0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

    misi

  • *
  • 1543
  • Невъзможното днес ще стане възможно утре!
Re: Помагаме си взаимно: Бебета от 0 до 12 месеца. Част V
« Отговор #560 -: Януари 22, 2012, 11:15:49 am »
Виждам тук се е заформил спор заради мен.
Само да кажа, че няма да се откажа от кърменето така лесно, още повече като знам колко трудно беше в началото докато се нагодиме един към друг.
Снощи опитах пак да дам изцедена кърма от шише след къпане и преди да му дам да суче. Изпи 20мл и започна да се сърди, дадох гърда и се успокои и сука близо 30 минути. После будува до следващото хранене и беше толкова изтощен, че само захапа гърдата и заспа. За сметка на това се събуди в 4 часа гладен, но не плаче, а само си пъха палци, даже целия юмрук в устата и смуче доста звучно, рита и сумти. Дадох му да суче. Следващото ни хранене беше в 9.00 часа, но повърна и при уригването и след това.
Засега ще пробвам само на кърма без дохранване и без шише, просто ще правиме още едно или две хранения през деня, защото той си иска следобяд през два часа, а не през три.
Благодаря за съветите момичета!

Май наистина трябваше да пиша в темата за кърменето.
« Последна редакция: Януари 22, 2012, 11:20:35 am от misi »
*
Re: Помагаме си взаимно: Бебета от 0 до 12 месеца. Част V
« Отговор #561 -: Януари 22, 2012, 12:13:03 pm »
 Рачко, аз Калоян го тествах по следния начин, дали иска на ръце от каприз,или го мъчи връщането на храна, киселини... като го вземех на ръце и заспеше, така, както спеше на рамото ми/почти вертикално, а аз подпряна, се опитвах след известно време да легна, веднага имаше протест. Това ме наведе на мисълта, че той всъщност не иска просто да е гушнат, а да е вертикално.
 Да ти кажа, че нощем съм го чакала по 40мин да се оригне и да постои изправен, и като го оставех в леглото, отново протестираше.
 При нас други специфични белези бяха, че като се плюнчеше / засилваше се, когато беше гладен / лигите бяха с множество мехурчета /аз си го обяснявах с връщане на киселини /.Детето често примляскваше и правеше физиономии след хранене. Коко също не се гърчеше.

 Я чакайте един въпрос, че приятелка се интересува,кога започвате грижата за зъбките и каква е тя?
 

п.п Калоян е запознат със залъгалката и шишето от първия си ден. Не сме имали никакви проблеми с кърменето. Йоаннка, има ббета, които именно от различния вкус и по-слабата струя не искат да сучат, когато има цикъл, в часовете с критични количества. Калоян е именно така. Не мога да го накарам да виси на гърдата, ако не тече мляко или не му харесва на вкус. Додавала съм кърма с шише в критичните часове, а това се налага и само ден два, и после всичко си  е по старому. Ние вече пораснахме и смея да давам съвети и от личен опит. Изключително кърмени сме 6 пълни месеца и все още не замествам хранене. Да, ако на Миси и се наложи цели два дни да храни с шише, ще има проблем, но от даване веднъж на ден, или на няколко дни... не мисля, че ще се свърши с кърменето
« Последна редакция: Януари 22, 2012, 12:55:43 pm от didon »
*

    silvanchence

  • *****
  • 1971
  • Най-стимулиращият дар – надеждата.
Re: Помагаме си взаимно: Бебета от 0 до 12 месеца. Част V
« Отговор #562 -: Януари 22, 2012, 15:14:46 pm »
Аз съм типичен случай как кърмата ми тотално почти спря, когато малкия отказа да суче.И в началото нямах много, но на всяко хранене слагах Жорко и на двете гърди и после дохранвах, имах 120-150 мл. на денонощие.В момента малкия не иска да суче, и успявам да изцедя по 40-60 мл. на денонощие, скоро тотално ще спре.

И цикъла ми днес дойде.Това означава ли, че и малкото ми кърма скоро ще спре  :? ?
[/url[url=http://bg-mamma.com]


Да имаш кураж не значи да не се страхуваш,а да си господар на страха си - Марк Твен
09.04.2009 г.
Re: Помагаме си взаимно: Бебета от 0 до 12 месеца. Част V
« Отговор #563 -: Януари 22, 2012, 16:42:37 pm »
Аз съм типичен случай как кърмата ми тотално почти спря, когато малкия отказа да суче.И в началото нямах много, но на всяко хранене слагах Жорко и на двете гърди и после дохранвах, имах 120-150 мл. на денонощие.В момента малкия не иска да суче, и успявам да изцедя по 40-60 мл. на денонощие, скоро тотално ще спре.

И цикъла ми днес дойде.Това означава ли, че и малкото ми кърма скоро ще спре  :? ?
Хммм... и мен ме гложди въпроса с цикъла. По- скоро обратното. Не кърмя вече 2+ месеца, а цикъл няма... С мъжа ми се шегуваме, че братчето на близначките- Филипчо, което плануваме за след 3 години, може би вече е на път :)
silvanchence радвам се че все още удържаш фронта с кърменето /т.е. цеденето/ и малко да е, пак е по- добре от нищо.
АЗ пък съм от майките, който са предпочели шишето. Наистина имах желание да кърмя, но това само на теория се оказа. Освен другото и кърма нямаше в началото достатъчно и това съвсем ме де мотивира. Признавам си, че ми е по- лесно с шишето. Ама като съм сама с бебетата, и мъжа ми като се върне вечер гладен... все някой трябва да върти къщата. Не се оправдавам- не смятам че съм сбъркала с нещо или че съм лоша майка.Но бях забелязала нещо друго. Пламенка много заспиваше на гърдата/тя милата май ще се окаже злоядото дете/. Сигурно с часове можеше да си посмуква по малко и така да се храни денонощно. А когато й дадях след сукането шишето за няколко минути се нахранваше и заспиваше спокойна. Но пък сукането успокоявало, та за това може би си е предпочитала да си виси там, пък било и малко млякото, да не кажа че почти е нямало мляко :)
[/color]
"Истински приятел е не онзи, който е до теб, когато си на дъното, а онзи, който е до теб, когато се мъчиш да изплуваш."

[
*
Re: Помагаме си взаимно: Бебета от 0 до 12 месеца. Част V
« Отговор #564 -: Януари 22, 2012, 19:05:47 pm »
Значи познах... :)

Опитайте с НАН АР. Но не сменяйте изведнъж- давайте за 2-3 дена само вечер, последното АМ.
Все пак, това може да трае доста седмици, преди да изчезне- стига да се подобрява- значи АМ работи.

Вземете помпичка за нослето- капвайте 1-2 капки физ р-р и след това аспирирайте.
Не би било лоша идея, аспирираното да дадете за посявка.
Правете тези аспирации за два, три дена... .
Следете да не пие лакомо, и да не връща мляко много, особено през нослето.

Цитат
По време на сън проплаква подобно на гореописаното, сякаш нещо го мъчи.
Има епизоди на нощен рефлукс... вероятно тежки и висок рефлукс... .
Докторе, от 3 дни давам на детето ми вечер НАН АР; вече не проплаква при хранене и като че ли проплаква по-малко насън. Да заменям ли сега Фризовома изцяло с НАН АР, или да продължавам само вечерното хранене с него? Също така повдигнах матрака и не се храним на по-малко от 3 часа.
Сега като се храни много се разсейва, пуска шишето, върти се, но предполагам това няма нищо общо с рефлукса, просто е станал любопитен :-)
 Интересува ме дали това мляко запича(НАН АР)защото ние ако не се изходим поне един път на ден, ставаме мноого киселки и нерни.
Как може да помогнем на детето да се изходи по принцип? Доколкото прочетох тук във форума, не е хубаво да се дава Лактулоза.


*
Re: Помагаме си взаимно: Бебета от 0 до 12 месеца. Част V
« Отговор #565 -: Януари 22, 2012, 20:23:04 pm »
Доктор Бърди, здравейте отново от нас. С благодарност за всички полезни съвети към мамите, които давате тук, бих искала отново да поставя два въпроса.
При едната ни близначка Мария /след седмица ще стане на два месеца/, след смяна на няколко вида АМ, храненето е с Фризовом,както вече писах. След обилно пълнене на памперсите при всяка смяна /през 3 часа/ с много рядка консистенция, преминахме на смесване на Фризовом с Фризолак в съотношение 50/50. Детето започна да плюе голямо количество от изяденото. Сменихме съотношението 70/30 - никаква промяна. Отново плюене, бутане на шишето, извиване на дъга, плач след хранене. Мнението на педиатъра е, че АР млякото НЕ БИВА да се дава за продължителен срок от време. Препоръча ни смесването на млеката да стане много бавно и постепенно. Пробвахме пропорция Фризовом/Фризолак 115/5 /средно Мария изяжда по 120 мл./ Отново плюене дори от 5 грама нерефлуксно мляко. Последните хранения са само с Фризовом.По време на самото хранене отново е неспокойна, ръмжи, извива се, но не плюе толкова много.
Моля, дайте съвет - трябва ли отново да сменим АР млякото и може ли детето да приемо такова мляко постоянно.
Другият ми въпрос е свързан с другата близначка Анна. Тя в момента се храни с НАН 1, след приема на ПреНан в болницата и за известно време в къщи. От два дни започнахме да и даваме капки за колики КОЛИЙФ, след приема на които детето получи разтройство. Възможно ли е такава реакция от капки против колики. Също започна да повръща като фонтан по два, три пъти на ден. 
*
Re: Помагаме си взаимно: Бебета от 0 до 12 месеца. Част V
« Отговор #566 -: Януари 22, 2012, 20:31:49 pm »
не зная, аз се занимавах с цедене и предлагане на шише точно две седмици и не мисля, че е по-удобно от кърменето, за мен беше тотална загуба на време и мъчение. ако не ти се налага няма нужда според мен, ако толкова се наложи нещо - не дай боже влезеш в болница или нещо такова - има чаши, дори на новородени се дава кърма в чаши и те я лочат, не я пият. ади се научи да ползва чаша (и то не с накрайник) от втория-третия път, така че всичко се нарежда, не виждам защо след като не ти се налага да се мъчиш.

рачко - ние бяхме така - през деня си спеше в леглото, а вечер само при мен. в момента вечер си спи при мен, а през деня ако я оставя в леглото дремва 20тина минути и се събужда. така че според мен това си е естествената нужда на децата да те усещат като спят. с риск да отпочна разговор, подобен на този за кърменето и шишетата - никъде в природата няма идеята за креватче в детската стая. бебето спи върху майката и ако го няма този инстинкт няма да го има и бебето. зная, че понякога ти идва твърде много, но пък за детето е добре, пък и си е удоволствие. ние имаме почти вашия режим - просто и ние с татко й си лягаме към 1.30-2.00. наскоро започнах да се опитвам ние двете с нея да си лягаме към 11.30 (направи ми впечатление, че по това време обикновено заспива върху мен) - детето си заспива на гърдата, аз си чета книжки или спя и се надяваме таткото да не е много шумен като идва да си ляга. сутрин спи до 11.30-12, но нощем често иска да суче, което е поносимо в повечето случай, тъй като ми е под ръка. ако не ти е голям проблем, не го мисли, ако задължително ти трябва да промениш нещата, виж има една книга the no-cry sleep solution, тя е доста подкрепяща и не препоръчва да затвориш детето докато плаче в неговата стая и др такива, а и има доста неща за кърмени бебета и такива, които спят с родителите си. успех
*
Re: Помагаме си взаимно: Бебета от 0 до 12 месеца. Ч
« Отговор #567 -: Януари 22, 2012, 20:37:23 pm »
Второ- при положение,че има достатъчно количество кърма не виждам смисъл от хранене в шише, това може да доведе до отказ от гърда, особено когато струята намалее и бебето трябва да положи повече усилие да суче, това веднага ще доведе до намаляване на количеството кърма, а ползи от даването на шише няма, ако е решила сега да отбива-тогава съм съгласна,но иначе може и въобще да не се налага даването на шише, а направо приучването към чаша( със съответните накрайници)

Това са абсолютни глупости! Кърмата се регулира не само с детето, а и с цедене. Организма не знае по-какъв начин излиза млякото, важното е да излиза, за да може да "изработва" ново.
Моите се запознаха с шишетата още като се прибрахме, винаги цедях след кърмене и винаги имах изцедена кърма за екстремни ситуации и за навън. Имах мляко за още 2 бебета и се кърмихме почти година. Отбих ги не защото пиеха от шише, а защото трябваше да се връщам на работа и нямаше как да се цедя на работа. Така, че ако има връзка спиране на кърма - шише, то тя се получава само, когато започва да се прескача времето за кърмене и не се изцежда млякото.
Най-важното е майката да се чувства спокойна, че детето е добре нахранено и се чувства добре, всеки стрес намаля кърмата. В крайна сметка и тя е човек, всичко се случва и ако детето не може да пие от шише, а майкате не може да го накърми, какво правим?
Re: Помагаме си взаимно: Бебета от 0 до 12 месеца. Част V
« Отговор #568 -: Януари 22, 2012, 20:49:23 pm »
Виждам тук се е заформил спор заради мен.
Само да кажа, че няма да се откажа от кърменето така лесно, още повече като знам колко трудно беше в началото докато се нагодиме един към друг.
Снощи опитах пак да дам изцедена кърма от шише след къпане и преди да му дам да суче. Изпи 20мл и започна да се сърди, дадох гърда и се успокои и сука близо 30 минути. После будува до следващото хранене и беше толкова изтощен, че само захапа гърдата и заспа. За сметка на това се събуди в 4 часа гладен, но не плаче, а само си пъха палци, даже целия юмрук в устата и смуче доста звучно, рита и сумти. Дадох му да суче. Следващото ни хранене беше в 9.00 часа, но повърна и при уригването и след това.
Засега ще пробвам само на кърма без дохранване и без шише, просто ще правиме още едно или две хранения през деня, защото той си иска следобяд през два часа, а не през три.
Благодаря за съветите момичета!

Май наистина трябваше да пиша в темата за кърменето.

Това ме интересуваше, затова спирам да пиша, и да отговарям на хора непрочели какво пиша и за кого го пиша.
Мими много повече знам от теб за кърменето и стимулацията на кърмата, за това не намирам за нужно да ти отговарям


0888 555 385 - национален телефон на Ла Лече Лига
*
Re: Помагаме си взаимно: Бебета от 0 до 12 месеца. Част V
« Отговор #569 -: Януари 22, 2012, 20:53:30 pm »
мими, май говорите за различни неща, едно е да кърмиш и да цедиш, друго е само да цедиш. нито една помпа не изпомпва толкова колкото бебето, самите производители на помпи го пишат. да ако стимулираш гърдите допълнително след кърмене ще имаш мляко, съмнявам се това да е така ако само цедиш, така че не са "абсолютни глупости" написаното от йоана.
*
Re: Помагаме си взаимно: Бебета от 0 до 12 месеца. Част V
« Отговор #570 -: Януари 22, 2012, 21:49:06 pm »
И тази тема спира да бъде "помагаме си"; на мен лично вече ми вреди и ми е наистина болно да пиша. Може би трябва да се отвори тема "Разправяме се взаимно: Майки от 25 до 40 години" и да се разчистят останалите.
Re: Помагаме си взаимно: Бебета от 0 до 12 месеца. Част V
« Отговор #571 -: Януари 22, 2012, 22:07:16 pm »
Nadine е много права.
Човек трябва да обича избрания начин на живот точно толкова,колкото претенции ще му предяви подир време;и аз го обичам

 
*
Re: Помагаме си взаимно: Бебета от 0 до 12 месеца. Част V
« Отговор #572 -: Януари 22, 2012, 22:24:18 pm »
Чудя се д-р Бърди как ни търпи.

Хайде да си пренесете спора за кърменето в темата за кърмене или най-добре се изяснете на лични. Съмнявам се, че някоя нова мама ще посмее да задава въпроси свързани с кърменето.

« Последна редакция: Януари 22, 2012, 23:10:49 pm от Мецани »
*
Re: Помагаме си взаимно: Бебета от 0 до 12 месеца. Част V
« Отговор #573 -: Януари 22, 2012, 22:30:41 pm »
Благодаря на всички за споделения опит. Снощи успяхме да заспим в 1:30, ще видим как ще е днес.


Re: Помагаме си взаимно: Бебета от 0 до 12 месеца. Част V
« Отговор #574 -: Януари 23, 2012, 00:14:00 am »
При толкова жени на едно място- няма начин да не стане женски бой ;)
Важното е че се запазва добрия тон все пак. Пък и нали в спора се ражда истината :)


Re: Помагаме си взаимно: Бебета от 0 до 12 месеца. Част V
« Отговор #575 -: Януари 23, 2012, 08:28:55 am »
Рина, аз забелязах същото нещо при нас от Колийф.
Ние явно също имаме проблем с рефлукса. През нощта я чувам как примлясква, подхърква на нос, почва да се дави все едно повръща. В съня си пъшка, цвили или проплаква. При хранене мята ръце и крака и се напъва. След храна вместо да заспи както беше до сега става нервна, реве, върти се и не мога да я удържа. Отказва биберона залъгалка, а смуче шишето с вода.
Заспива час след като се е нахранила и след хиляди маймунджилъци от моя страна.
Опитах да повдигна матрака, но се изтърколва в страни :(.
Храним се смесено - кърма и АМ изцяло от шише. Какво да правя? Да давам АР ли? Педиатърът казва колики, нормално. Колики наистина има, но не са само те.
*
Re: Помагаме си взаимно: Бебета от 0 до 12 месеца. Част V
« Отговор #576 -: Януари 23, 2012, 08:37:45 am »
Къди, може би не са само колики. Ти на 1 хранене ли даваш и кърма и АМ? Пробвай ако искаш 1 хранене да е АМ, следващото да е кърма, може така да се облекчат нещата.

Доколкото знам, д-р Бърди не препоръчва честа смяна на АМ, но пък дали не е добре да пробвате АР все пак?
Re: Помагаме си взаимно: Бебета от 0 до 12 месеца. Част V
« Отговор #577 -: Януари 23, 2012, 08:42:30 am »
Къди, може би не са само колики. Ти на 1 хранене ли даваш и кърма и АМ? Пробвай ако искаш 1 хранене да е АМ, следващото да е кърма, може така да се облекчат нещата.

Доколкото знам, д-р Бърди не препоръчва честа смяна на АМ, но пък дали не е добре да пробвате АР все пак?


И двете схеми ги пробвах - едно хранене 50/50 кърма и АМ и втората схема един път кърма следващото АМ файда никаква. АМ-то е едно и също от самото начало- Хип Комбиотик.
*
Re: Помагаме си взаимно: Бебета от 0 до 12 месеца. Част V
« Отговор #578 -: Януари 23, 2012, 09:27:49 am »
Рина, аз забелязах същото нещо при нас от Колийф.
Ние явно също имаме проблем с рефлукса. През нощта я чувам как примлясква, подхърква на нос, почва да се дави все едно повръща. В съня си пъшка, цвили или проплаква. При хранене мята ръце и крака и се напъва. След храна вместо да заспи както беше до сега става нервна, реве, върти се и не мога да я удържа. Отказва биберона залъгалка, а смуче шишето с вода.
Заспива час след като се е нахранила и след хиляди маймунджилъци от моя страна.
Опитах да повдигна матрака, но се изтърколва в страни :(.
Храним се смесено - кърма и АМ изцяло от шише. Какво да правя? Да давам АР ли? Педиатърът казва колики, нормално. Колики наистина има, но не са само те.


Когато бяхме на вашата възраст, детенце ядеше лакомо и наддаваше супер. Но пък сумтеше ,мятъше ръце ,крака, не спеше. Тоест заспиваше, но се будеше след 10-15 минути. Чувах да примлясква, да прохървква. Лична каза, че е нормално. Въобще и дума да не става за руфлукс, щом не връщал. Един ден разглеждах снимкките и видях, че в нослето му има зеленожълти струпейчета. Промих с физиологичен разтвор /Тонимер/ и съвсем леко с клечка за уши, извадих струпейчетата. Продължих с промивките, като след баня изчиствах с клечката. Мятането на ръце и крака си остана, но спря хъркането и мляскането. Не всичко е рефлукс момичета.
Който не разбира мълчанието ви, няма да разбере и думите ви.
Ако съдбата е спряла да ви се усмихва, опитайте се да я разсмеете!

Re: Помагаме си взаимно: Бебета от 0 до 12 месеца. Част V
« Отговор #579 -: Януари 23, 2012, 09:30:01 am »
Всяка вечер след баня капвам физиологичен р-р и аспирирам с помпичка. Това беше първото, което направих като чух хъркането и сумтенето.