Рачко, аз Калоян го тествах по следния начин, дали иска на ръце от каприз,или го мъчи връщането на храна, киселини... като го вземех на ръце и заспеше, така, както спеше на рамото ми/почти вертикално, а аз подпряна, се опитвах след известно време да легна, веднага имаше протест. Това ме наведе на мисълта, че той всъщност не иска просто да е гушнат, а да е вертикално.
Да ти кажа, че нощем съм го чакала по 40мин да се оригне и да постои изправен, и като го оставех в леглото, отново протестираше.
При нас други специфични белези бяха, че като се плюнчеше / засилваше се, когато беше гладен / лигите бяха с множество мехурчета /аз си го обяснявах с връщане на киселини /.Детето често примляскваше и правеше физиономии след хранене. Коко също не се гърчеше.
Я чакайте един въпрос, че приятелка се интересува,кога започвате грижата за зъбките и каква е тя?
п.п Калоян е запознат със залъгалката и шишето от първия си ден. Не сме имали никакви проблеми с кърменето. Йоаннка, има ббета, които именно от различния вкус и по-слабата струя не искат да сучат, когато има цикъл, в часовете с критични количества. Калоян е именно така. Не мога да го накарам да виси на гърдата, ако не тече мляко или не му харесва на вкус. Додавала съм кърма с шише в критичните часове, а това се налага и само ден два, и после всичко си е по старому. Ние вече пораснахме и смея да давам съвети и от личен опит. Изключително кърмени сме 6 пълни месеца и все още не замествам хранене. Да, ако на Миси и се наложи цели два дни да храни с шише, ще има проблем, но от даване веднъж на ден, или на няколко дни... не мисля, че ще се свърши с кърменето