0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Тема на бременните №79
« Отговор #160 -: Декември 16, 2011, 14:45:23 pm »
Здравейте, момичета! Мога ли да ви попитам от кой месец стартирахте с мазането против стрии и с какво се мажехте? От няколко дни коремчето изведнъж ми се подду, все едно, че съм преяла. (А аз се спуквам от повръщане и не ям почти нищо, даже отслабнах с 5кг). Една приятелка ми препоръча да се мажа с мас и невен, заедно на водна баня и каза, че изобщо не миришело. Вие какво мислите по въпроса?
« Отговор #161 -: Декември 16, 2011, 16:34:34 pm »
В 3-тия месец се мажех с бебешко олио Hipp, а от 4-тия до сега с крем на palmer`s
*
« Отговор #162 -: Декември 16, 2011, 16:40:58 pm »
Една приятелка ми препоръча да се мажа с мас и невен, заедно на водна баня и каза, че изобщо не миришело. Вие какво мислите по въпроса?
Попринцип не е хубаво да се маже корема с каквито и да е било продукти срещу стрии преди 4тия месец. За бебешкото олио незнам кога може да се започне, аз лично се мажа с бебешкото олио на Джонсън от началото на 4ти месец (14.г.с)

Момичета, сега влязох в БГ Мама и те имат цяла тема за всички които очакват Май месец като мен...И като се зачетох, едва ли не всички усещат бебето вече, как се мърдало, как ритало, а аз нищо още :( Дали е нормално? Аз понякога усещам някакви неща вътре ама незнам дали е бебето или са ми червата  8O като гъдел или като балочета...Ама чак ритници абсурд да усещам... :?

*
« Отговор #163 -: Декември 16, 2011, 17:31:32 pm »
Криси, до 20-22 седмица със сигурност ще го усетиш. Зависи дали ти е първа бременност, как ти е разположена плацентата и прочие. Не се притеснявай! Чакат ви много приятни моменти с побутвания отвътре. Имам една приятелка, която ще ражда в края на другия месец. Ами, бебето не я оставя да спи. Все нещо я рита, бута. Аз си спомням за няколко шута в пикочния мехур. Не е лесно и като много се разшават.  :lol:

*
« Отговор #164 -: Декември 16, 2011, 19:58:22 pm »
Здравейте и от мен!Аз докато разбера ,че има нова тема ,Вие вече сте изписали 10 страници  :)При мен всичко е наред но от два дни започнах да повръщам каквото хапна..Нали трябваше да са до 12 седмица тези неразположения? Аз вече съм в края и ,а тепърва се започва..Дали е възможно това гадене да е от феро градомеда,който също пия от 3 дни или е съвпадение?
*

anizi

• 1806
  • Е вярно е, че сърцето ми заби извън тялото!!!
« Отговор #165 -: Декември 16, 2011, 20:36:07 pm »
Ами май е време и аз да си призная и да се включа в тази прекрасна темичка!  :oops: :oops: :oops: Приемате ли нови стари попълнения?
*
« Отговор #166 -: Декември 16, 2011, 20:37:07 pm »
анизи, добре дошла, пиши си термина да те вкючим в списъка :)

Здравейте и от мен!Аз докато разбера ,че има нова тема ,Вие вече сте изписали 10 страници  :)При мен всичко е наред но от два дни започнах да повръщам каквото хапна..Нали трябваше да са до 12 седмица тези неразположения? Аз вече съм в края и ,а тепърва се започва..Дали е възможно това гадене да е от феро градомеда,който също пия от 3 дни или е съвпадение?
Алана, при всеки е различно - аз имах подобни неразположения между 16 и 20 седмица, при някои момичета това продължава по време на цялата бременност. Относно това дали причината е феро градомеда - по добре се консултирай с лекар...

