0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Ин витро/Икси-Декември 2011,Януари и Февруари 2012
« Отговор #400 -: Януари 20, 2012, 14:06:37 pm »
Да ollivia. За това посъветвах и аз Веси. В последствие се наложи моето обяснение, което по принцип не бих правила, най-малкото за да не залитам, пък и това си е моята борба и моите надежди - бяха попарени не веднъж, а просто не имало причина. Не бива да се прибързва, отчаянието идва лесно. Второ мнение и тогава. Кому е нужно, в крайна сметка всички се борим за най-ценното и сме тук за да коментираме и така да си помагаме.  Винаги има както обективни, така и субективни фактори.
На 23.01.2014 в 10,49 Нора пое първата си глътка въздух.
*

Бубулина

• *
  • 1352
  • Благоденствие да сполети тази къща!
« Отговор #401 -: Януари 20, 2012, 15:24:37 pm »
По повод второто мнение, съм с две ръце "ЗА", нямах това впредвид...Исках да кажа, че не трябва да се влита в първата срещната лаборатория, само защото там правят спермограма... :) Авалон, дано не говориш за клиниката, която до седмица ще направи първото ми ИКСИ..защото лично шефа ме прегледа и установи туморно образувание на единия яйчник, което махнахме с лапаро...Инак, относно меркантилността, да, знам, че я има - но все се надявам, че чисто човешките ценности успяват да вземат превес...дано е така наистина.
Може пък просто да съм наивна.... :D както и да е, надявам се не съм те засегнала, не исках да звуча остро, може би просто не съм те разбрала правилно. От сърце и искрено ти желая успех по пътя, който извървяваме ..и едно две сладки бебчета на финала!  :balk_5:
Оливия, разбира се, доверието се ГРАДИ , в това няма спор въобще! Но не трябва да стигаме и в крайности с мнителност и недоверие.... :D
"Това,което не ни убива, ни прави по-силни!"

*
« Отговор #402 -: Януари 20, 2012, 15:56:39 pm »
Хора като нас стигнали до тук да търсим и изберем специалист ин витро, нещо толкова сериозно, важно, със надежда и най-вече вярата че ще се сбъдне с негоа помощ най-съкровенното, нещо което сме чакали години а не е идвало ..... След всичко това след като съм избрала лекар, то това не значи ли че самото ми отиване при него аз ИСКАМ да му дам доверието си. И всичко което правим искаме и се опитваме да го правим на най-добрите места, поне до колкото ни позволяват възможностите. Нашите спермограми - три  на брой, които отхвърлят тази първата - страшната са правени в университетска клиника, пред очите на свекърва ми, която е бивш университетски преподавател. Вярвам и на нея, и на нейните очи. Буболина , не си ме засегнала. Длъжна бях да отговоря. Всички сме често нервни поради куп причини. Аз 6 ти ден след инсеминация. Ще има да почакам - остават ми още десет дни. Пожелавам ти скоро да плачеш от щастие. Всичко минало остави назад. Не мисли за нищо. Мисли си само как ще гониш едни боси крачета ....
« Отговор #403 -: Януари 21, 2012, 10:04:32 am »
Здравейте момичета. Вчера ми беше най- щастливият ден. Трансферираха ми ембрионите. Първият много хубав, а другите два щели да го подхранват. Попитах дали мога да се прибера във Видин и ми казаха, че само да не карам аз- може. Да си правиме почивки и така. Дадоха ми още една торба лекарства и си тръгнах. Сега си почивам, но не мога и без някои от задълженията. Мъжа ми е пуснал бомба доката ме е нямало, но не ми пука. Лежа си. Обичам ви и стискам палци на всички. :bighug: :goodluck:
мари
*
« Отговор #404 -: Януари 21, 2012, 10:32:35 am »
И все пак по повод дискусията със спермограмите  и доверието в лекарите: - спермограма се прави САМО в лицензирана клиника по стерилитет от съответните специалисти , пък всеки може да си прави на различни места за сравнение.
Болезнената истина е за предпочитане от загубеното време в заблуда.

и други хора имаме лекари в семействата си и сме преглеждани пред очите на родата, но субективното не трябва да пречи на обективното...
« Отговор #405 -: Януари 21, 2012, 11:20:02 am »
MARI84 сега остава да си спокойна и започва дългото чакане,надявам се да са се настанили удобно и сега 9месеца да си седят мирно при мама....успех ти желая.. :crossfingers: :bighug:
*
« Отговор #406 -: Януари 21, 2012, 11:34:06 am »
Тара, лицензираните клиники по стерилитет са такива, за да може да се усвоят пари от фонда. Специалисти има и извън тези клиники, имало ги е и преди да бъдат създадени тези клиники. Тези специалисти за да станат такива първо ги учи някой, да специализират някои и в чужбина. Аз говоря за сравнение направено в университетска клиника (три пъти). Кое е обективното и кое е субективното?

MARY84  - спокойствие, вяра и само хубави мисли osi_9 и  :crossfingers:
*
« Отговор #407 -: Януари 21, 2012, 11:51:30 am »
mary84 ,сега се радвай  и мисли позитивно,всичко ще бъде наред :bighug: :crossfingers:

*
« Отговор #408 -: Януари 21, 2012, 12:17:11 pm »
avallon, нека не намесваме сега и фонда. Преди време е имало "кабинети по стерилитет", които ако са били ефективни сега нямаше да има едни жени ощетени от времето на тяхното поколение. Хич не искам да чувам за кабинети, добре, че вече живеем в други времена - по-добри.

