Микона, имам много причини да съм против менопур-а. Например, в България никой не го използва при ин витро (или почти никой). Освен това, след като имам успешна стимулация с пурегон, защо ще ми сменят препарата, дори и да съм с 4 г. по-възрастна. Все още не съм престаряла. При миналата стимулация бях два дена на 250 мл, около 7 - на 200 и последния ден - на 150. Две ампули Пурегон 600 ми стигнаха. Не е за подценяване, че нямах никакви странични ефекти.
Освен това се установи, че АМХ-то ми е по-ниско от нормалното за моята възраст, а именно в момента е 1,6, което се води намален фертилитет. Четох някъде (извинявай, много търсих, но в момента не мога да го намеря точно къде), че не е добре да се ползва при намалено АМХ. Ще продължа да търся пак и ще го постна.
Не казвам, че съм 100 % права. Има и статии, които твърдят обратното, но и там има тънки детайли, като например, че били по-успешни при жени над 39 г. Моят лекар се хвана за това, че препаратът имал ФСХ и ЛХ, но за мен той с нищо не е по-добър от Клостил-а. За мен.
Ето ти една, която обаче поне частично доказва, че съм права.
http://www.zachatie.org/index.php?option=com_content&task=view&id=589&Itemid=21Ще търся още.
Поздрави!
блу скай