0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Ин витро/Икси-Декември 2011,Януари и Февруари 2012
« Отговор #180 -: Декември 14, 2011, 14:35:24 pm »
сутрина доста четох по въпроса за трансфера и се убеждавам, че с моя трансфер на 2 ден съм си кауза пердута. в повечето статии прочетох, че трансфера е по-добре да стане около 5 ден и че обикновено клиниките го правят на 3-ти, което не било най-добрия вариант. за моя втори ден да не говорим. криво ми е. какво въобще чакам?
и още нещо, нали правилно смятам, че при пункция в четвъртък, трансфер в събота е втори ден?
« Последна редакция: Декември 14, 2011, 14:45:06 pm от Имел »
« Отговор #181 -: Декември 14, 2011, 14:48:49 pm »
Имел,какви са тези мисли нали правилото е бременна до доказване на противното,по повод притеснението ти за трансфера на 2 или 3 ден всичко е много индивидуално,но когото е на 5ден по- лесно ставала имплантацията не че на 100%настъпва бременност.Моят първи опит -трансфер на 3ден и  :bfp:на 15ден с ЧХГ-87,6
и бремеността ми приключи в 5гестационна седмица.Така че недей да отписваш опита когато ти е деня за теста направи го и тогава вече ще си наясно,но сега мисли позитивно.Тази темичка трябва да я напълним с положителни тестове.
« Отговор #182 -: Декември 14, 2011, 14:53:47 pm »
Благодаря, Гери, но ми се искаше да съм прочела тези неща преди трансфера. Следващия път ще питам Персенска дали имат практика за трансфер след 3 ден.
Не ми се ще от София да се вдигам за инвитро опит във Варна.
« Отговор #183 -: Декември 14, 2011, 15:12:31 pm »
Имел това ще бъде твоят опит ще видиш ще си получиш коледния подарък,друг опит няма да има.Ще чакаме да се похвалиш, кога ти е теста.
*
« Отговор #184 -: Декември 14, 2011, 17:04:53 pm »
OPTI успех на пункцията.Моята е утре.
zuzuni   :goodluck: :crossfingers: за утре. Дано всички 8 фоликулчета отделят по една Я - EU стандарт, а след 2седмици едно тлъсто :bfp1: и спокойни  :cloud9:

Цитат
Аз не се нервя от лекарствата а от самата клиника.Винаги сме казвали че трябва да вярваме на доктора си но лошото е когато те не вярват в теб и не ти влизат в положение.А при нас така се получи.Разочаровах се много защото те бяха способни да ми провалят опита и то почти на финала и ако има следващ път със сигурност няма да е при тях.По фонда съм и това ги дразни и не пропускат да отбележат че все не можели да се оправят с документациите.Еми да си сменят работата като не я умеят.Защо ние трябва да сме потърпевши.
Не мога да разбера какъв им е проблема на тия доктори. Нали си получават парите за труда. Какво значение има от чий джоб идват. И в крайна сметка, УЖ лекарската професия е призвание - да не говорим за репродуктивната медицина. Ами като не им изнася да си ходят. Всяка двойка отива в клиниката със своята огромна болка и лични проблеми - не са им необходими допълнителни. А и като не им се занимава с бумащина - ами да си прекратят договора с ФОНДА. ТОЛКОВА Е ПРОСТО.
А ти хич и не мисли за следващ опит. Защото този ще е успешен. Утре вадят 8 Я,партньора ще се потруди и той с материала и след това ти връщата 2-3 хубави ембриончета, коите се настаняват удобно на топличко в мама за следващите  :cloud9:
Сърдечни  :bighug: и  :crossfingers:. Очаквам да пишеш, когато се почустваш готова.
*
« Отговор #185 -: Декември 14, 2011, 17:08:47 pm »
Момичета теста ми е отрицателен 13 ден 0,2.
jujanka4444 :bighug:
*
« Отговор #186 -: Декември 14, 2011, 18:15:33 pm »
Juajanka много съжалявам мила  :bighug:
Имел,няма никакво значение на кой ден ти връщат ембриончетата,важното е да се развиват и имплантират .И не мисли че в Варна не го практикуват също трансфера на 2ри ден.Наскоро на приятелката ми и трансфера беше на 2ри ден,при Александров,сега чакаме резултата тия дни,но покрай нея се разрових ,четох,и питах в две клиники -когато са по малко на брой ембриончетата казаха че няма смисъл да се чака до3ти или 5ти ден и най доброто което може да се направи е да се върнат обратно защото това за тях е най добрата среда.Не се притеснявай и си чакай теста,които искрено се надявам да е положителен.Успех!
Това, което прави живота интересен, е възможността да осъществиш мечтата си.
« Отговор #187 -: Декември 14, 2011, 18:20:16 pm »
Благодаря,Микона
Днес разрових американските сайтове, попаднах на линк с проучване от 2000г. (но предполагам, че в тази сфера има много новости), в който пишеше, че е направено проучване сред определен брой жени и трансфер на 2 ден при едната половина и на 3 ден при другата половина и няма разлика в постигнатия положителен резултат.
От друга страна прочетох много "про" за трансфер на бластоцид. Мислех си, че може би е логично да се гледа на колко е разделен ембриона, а не деня на трансфера. Не знам, ще видим.
*
« Отговор #188 -: Декември 14, 2011, 18:25:21 pm »
Имел, на спонтанен цикъл не съм срещала да връщат бластоцисти.Лекарите тръгват с мисълта, че ти нямаш големи проблеми, предни неуспехи и т.н. те не натоварват оппита с негативизъм, но ти го правиш доста успешно засега.Дали ще стане на 100% никой не може да ти каже знаеш много добре, независимо дали е на спонтанен цикъл или със стимулация.

« Отговор #189 -: Декември 14, 2011, 18:29:58 pm »
Права си, Маги,
Знам, че има момичета, които правят опити от десет години и не мога да сравнявам това, през което са минали те, с моите проблеми, но нито съм силна психически, нито емоционално и съм напълно съгласна да си поема риска на майката-природа, просто се притеснявам от неща,които не са в моя контрол, а в този на лекарите.
Благодаря ти.
Ще се опитам да съм по-спокойна.
*
« Отговор #190 -: Декември 14, 2011, 18:48:00 pm »
Няма нужда от сравнение ничия мъка не е по-малка, мисълта ми беше, че лекарите си мислят, че при теб ще е по-лесно и затова а и наистина тук в нашите клиники не съм срещала на ЕЦ да връщат бластоцист.Споко аз го казвам за да си спестиш нервите, макар че и аз бях нещо подобно след моя трансфер.При мен беше разделен на 6 ембриона, Стаменов каза, че е много хубав, ембриолозите казаха разкошен е хубу, ма накрая резултата беше по-лош от този при инсето 0.2.

Аз няма да спра да се надявам и да си мисля, че ще стане при теб :)

*

anajens

• 717
  • Нашето мило бебче е вече вкъщи!:-)
« Отговор #191 -: Декември 15, 2011, 08:44:05 am »
Имел, в Клиника Малинов практикуват трансфер на бластоцити включително и др.Персенска, но когато е само едно ембрионче практиката доколкото ми е известно от това което съм прочела е да не се чака дълго защото вероятността да оцелее е много по голямо натопличко в матката при мама, от колкото на вън!Така, че топли си ембриончето, говори му нежно за да може то да се превърне в едно карасиво бебче!Успех!
« Отговор #192 -: Декември 15, 2011, 09:06:36 am »
Не знам кога е най-добре да се върнат ембрионите,важното е да има положителен резултат.При мен всички трансфери до сега бяха на 5 ден.При единият от опитите имах прекрасни бластоциди и лекарите решиха да ми върнат 3 броя като бяха сигурни,че поне един ще се задържи.Въпреки това имах само отрицателни тестове.
Сега на 5/12/11 ми върнаха 2 ембриона на 3 ден като единия не се делеше добре и затова решиха да не чакат за 5 ден.Какво ще стане или е станало още не знам.Теста ще го правя на 19/12.Надявам се това да ми е последния опит и да завърши с положителен тест и едно сладко бебече.