В случая пиша не за да споря, а защото ако мъж прочете тук /или въобще двойка, която се чуди къде да се насочи/, то един лош резултат от клиника по стерилитет ще е лошо съвпадение, пред добър направен извън клиниките. Това може да е загубено време, вместо навременно лечение.

Освен това в една специализирана клиника се прилагат доста нови, подробни съвременни тестове, които допълнително допринасят за един подробен анализ като например: спермалният.

Успех на всички!
« Отговор #409 -: Януари 21, 2012, 12:40:11 pm »
Мари дано всичко с бебоците е наред и щастливи 9 месеца! Чакаме те с хубави новини
Има във морето на детските игри бисерче, което ни прави по–добри!
*
« Отговор #410 -: Януари 21, 2012, 13:19:22 pm »
Тара, просто споделих, че е нужно и второ мнение при поставяне на диагноза. Споделих и личния ми опит, защото ако се бях доверила от раз, то трябваше да съм на вариант донорство. Чакам си фонда, а докато ми дойде реда ще самофинансираме във друга клиника ...... и защо ли и двете независими специализирани модерни клиники не ни говорят за донорство и отчайващо лоши резултати, така както в тази първата - в която прекрачих първите си крачки по този път.
Всичко е за и със времето си ( в това число и специалистите). Науката се развива. "Кабинентите по стерилитет" към дадения етап на развитие на медицината си със сигурност са били ефективни (хайде да не изкривяваме нещата). Изказване на мнение на база личен опит не е спор и повече няма да коментирам.
« Отговор #411 -: Януари 21, 2012, 15:46:59 pm »
Благодаря Ви момичета за отговорите и съветите със сигурност ще направим друга спермограма на друго място , но аз така или иначе не се надявам за по добри резултати
*

Tincheto

• **
  • 126
  • МЕЧТИТЕ СЕ СБЪДВАТ!!!
« Отговор #412 -: Януари 21, 2012, 16:54:19 pm »
Здравейте,момичета!И ние започнахме процедура,за първи път ще ние .....,почти нищо не ми е ясно..!На 31.01.2012г.ме викат за лукрин,а до тогава трябва да сме си направили задължителните изследвания,и след това се започва стимулация.Успех на всички и късмет :)
[URL = http://lilypie.com] [/url]

« Отговор #413 -: Януари 21, 2012, 18:01:26 pm »
Утре ми е пункцията. Вече се спекох. Опитвам се да не мисля за това, защото се вкарвам във филми. Стискайте палци, момичета, моля ви!

My first, my last, my everything!
« Отговор #414 -: Януари 21, 2012, 18:41:20 pm »
Здравейте момичета. От сърце ви благодаря за подкрепата. Под корема ми е много подуто. Вчера докторката каза, че яйчниците са ми уголемени, още от стимулацията. Казаха ми да си почивам и вече ме болят кокалите от лежане. Върша си елементарни домакински задължения. От сутринта кашлям и ми тече носа.Ужас. Обичам ви и ви гушкам  :bighug: :bfp:
мари
« Отговор #415 -: Януари 22, 2012, 07:39:19 am »
Мен днес пак ме викат за преглед. Имам 1 фуликул 18мм, но другите са все още малки за пункция 15мм, 13мм и т.н., така, че ще ги чакаме да пораснат. Дано този по-големичкият не се спука и изчака другарчетата си. Дано днес науча и деня за пункцията, че вече доста се уморих, но съм си обещала да не се оплаквам  :lol:.
Стискайте палци всичките ми яйчица да са хубави, зрели и красиви като майка си  :lol: :lol: :lol:
*
« Отговор #416 -: Януари 22, 2012, 08:24:59 am »
barklet не се притеснявай нищо няма да усетиш,стискаме палци за много яйчица :crossfingers:
papa2011 много, много хубави яйчица :bighug: и накрая  :bfp:

Tincheto успешен старт и щастлив финал

« Отговор #417 -: Януари 22, 2012, 16:40:50 pm »
Papa2011,  :crossfingers: :crossfingers: :crossfingers:

"Бъди благодарен за това, което имаш. Накрая ще имаш повече.
Ако се концентрираш върху това, което нямаш, никога няма да имаш достатъчно."
*
« Отговор #418 -: Януари 22, 2012, 17:21:50 pm »
Аз най-накрая малко се успокоих - бях във Варна на преглед за щитовидната жлеза. Както и аз си мислех хормона леко се увеличил заради приема на противозачатъчни.. сега за да не изпусна срока по фонда, следва 15 дни терапия със редуващи се 125 и 150 еутирокс ( бях на 100, по препоръка на Начев)Доктор Начев е в отпуск, обаче д-р Деведжиева (при нея отидох във Варна) след прегледа, не знам как успя да се свърже с него, последва спешна консултация и назначиха терапия. Вика ме на контрола на 02.02.2012 и ако всичко е наред ще намаляват дозата и евентуално старт при февруарския цикъл. Бях и на преглед на гинеколог, д-р Попова каза, че вече няма кисти, яйчници, матка и т.н ОК. За първи път ползвам направления по здравна каса и за първи път срещам такова човешко отношение, такова внимание и съпричастност към проблема ми - а това се лекари който за първи път посещавам. Сега съм доста спокойна, дано е всичко е наред и за напред.

barklet, papa2011, Tincheto, :crossfingers: :crossfingers: :crossfingers:

mary84 - пожелавам ти успех!  :bori_007:
« Отговор #419 -: Януари 23, 2012, 17:03:39 pm »
 :crossfingers: :crossfingers: :crossfingers: :crossfingers: :crossfingers:Стискам палци за всички и ви поръсвам с :pink_dust_1: :green_dust_1: :pink_dust_1: :green_dust_1:за положителни тестчета
 :bighug: :bighug: :bighug: