Здравейте Доктор Бърди
И аз искам съвет от Вас.Попаднала съм в един омагьосан кръг и се въртя ли въртя.Детето ми е на 5,5 месеца момченце.Родено 10 дена преди термина.Тежеще 1,850 и 43см,с обиколка на главата 32см а на гърди 27см.
При първи преглед на ехограв лекарката видяла разширени мозъчни стомахчета и затова прогнозите и за малкия бяха много лоши.Изпаднах в ужас.
Детето остана в неанатологията един месец,през това време главата му нарасна с още 4см.Съмняваха се и в хидроцефалия.Правили са му скенер,който е показал нормална структура на вентрикулната система.Но въпреки това го изписаха като хипотроф със съмнения в неврологичното му състояние.
На петият месец от бременноста си правих амниоцентеза поради изказани съмнения за синдром на Даун, от "великото светило д-р Цветкова"от Варна с "най-модерния 4Д апарат"но странно защо не стигнах до него въпреки че отидох на свободен прием.Прегледа ме с обикновен ехограв и откри "малоформациите".Малкия в момента е на 5,5 месеца с обиколка на главата 42,3см,гърди 36 см тегло 4,6кг.Челото му наистина е доста изпъкнало.
Всеки месец ходим на невролог който за сега не открива отклонения.Педиатърът ни каза да изчакаме да стане 5 кг за да почнем ваксините. Яде по малко 120гр на почивки 6 пъти на денонощие.От прочетеното по горе и в др ваши съвети
си мисля че имаме рефлукс.От първите месеци още при засмукване на първите глътки мляко ревеше и храненията продължаваха 1 час.Повръщаше рядко но хълцаше често,това с хълцането го има и сега.Лекарката ни го изключва казва "силни колики "но.........
Детето се храни с НАН1.Често се оригва хълца и все едно ще повърне но в последния момент преглъща ,понякога се задавя с това което се движи нагоре. Майките говорят за корегирана възраст.Защо на нас не са ни сложили такава докторе,каква е нашата? За да следя какво трябва да прави според корегираната възраст.Кога да го захраня?На какви специалисти да го заведа? И педиатарката и невроложката изчакват сякаш да излезе нещо и тогава да го лекуват но няма ли да е късно.
Май стана доста дълго,но ще съм ви благодарна ако ми дадете някакви насоки за действие