Днес положението е по-добре, няма зачервяване съвсем леко се забелязват местата, където са били с проблем. Но все още не мога да кажа дали е отшумяло като се има предвид, че я мажа сутрини и вечер с
Елоком и е на диета само кърма, както споделих тя категорично отказва да пие
Aptamil ADC и изобщо всякакво АМ.
Разговарях с педиатърката продължаваме мазане с Елоком да станат 10дни, вече само по веднъж на ден и диетата също за този период от време. Дано издържи, че се съмнявам дали и стига кърмата. После захранване с въглехидрати – картоф, ориз.
Реших да се доверя на педиатърката и, дано не греша... но така или иначе дерматолога при очевидно неефективно лечение от негова страна не промени нищо а направо ми каза, да продължа мазането с Локоид и фенистил капки ако не се повлияе остава варианта да ни приеме в кожния диспансер, това при условие, че 15дни я лекува.
Относно праха за пране, в началото като новородена ползвах течния прах на
Sano sensitive, в последствие мой познат ми препоръча един американски течен прах, който е внесен от там
Xtra - без фосфати и са абсолютно подходящи и за бебета, също подходящ за хора с алергии и астматици. Мамите от Америка могат да споделят мнение, тук го няма на пазара. Преди обривите го ползвах няколко месеца но сега отново купих
Sano sensitive.
Виждам, че при АД по-добра козменика е
A-derma екзомега, педиатъра също ми препоръча нея, вие от серията кое ползвате? В описанието пише : “Не нанасяйте върху наранявания!“ Какво би трябвало да означава, включва ли зачервените участъци ако има такива!?
Благодаря на всички за споделеното мнение...
Чудя се, дали би могло да е реакция към поставената и Хепатитна ваксина две седмици преди да се прояви!?