Миси, и при нас го има този проблем с неакането всеки ден. Докато беше на ден по 4-5 пъти, сега от 10- тина дни не ще да ака. В момента е на 4- ти ден неакал. Памперсите му са винаги начишани, спокоен е, всичко си изглежда добре. На кърма е с едно дохранване обикновено вечер с 40- 50 мл АМ (явно не му е достатъчна в този период кърмата ми). Педиатърката ми каза ако стане повече от ден, да давам лактулоза (нямам намерение да го спазвам- само ден нищо не е). Давах веднъж на 4- ти ден, еми той се посра, чак жал ми стана- тогава беше 5 дена неакал. Днес пак се притесних и дадох съвсем минимално количество, колкото да предизвика тръгване на акото, не препоръчаната доза, че от нея му дойде в повече предия път.
Смешно ми е, но на календара си отбелязвам дните на изхождане.
Иначе чета в мама-та- било напълно нормално при кърмачета- имало по 10 дена периоди. Казват, че напълно усвоявали кърмата и щом е начишан памперса, няма страшно за безпокойство. Уж се успокоявам, а и не искам да давам лекарства, било то и безобидни, ама пусто не се стърпях днес.
Къди, не е ли рано за масажчета, или ти имаш в предвид тези кратки втривания след баня с олиото? Аз още не смея да правя цели масажи.