0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Тема на бременните №79
« Отговор #900 -: Февруари 14, 2012, 09:46:22 am »
Красавице, имах и си имам от време  на време аритмия, но то при мен има изменения във функционалността на клапния апарат още преди бременността, така че мога само да споделя, че ако имаш проблем със сърцето и не знаеш, то сега определено ще го почувстваш. Приемам си бета-блокерите и си търпя... То, не е чак толкова страшно, има много по-лоши неща... Но, определено трябва да отидеш на преглед при кардиолог. Препоръчвам ти да отидеш на такъв с апаратура, който да те види на ехограф и ако се установят изменения да ти сложи 24-часов холтер на ЕКГ. Така ще се установи проблемът, ако има такъв, и ще се назначи подходящо лечение. Но, може и просто да е от бременността, когато се включва кръгът на кръвообръщение на бебчо и се образува сърчицето му, което ставаше към 6-7 гестационна седмица (ако не се лъжа). Така че, може и да е нормално... Но, все пак, ако имаш възможност, за предпочитане е да посетиш доки, за да се отхвърлят другите работи. Успех, мила! Честит празник и на теб!

П.П. Ако си от София, в "Св. Екатерина" има много добри кардиолози, със също така и много добра апаратура.
« Последна редакция: Февруари 14, 2012, 09:51:47 am от rosefromstars »
*
Re: Тема на бременните №79
« Отговор #901 -: Февруари 14, 2012, 13:52:01 pm »
Честит Празник на всички момичета от мен :))) Пожелавам ви винаги да бъдете много обичани от вашите любими :) Мисля, че няма нищо по-прекрасно от това, че на този ден всички носим плодът на нашата любов, а именно нашите прекрасни дечица! Да сме живи и здрави всички, за да можем скоро да им се радваме и даряваме с любов.
« Последна редакция: Февруари 14, 2012, 15:40:04 pm от Krisi88 »


*
Re: Тема на бременните №79
« Отговор #902 -: Февруари 14, 2012, 15:41:09 pm »
Честит празник момичета. Мисля, че за всички нас това ще е един от най-щастливите празници, тъй като сме на път да сбъднем своята най-съкровена мечта  :bori_020:
Много прегръдки и целувки :bighug:
Re: Тема на бременните №79
« Отговор #903 -: Февруари 14, 2012, 22:31:00 pm »
Внезапно се сетих за най-хубавата тема и много се радвам да видя толкова нови бременни  :D Миналата година по същото време и аз се вълнувах тук, пожелавам и на вас същото бонбонче като моето  :D
За аритмията- незнам какво разбираш точно като аритмия, но се сещам, че в началото е честно срещано да има засилено сърцебиене. Аз имах учестено сърцебиене само 1-2 пъти като си легна, но четох, че се случва, защото се увеличава значително обема на кръвта. Ако ти се случва по-често сподели с лекаря ти, но не го мисли много.
Re: Тема на бременните №79
« Отговор #904 -: Февруари 15, 2012, 11:20:07 am »
Здравейте коремчета .
Аз вчера два пъти писах и странно и двата ми поста ги няма  8O.
Честито на родилите мамчета !
Леки раждане на Бейб,Анджелина.Май само две са ни мамите през февруари.
Момичета имате ли контракции,тези подготвителните ,аз ги имам от 5-ти месец ,пия магнерот от седмица ,ама не виждам да са намалели :(,и да си почивам пак ги имам.
А нощно време докато спя много ми изтръпват ръцете ,китките само,случва ли ви се ?
А как спите на една страна ?Аз усещам бебка как се скупчва като се обърна и висва коремчето и се чувствам некомфортно и се тревожа да не да я притискам ,и гледам основно по гръб да си лежа .
Хубав ден .
Re: Тема на бременните №79
« Отговор #905 -: Февруари 15, 2012, 11:23:45 am »
Аз като лягам на една страна слагам възглавничка под корема си, иначе не ми е удобно. Вечер като се завъртам, премествам и възглавничката за порасналото ми коремче.
*
Re: Тема на бременните №79
« Отговор #906 -: Февруари 15, 2012, 11:59:26 am »
А мен от вчера ме боли ниско в ляво,опъва ме някак си,дори когато съм легнала и се размърдам пак боли.Дали е от разтягането на матката?Какво точно са подготвителните контракции?На мен ми е първа бременност и май изобщо си нямам идея на какво трябва да обърна внимание  :oops:
*

    dess_dess

  • *****
  • 2328
  • станах двойна мама
Re: Тема на бременните №79
« Отговор #907 -: Февруари 15, 2012, 12:16:36 pm »
А възможно ли е да има контракции в 7-8 седмица 8O? Иначе, аритмията при мен я регистрира лекар ведно с много ниско кръвно, което поддържам :(


*
Re: Тема на бременните №79
« Отговор #908 -: Февруари 15, 2012, 12:21:05 pm »
А възможно ли е да има контракции в 7-8 седмица 8O? Иначе, аритмията при мен я регистрира лекар ведно с много ниско кръвно, което поддържам :(

Възможно е. А бременността регистрирана ли е? Видя ли се ембрион? Чухте ли сърдечен ритъм?