Успех на всички момичета.Не се отчайвайте. :bighug:По Коледа стават чудеса, а нашичт коледен подарък ще бъде  :bori_005: или пък  :bori_015:.Каквото Господ даде.
*
« Отговор #193 -: Декември 15, 2011, 09:24:44 am »
Имел - първо искам да ти пожелая положителен тест и успешна бременност. Дано това е твоя опит.
И мен са ме занимавали тези въпроси, които занимават сега теб. От всичко прочетено мога да кажа, че ще намериш привърженици в лекарските среди както на ранните трансфери, така и трансферите на стадий бластоцист и дават убедителни доказателства в подкрепа на едното или другото. Така и не ми стана ясно кое е по-добро......
Хубавото е, че в Малинов правят всичко. Те не са подвластни само на определена теория. Просто действат според случая и ползват всичко, което преценят, че ще бъде успешно. Ако не стане по единия начин, при следващия променят нещо, опитват друго. Май никога не се знае кое ще проработи.
Аз лично имам 4 трансфера и беше опитано и по двата начина. Но най-успешен като че ли беше опита ми на ЕЦ - с едно ембрионче, без стимулация, без много лекарства и съответно трансфер на 3-ти ден.
Така че никога не се знае какво ще стане. Винаги има повод за надежда, предпоставка за успех и не следва да се отписва опита. Вярвай, че ще стане!!!
„Ние се раждаме в света на природата.
Второто ни раждане е в света на духа."

« Отговор #194 -: Декември 15, 2011, 12:12:38 pm »
Имел, разбирам те. Някои хора имат нужда да контролират ситуацията в по-голяма степен от други. И аз изпадам в пълен шаш, когато не всичко е в моите ръце. Обаче ако човек не се отпусне и не се довери на лекаря си - колкото и трудно да е това - най-многото да се побърка. В крейна сметка, всички сме при най-добрите български специалисти. Стискам ти палци, убедена съм, че за този трансфер има сериозни основания.

Като си говорим за въпросване на лекарски решения, вчера ми направиха последните изследвания, на следващия цикъл започваме стимулация по къс протокол, това ще е на 7-8 януари. Това, ако междувременно не изскочи някоя нова гадост, разбира се. Та, д-р Владимиров ми предписа двойна доза Ясмин, по едно сутрин и вечер. Не го питах защо двойно и, разбира се, ще ги вземам, но ми е интересно защо двойно. Някой дали знае?

Успех на всички в процедура и чакащи тестове!
*
« Отговор #195 -: Декември 15, 2011, 12:40:27 pm »
Имел, разбирам те. Някои хора имат нужда да контролират ситуацията в по-голяма степен от други. И аз изпадам в пълен шаш, когато не всичко е в моите ръце. Обаче ако човек не се отпусне и не се довери на лекаря си - колкото и трудно да е това - най-многото да се побърка. В крейна сметка, всички сме при най-добрите български специалисти. Стискам ти палци, убедена съм, че за този трансфер има сериозни основания.

Като си говорим за въпросване на лекарски решения, вчера ми направиха последните изследвания, на следващия цикъл започваме стимулация по къс протокол, това ще е на 7-8 януари. Това, ако междувременно не изскочи някоя нова гадост, разбира се. Та, д-р Владимиров ми предписа двойна доза Ясмин, по едно сутрин и вечер. Не го питах защо двойно и, разбира се, ще ги вземам, но ми е интересно защо двойно. Някой дали знае?

Успех на всички в процедура и чакащи тестове!
Ами,той на всички предписва двойна доза,само сега по-различното е,че е ясмин,а преди предписваше марвелон.
Може да си разочарован ако не успееш,но си обречен ако не опиташ...
« Отговор #196 -: Декември 15, 2011, 12:43:34 pm »
на 24-я ден от трансфера в коя седмица съм,можели някой да ми каже
« Отговор #197 -: Декември 15, 2011, 12:51:15 pm »
Първата седмица е тази на последния ти менструален цикъл.24 ден след трансфер би трябвало да си около 5 седмица.
*
« Отговор #198 -: Декември 15, 2011, 13:50:29 pm »
Имел, моят успешен трансфер беше точно на 2-ри ден  :D И аз като теб имах известни опасения, но се оказа, че преценката на д-р Стаменов кога точно да бъде трансфера е била повече от правилна. За сравнение ще ти кажа, че първият ми трансфер беше на 3-ти ден и беше неуспешен, вторият трансфер трябваше да бъде бластоцистен, но го направиха на 4-ти ден на стадий морула /по принцип да се чака бластоцист е малко рисковано, особено ако нямаш много ембриони/ - и той беше неуспешен.
Аз не виждам защо трябва да се отчайваш, че трансферът ти е бил на 2-ри ден? Това е тактика и преценка на лекаря, нещо като стратегия, за теб конкретно може да се окаже успешната /като при мен/, което ти и пожелавам  :D
When the things seem most hopeless - this is a prelude to when real opportunities begin

« Отговор #199 -: Декември 15, 2011, 14:04:05 pm »
Благодаря ви, момичета.
Извинявайте, че съм толкова "истерична".
Стискам палци на всички! :D