Ох, да се оплача предпразнично какво ни сполетя. Най-сетне успя да се разболее мъничето
Казвам така, защото досега няколко пъти бяхме болни с баща му, но не успяхме да го заразим, а сега как и от какво неразбрах, но почти до бронхите е стигнало
Имаше малко прокашляне от 2-3 дни, но мислех че е от слюнката и зъбчетата.
Ужас, много се стреснах, въпреки че до момента нищо такова не ни се случвало и въобще не съм много наясно с рисковете, а по-скоро малко от инстинкт тръгнах към болницата, а и си спомних едно предаване за рисковете от ларингит и подобни възпаления за бебетата. Ако бяхме закъснели още малко- не ми се мисли, а и сега още не е преминал риска, даже доктора ни даде за всеки случай направление за хоспитализация, защото тези усложнения настъпват много бързо и обикновено през нощта
.
Та, поне да споделя за новите мами като мен, които не са наясно с тези неща. Не го пожелавам на никой, но трябва да сме готови за такива случаи- ако има кашлица веднага на лекар, за да се вземат мерки да не слиза надолу. Ако се чуе затруднено дишане, особено нощем- веднага към болницата, защото ларинксът се надува много бързо и не могат да си поемат въздух. Относно Токуда, за спешни случаи определно се оказва, че е по-добре да се отиде в Педиатричната консултация. В Неонатологията е винаги пълно с бебета, няма часове от дни, а и по принцип те са до 6 месеца (според педиатрите са за бебета до 45 дни, а според тях самите са до 6м., въпреки че преглеждат и по-големи).