Здравейте, Др Бърди!
Честита Нова година! Живи и здрави, и много благодаря за съветите ви във форума.
Моля да ме извините, но историята ни е по-дълга. Момчето ми е почти на 3 месеца. Роди се 3700г, първият месец качи 1 кг, вторият 1.4кг, а сега за около 2 седмици е качил 400г. или в момента е около 6500г.
Основният проблем започна от нередовното ходене по голяма нужда още от около 20-ия ден, като сме на смесено хранене - добавката е Лактана Био. Обикновено пропускаше ден, два. След това се изхожда веднъж много обилно и кашесто, и същия ден още веднъж до три пъти по-воднисто.
На 14.12 се появи много слуз във второто изхождане. Отидохме на гастроентеролог и ни казаха, че има запек, а слузта се дължи на непоносимост към нещо, което аз съм яла. Да правим масаж на коремчето и това беше.
На 25.12 обаче се появиха и кървави нишки и точици кръв. Появиха ни се и колики, много газове и видимо болки в коремчето. Консултирах се с лекарката по телефона, каза да пуснем микробиология (която е чиста) и с нея да отидем на преглед. Каза, че вероятно се касае за алергия към белтъка на кравето мляко, да сменим добавката с Фризопеп и да се подложа на диета. На преглед сме чак на 10.01.
Не искахме без преглед да даваме Фризопеп, но миналата вечер след Лактаната отново се появиха много кървави нишки. Вчера за първи път дадохме Фризопеп - 60мл.
Моля за вашето мнение. Не знам сбъркахме ли с Фризопепа? Днес също имаше обилно слуз, зеленикава на цвят и малко точици кръв. Какви изследвания трябва да направим за потвърждение/изключване на алергията? Аз съм на диета вече 5 дни. Колко време трябва да мине, за да се изчисти организма ми от натрупания белтък? Междувременно ни се появи и ситен обрив по бузките и брадичката, както и много крустички.
И още нещо - как да процедираме с ваксините, ако имаме АБКМ? Веднъж вече ги отложихме заради хрема.
PS: В допълнение аз съм пасивен носител на HBsAg. В болницата му поставиха Хепатект СР. При захранването е започнал да повръща обилно, беше 24ч под набюдение -топлинен комфорт и мониторен контрол-пулсоксиметрия. След което първо му дадоха РЕР (предполагам Фризопеп) и после смениха с ХИП ХА.