клас се влиза и там с паралелка с език, ако не се лъжа) то има много специални предмети.Също така ако иска да си завърши и да си вземе диплома за строителен техник, трябва да кара и 13 клас вече, иначе на края на 12-ти клас дипломата е все едно е завършил гимназия, а понякога дипломата за техник помага много, а и за какво си се блъскал в това училище ако накрая нямаш диплома за техник.Термините и чертежите ще ги научиш и в университета независимо в какво училище си учил.И подчертавам в този техникум няма рисуване всичко е чертане.

Леле ужасно дълъг пост.

*
« Отговор #35 -: Декември 08, 2011, 10:50:37 am »
Ами да,решила е архитект да става.Незнам как го измисли при положение,че не рисува кой знае колко добре,но с подходящите уроци ще навакса.
По принцип на темата техникум аз също съм против.За мен една по-добра гимназия е по-добрия вариант.Ще видим имаме още време да мислим и да решаваме.За сега от нея се иска да учи и да има висок успех и знания.
*
« Отговор #36 -: Декември 08, 2011, 11:16:15 am »
Аз малко да върна към темата...  :lol:
Преди година две, братовчедка ми, която живее в щатите, разказваше, как средния и син насочил въображаем пистолет към дете в детската градина и направил "па пааа гшшшшш". Дова довело до викане на целокупното семейство в градината, разговор с психолога на градината и прочие. Тогава мислех, че е прекалено и държах речи за полицейската държава, ама сега да ви кажа предпочитам хилядократно това пред репликата на нашата леля "Те се поступват, ама аз ги оставям да се оправят сами"
В очакване ....
*
« Отговор #37 -: Декември 08, 2011, 12:28:35 pm »
Фуси,съгласна съм.По добре дето се вика да се "предърви" работата,но да има ефект по-нататък спрямо обществото.

« Отговор #38 -: Декември 08, 2011, 16:05:24 pm »
Явно и тези мерки в Щатите не помагат много, защото всички знаем колко насилие има там, но поне правят хората някакви опити :wink:.
За мен мечтаните ред и сигурност ги има май само в Дубай. Може би вярата в Бог и строгите закони са разковничето....

*
« Отговор #39 -: Декември 08, 2011, 18:49:03 pm »
В щатите има разлика от щат до щат, град до град, съответно и в кварталите. Тук уви няма особена разлика ...
В очакване ....