Re: Тема на бременните №79
« Отговор #909 -: Февруари 15, 2012, 13:42:27 pm »
Здравейте момичета, относно контракации и болки и аз да споделя - от три дена не мога нищо да правя от тези болки, мога да ги сравня с тези от много болезнен цикъл.Имах ги и в 14г.с. и тогава споделих с лекарката на Ж.К. Тя ми изписа папаверин,но-шпа и магнерич 3*1 когато ме боли и каза че били контракции.Е след като снощи изобщо не мигнах и се чудех как да се превия от болки, а и хапчетата не ми помогнаха,днес отидох при моя лекар да ме види. Каза че бебо си е добре,гледа и дължината на маточната шийка и според него всичко е ок. Не ги нарече контракции обаче каза, че "било от бременността"  8O /каквото и да означава това/ и да се въоръжа с търпение и но-шпа. На магнерича не се зарадва и ми каза че нямало смисъл....Ами аз си останах озадачена  след 6 седмично повръщане и малко почивка сега пък тези болки... направо се чудя как някои мами са работоспособни.Има лли и други с такива болки?
Re: Тема на бременните №79
« Отговор #910 -: Февруари 15, 2012, 14:22:05 pm »
Здравейте момичета,
отностно спането - аз спя с възглавница м/у краката и със сгънат долния крак - демек този на която страна съм легнала - за сега нямам проблеми с корема, но и на мен започнаха да ми изтрьпват рацете.
Сега за болките - аз сьм с контракции от един месец - горо-долу от 17г.с. пиех си нош-па и магнезии на прах и нямах проблем, до преди една седмица, тогава започнах да се будя от болка и нищо не помагаше. Приеха ме в болница и док каза че имам тонус на матката което не знам точно какво означава.
След 6дена две банки литичен коктейл и 12инжекции папаверин вече сьм си в нас на лекарства - 3*2 папаверин, 2*1 магнезии на прах и 4*1 гинипрал който дефакто най-много ми помага, но ако стоя повече от 20 мин правя веднага започва да ме боли. Моя сьвет ако имате такива болки е да си почивате и да не се натоварвате вообще, ако болката неотшумява по-добре се чуйте с лекаря си.
Re: Тема на бременните №79
« Отговор #911 -: Февруари 15, 2012, 14:40:44 pm »
Да споделя и аз .Контракции съм нямала или поне не съм разбрала , ако имам . Вече съм в 23 г.с обаче проклетото гадене не минаваааа . Сега пък съм във фаза дето нищо не мога да ям , а уж съм гладна . Сложа ли нещо в устата и направо ужас .Повръщах само в началото , но не е спирало да ми се гади . Дайте съвет какво да ям вече , че в чудо съм се видяла. За тия дето ходят на работа смятам , че са герои . Аз не бих издържала.Цял ден лежа , защото не съм в състояние да правя каквото и да е .
Re: Тема на бременните №79
« Отговор #912 -: Февруари 15, 2012, 15:40:59 pm »
Ааа гаденето и при мен си остана ама е на почивки от време на време се появява, че понякога сутрин все още си и повръщам ама по-рядко. На мен ми помага сутрин да си хапна веднага като стана солети или нещо тестяно ама съвсем по малко колкото да не е празен корема. Ако обаче се позабавя 10-15 минути е вече късно и повръщам стомашен сок. Иначе през деня много таратор ям действа ми освежаващо пък така и мляко и вода приемам и мандаринките добре ми понасят.Иначе сега съм в 18г.с., а явно може и така да си продължи пък в комбинация с болките... екстра  :x.... а навън такова хубаво слънчице само за разходка..
*
Re: Тема на бременните №79
« Отговор #913 -: Февруари 15, 2012, 15:54:47 pm »
Дидомира,някъде бях чела,че яденето на разни кексове и бисквити с джинджър много помагало срещу гаденето,също така и отвара с джинджър,като чайче.На мен лично ми се гадеше само два дни от бременността и то заради фероградомед,та се бях заредила с няколко кутии бисквити,но само веднъж хапнах и имаше ефект.А току що се връщам от преглед,защото като се обадих на док с тези болки веднага ме извика.Оказа се,че малката си е наместила главичката където не трябва и здравата ме притиска.За съжаление каза ,че така ще е до края  :?Иначе всичко останало е ок.
*

