Момичета сега се върнах от новия лекар, много съм доволна
Сега ми е супер спокойно за раждането, лекаря е страхотен, няма нищо общо с този дето до сега ме гледа. Първо ме прие акушерка, която беше много мила, сложи ме на запис на тонове и през това време ми обявсняваше как трябва да се храня и какво да избягвам, тъй като 10те кг които съм качила са ми били много :oops:Каза ми че за цялата бременност било нормално 12-13, т.е имала съм място само за още 3 най-много. След 2 седмици пак ще мина през нея, ще ми обяснява всичко за раждането, как да дишам, какви пози да заемем и т.н.
Направо толкова много внимание около мен и бебето, много приятно ми стана (а пларих същите пари колкото при предишния ми лекар дето ме претупваше за 3 мин)
Само нещо за термина не можем да се разберем с тия френски лекари. По последен цикъл (06.08.11) термина ми е 13ти Май, както ме определиха в БГ и във всеки един интернет калкулатор. Той незнам какво смята, но ме сложи термин 22ри Май ( дата на зачеване 22ри Август плюс 9м)
а еновременно ме води 28г.с.....т.е бременноста по тяхни изчисления е 42 седмици, а на 40...Първото нещо което минава през главата е, че бебето изостава, обаче като ме погледна с ехограф бебето вървяло много напред и компютъра изчислявал 9ти Май като термин...Т.е кога ще раждам, един Господ знае, явно мога за чакам от началото на Май до края
Иначе главичката на бебето е 73мм, което си е абсолютно нормално. Нещото което ме притеснява, че те както ме водят с термин 22ри (по незнайни причини) и бебето се роди в началото на Май (което е абсолчтно възможно спрямо последната ми М) те ще го водят недоносено...
Иначе всичко останало беше много добре
Освен с килцата хаха, точно +10кг съм с днешна дата