здравейте, весели празници на всички и по- малко болни у дома! ето нашия проблем, силно се надявам на адекватен съвет, защото педиатрите, които наблюдават момченцето ми, не откриха проблем, за да назначат лечение. най- обикновена хрема, кашлица, сополи, вкл. и храчки, които изхвърля след продължително кашляне. и така вече 3 месеца. всичко тръгна от градината на каката, обичайна хрема, която сполетява всички деца, непосещавали до момента детски заведения. ок, но малкият лепна сополите и всичките ми усилия да го излекувам са с временен ефект. разбира се, градината я спряхме, от 2 месеца децата нямат контакт с болни деца, че и със здрави много не се виждат. с каката стигнахме до антибиотик, спря да кашля. но на малкия (11месеца), не давам друго, освен хомеопатия. за седмица избиха 3 зъба, което отчасти оправдава хремата ... ето и историята на лечението: изопринозин (около 2 месеца), сега давам хомеопатичен вариант енгистол. меркуриус солубилис, алиу цепа да сгъсти хремата, после хепар сулфурис 15 да я разреди, че детето се задръсти... калкареа за зъбите, тартефедрил по съвет на детски пулмолог (без ефект), сироп на др. тайс (пак без ефект), бронхиалис на хийл, промивам нослето, капя алое вера (засега това май е най- ефективно), дрозера при много силна кашлица ... вече започнах да забравям лекарствата, които давам... всичко повлиява за кратко, недостатъчно ефективно. при преглед казват - нищо му няма! кашля, особено нощем, влажна кашлица, къртеща. д-р Бърди, ако можете, включете се със съвет,моля! макар и от дистанция и без преглед, съветите ви за здравето на дъщеря ми са били адекватни, надявам се сега да помогнете и за дребчо. ако някоя мама има лек за тази ужасна кашлица, нека се включи също! а да, щях да забравя - чай от орехи и босилек, но вече отказва да го пие, на детето също му писна от лекове