Момичета, сега влязох в БГ Мама и те имат цяла тема за всички които очакват Май месец като мен...И като се зачетох, едва ли не всички усещат бебето вече, как се мърдало, как ритало, а аз нищо още :( Дали е нормално? Аз понякога усещам някакви неща вътре ама незнам дали е бебето или са ми червата  8O като гъдел или като балочета...Ама чак ритници абсурд да усещам... :?
Криси, няма строго начертани граници от кога трябва да усещаш бебето... По принцип от около 16 седмица е уж по-осезателно, но отново - при всеки е различно - аз например също имах такива леки гъделичкания, но истински "ритник" усетих чак около 22-23 седмица - зависи от много фактори - позиция на бебето, позиция на плацентата - моята например е предна и колкото и да е ритало бебето като е било по-малко, нямало е как да го усетя през плацентата :) Така че успокой се - ще започнеш да го усещаш по-отчетливо с времето. А тези балончета звучат като да са от бебето :)

*

anizi

• 1806
  • Е вярно е, че сърцето ми заби извън тялото!!!
« Отговор #167 -: Декември 16, 2011, 20:44:43 pm »
Ами малко е трудно с термина, защото по принцип е за 15.02., но понеже ще е секцио ще е по-рано, но не сме уточнявали дата с доктора. Хайде пишете ме за 15.02., а аз при промени ще кажа!
*

Misty

• 273
  • "Най-хубавото предстои!"
« Отговор #168 -: Декември 16, 2011, 20:47:34 pm »
Krisi88 спокойно и аз така като тебе се чудех,докато не мина време и запачнах да различавам "шутовете" на дребосъка...сега така рита, че напровооо..Особено както казва blue_sky , като те срита в мехура....и изтръпваш...Ама много приятно иначе ,някак ми е спокойно когато раздава ритници...
А иначе ходихме на консултация... заедно с каката, гледа го,а той и се плези и си смуче пръста,не видя каквото я вълнуваше... :D беше си свил крачетата...срамежливко,но остана доволна.Докторката каза че бил към 1.100 кг.Расте! Майка му и тя... :D

*
« Отговор #169 -: Декември 16, 2011, 22:18:59 pm »
anzi добре дошла :) пожелавам ти лека и безпроблемна бременност до финал :)
Misty blue_sky vaci благодаря ви за отговорите и за успокоението :) да, първа бременност ми е и за това незнам какво да очаквам и какво точно е като чувство...И аз искам да усещам вече бебето, защото някакси ще ми е по-спокойно вече като знам че всеичко е наред при нея ;) Даже и пускам една бебешка песен вечер като си легна, да и стане познато като музичка и може би да ритне :) Ох нямам търпение вече, дано всичко да и е наред и скоро да я усетя ;)
Лека вечер от мен, отивам към банята и после залягам :)
Vaci на теб вече много малко ти остава :) Сигурно нямаш търпение вече...Пожелавам ти успех още от сега, но съм сигурна че всичко ще мине по мед и масло :)

« Отговор #170 -: Декември 16, 2011, 23:47:59 pm »
Аз в 3-ти месец започнах да повръщам от но шпа и папаверин, едва преди месец се оправих, макар че и сега сутрин не мога да ги пия. От Биозин мама също повръщам, пробвах 2 пъти през седмица - резултата еднакъв и опаковката в коша.

Понякога по време на бременността някои медикаменти или храни не ни понасят.
*
« Отговор #171 -: Декември 17, 2011, 10:33:39 am »
Момичета добро утро! Минавам само да ви кажа, че вчера бебето ме ритна 3 пъти :) Много съм щастлива най-накрая да я усетя:) Накарах мъжа ми да ме масажира с един вибриращ масажьор и само като го допря на гърба ми, явно от страшните звуци, получих як ритник :) 3тия и мъжа ми го усети и той беше много доволен :) Ще чакаме пак кога ще реши да се обади :) Лека събота от мен!

