Искам да споделя нашия проблем и ако може да ми помогнете.
София е на 5м и половина и не спи - през деня спи по 2-3пъти от 15-30мин. , през ноща се събужда за хапване на всеки 2-3часа. Да спомена че сме изцяло само на кърма, храним се напоискване, което е средно на всеки 2часа, понякога 1час, понякога 3часа. Преди два дни я теглих и е 7.500кг, 70см., много енергична и всеки момент ще започне да лази
.
От седмица се захранваме с тиква и вече две вечери започна да се буди на всеки час през ноща. Направо ставам луда... Немога да разбера гладно ли е това дете, че не спи или има друг проблем.В смисъл тя спи цялата нощ,рядко се буди за да играе, но в полусън (дори не си отваря очите) започва да мърка и ако не я сложа на гърда да хапне започва да реве.Хапва няколко мин. и сама изплюва гърдата и продължава да си спи.
От седмица две забелязвам и че кърмата ми сякаш намалява, не усещам гърдите си така пълни като преди. То ясно че и детето яде повече, но някакси ми се струва, че тя не изяжда 150мл. на ядене, защото аз "непроизвеждам" толкова. Пия вода и чай за лактация, но нещо не виждам ефект.
Другия проблем е че София не пие от шише(биберон-залагалка също не ползва). От месец започнах втория опит да я приуча и имам известен напредък, но още не пие както трябва (предлагам ѝ всеки ден по няколко пъти). Давам ѝ ябълковия чай на Хип,водичка и кърма от време на време, тъй като преди замразявах. Ако пиеше от шише определено щях да я дохранвам, но случая немога да го правя.
Моля ви кажете какво да правя и какво да не правя, защото вероятно бъркам някъде, а и взех много да се изтощавам от неспането