    ysmivkata

  • **
  • 104
  • Мечтите се сбъдват
Re: Тема на бременните №79
« Отговор #914 -: Февруари 15, 2012, 16:03:59 pm »
Момичета тези контракции Б.Хикс са нормални когато са безболезнени, когато има болка е необходимо да се посъветвате с лекаря си. При мен се появиха отскоро, понякога са по малко, понякога повече и така. Пия си магнерот и така, но не съм намерила разлика в това дали лежа или си върша нещо и контракциите. И да лежиш и да не лежиш това е подготовка на организма за раждането. А относно изтръпването на ръцете са ми така от две месеца вече, няма лек т.е има... като родим хихи. Дидомира при теб как са ръцете? :P :bighug: :bighug:
Момичета Анджи нещо се изгуби :ask:, ще чакаме хубавата вест :cheerleader:
« Последна редакция: Февруари 15, 2012, 16:06:13 pm от ysmivkata »

Нашите съкровища Васил и Виктория
*
Re: Тема на бременните №79
« Отговор #915 -: Февруари 15, 2012, 16:10:30 pm »
На магнерича не се зарадва и ми каза че нямало смисъл....
Правилно ти е казал човекът. До 16 г. с. няма никаква файда от магнезиеви препарати. Пък и те действат след натрупване.


"Нищо на света не е същото щом някъде там, неизвестно къде, една овца, която не сме виждали, е изяла или не е изяла една роза..."
Антоан дьо Сент Екзюпери
Re: Тема на бременните №79
« Отговор #916 -: Февруари 15, 2012, 16:23:37 pm »
Момичета тези контракции Б.Хикс са нормални когато са безболезнени, когато има болка е необходимо да се посъветвате с лекаря си. При мен се появиха отскоро, понякога са по малко, понякога повече и така. Пия си магнерот и така, но не съм намерила разлика в това дали лежа или си върша нещо и контракциите. И да лежиш и да не лежиш това е подготовка на организма за раждането. А относно изтръпването на ръцете са ми така от две месеца вече, няма лек т.е има... като родим хихи. Дидомира при теб как са ръцете? :P :bighug: :bighug:
Момичета Анджи нещо се изгуби :ask:, ще чакаме хубавата вест :cheerleader:

Усмивка , дясната ръка, по скоро пръсти - вече не са моите . Нямам никакво усещане с тях . Радвам се , когато вечер поне не се будя от болки и мога да спя.Събудя ли се от болки обаче настава голямо обикаляне из къщи .
*
Re: Тема на бременните №79
« Отговор #917 -: Февруари 15, 2012, 17:06:28 pm »
При мен лошото е ,че много започнаха да ме болят колената/ по принцип и двете се пълнят с вода /в комбинация със студеното време и застояването вкъщи/ направо си е трагедия,малко по-малко и ми трябва около 5 мин. да стана от леглото,много боли,а не знам с какво мога да се мажа,явно и аз ще трябва да се допитвам до лекари..

Все пак ако знаете с какво мога да се мажа за облекчение ..ще бъде супер.

А относно контракциите,понякога ми се втърдява корема,но за 5-10 мин. и после ме отпуска,без болки и понеже ми е първа бременност,дори не знам това контракции ли са :oops:
Повръщане при мен ме е имало,С ръцете съм ОК, спането също е Ок / като изключим ставането до тоалетна и болките в колената /, само киселините ме мъчат напоследък.

Алана,много кофти,дано болките да са по нарядко ...

Чакаме включване от Анджи :)


*
Re: Тема на бременните №79
« Отговор #918 -: Февруари 15, 2012, 17:11:06 pm »
Аз вече месец и повече съм с денонощно изтръпнали пръсти на ръцете, нямам друга чувствителност освен игличките в пръститте ...така ще е до края вече се примирих. Аз също от два дни имам болки ниско долу когато съм права. Не съм ходила на лекар още, пия но шпа и гледам да лежа повече.Когато съм легнала нямам проблеми.
Re: Тема на бременните №79
« Отговор #919 -: Февруари 15, 2012, 18:48:24 pm »
На мен д-р Сигридов ми спря магнезия, защото каза че увеличавал смъртността на плода. Замени ми го с утрогестан и нефидипин. Аз почнах с магнезия в 17г.с. и в 20-та го спрях.
Иначе контракциите ми тази седмица се засилиха и това никак не ми харесва. Моите са болезнени. Много рядко има неболезнени контракции. Не знам дали са подготвителни, но никак не са желателни в моя случай с пропукан мехур, че целта ни е да отложим максимално раждането.