« Отговор #172 -: Декември 17, 2011, 10:41:44 am »
Е,Криси видя ли че всичко е наред с бебка,скоро ще се молиш да те рита по-лекичко,поне нощем,та да не ставаш по 18 пъти на нощ да пишкаш:)
АКО ИМАШ ЛЮБОВ,НЕ СЕ НУЖДАЕШ ОТ НИЩО ДРУГО.АКО ЛИ НЯМАШ,НЕ Е ОТ ОСОБЕНО ЗНАЧЕНИЕ КАКВО ДРУГО ИМАШ.
*
« Отговор #173 -: Декември 17, 2011, 12:18:37 pm »
Е,Криси видя ли че всичко е наред с бебка,скоро ще се молиш да те рита по-лекичко,поне нощем,та да не ставаш по 18 пъти на нощ да пишкаш:)
Ох Теди, да, падна ми камък от сърцето, ама не за дълго...Съвсем скоро ще започна за нещо друго да се притеснявам:) А за пишкането, аз от сега се мъча, защото малко прекалявам с чайовете и те започват да излизат баш нощем  :lol:Ама да ме рита колкото си иска, само да знам че ми е добре малката  :lol:

*
« Отговор #174 -: Декември 18, 2011, 09:53:27 am »
Ами май е време и аз да си призная и да се включа в тази прекрасна темичка!  :oops: :oops: :oops: Приемате ли нови стари попълнения?
Амизи, много се радвам да те видя в темичката. Добре дошла отново и лека бременност до края! :babyflips:
Ние сме все още 3 в 1 :) Във Вторник сме на лекар, да видим какво става.

*
« Отговор #175 -: Декември 18, 2011, 12:35:06 pm »
Гальонди стискам ви палци :) Остава ти още много малко, задръж ги тия бебоци още поне 2-3 седмички :)

Аз намерих един списък в интернет какво трябвало да се купува за бебето - цели 5 стр А4  8O И сега отиваме с мъжа ми по магазините да видим какво продлагат от този списък :)
Лека почивка на всички :)

*
« Отговор #176 -: Декември 18, 2011, 12:37:06 pm »
Криси, и аз имах списък и някои неща ми се оказаха напълно ненужни, като например пудра.

*
« Отговор #177 -: Декември 18, 2011, 13:43:34 pm »
Здравейте момичета. Влизам само да съобщя, че на 12.12.2011 в 1:50 сутринта се появи на бял свят нашият син Мартин с тегло 3490г и 51 см височина. Когато се поокопитем малко ще пиша по-подробно как е минало и самото раждане.

« Отговор #178 -: Декември 18, 2011, 14:02:08 pm »
И аз докато разбера, че има нова тема....
Първо искам да честитя на мамите, които са гушнали своите ангелчета. Да са ви живи и здрави!
Ние започнахме да се подготвяме малко по малко за срещата с бебоците. Поръчахме им гардероб и кошарки, и тази седмица чакам да ги донесат. Започвам и купуването на дрешките.
И аз изпитвам някои неразположения. И двете бебета са седалищно и постоянно ме ритат в мехура. Доста е неприятно понякога, но ще се трае. Дори ми се случи да се изпусна малко на няколко пъти. Киселините също много ме мъчат, но пия Талцид, когато е нетърпимо. Появяват се от нищото. Дали е вярно това за киселините и бебетата с косички? Момиченцето вече 2 пъти го видях на 4Д, но не забелязах косичка.
Ставите също много ме болят и по цяла нощ се въртя. Коремът ми е доста голям и трудно се обръщам, а да не говорим за ставането от леглото.
*
« Отговор #179 -: Декември 18, 2011, 16:34:43 pm »
 :D Катрин, казват че косичката има връзка с киселините, нооо аз нямах никакви киселини, а синът ми беше като таралеж, много коса и щръкнала :D
Само последната седмица преди да родя имах леки неразположения, но много ми помагаше газирана вода + малко мента и лимон..... :wink: