цигу - как да няма режими за кърмени деца, има и се дават чайчета, водички, биберони, разхождат се на ръце и какви ли не щуротии, за да им почивали коремчетата.
Аз нямам нищо против хората, които са избрали да кърмят денонощно децата си, да ги успокояват на гърда, да не им дават залъгалки. Щом всички са щастливи и доволни, значи всичко е наред.
Но не разбирам защо действията на тези, чиито деца ядат по час, спят по цяла нощ и смучат биберони да се квалифицират като щуротии.
Вероятно ти се струва глупост "почиване на коремчето", понеже не сте имали рефлукс. Продължавам да благославям д-р Бърди за това, че обърна внимание и си решихме проблема по този начин.
Нощните паузи Тереза започна да прави още на 4 седмична възраст. Нередовно, разбира се. Тогава педиатърът ни посъветва в дните, в които се буди, да дадем биберон, преди да предложа кърмене. Не съм я оставяла да плаче гладна, след втората нощ тя повече не се събуди за кърмене /аз самата всяка нощ ставах да се доизцеждам, не го направих, за да не прекъсвам съня си/.
Думата "режим" е натоварена с прекалено отрицателно значение, но всъщност сме създали свой собствен, водейки се от децата си, без да налагаме каквото и да е.
Тереза също не плачеше. Започна да ни се случва едва сега, когато започна да се контузва от изследването на къщата
.
Та с всичките тия думи искам да кажа едно: хората са различни, децата - също. Всеки има свое виждане за отглеждане на потомството си, всяко бебе има собствените си нужди. Нека бъдем по - толерантни към различното.
С най - добри чувства.