mgstra и моят син е така.
Заспива в 22.00-22.30ч и до 00.00ч се буди 4 пъти с истеричен рев. Заспива или на гърда, или носейки го на ръце. В момента, в който го оставя в креватчето започва да пищи все едно, че го оставям върху пирони.
През нощта се буди много често, престанала съм да броя колко пъти. Понякога се буди през час, друг път през половин час или още по-начесто. Мислех си, че се буди така защото е гладен и кърмата не му е достатъчна, та затова на последното хранене включих АМ. Изпива по 120 мл АМ + кърмене. Да ама причината не е глад. Постоянно се върти и иска да се обърне да спи по корем. Когато успее да се обърне, вдига се на ръце, вирва глава и започва да реве като иска да го взема или обърна по гръб. Като не иска да спи по корем, защо тогава е тази борба да се обърне по корем?
Споделих с педиатърката този проблем, тя отхвърли рефлукс. Причината според нея е, че е започнал тормозът със зъбките. Само да спомена, че неспокойният сън, постоянното будене с писъци започнаха след навършване на 4 месец.
Не знам какво да правя вече, но нито той има пълноценен сън, нито аз. Започвам сериозно да се притеснявам. Ще съм благодарна за мнения и съвети.
п.п. забравих да спомена, че през нощта се кърмим 2 пъти.