0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Ин витро/Икси-Декември 2011,Януари и Февруари 2012
« Отговор #240 -: Декември 17, 2011, 21:51:20 pm »
Да ви кажа честно, аз пък много се шашкам, защо докторката когато подавахме документите искаше ИКСИ по дълъг протокол, а като се видяхме последно каза, че ще пробваме по къс... :oops: Какви ли не мисли ми минават - дали оказва влияние факта, че съм само с един яйчник, дали не "пестят" от лекарства, след като от Фонда забраниха доплащане... :?Така и не ми стана ясно...Разбира се, не можах да открия и категорична информация, кой от двата протокола се счита за по-успешен, освен, че при дългия контрола на лекаря е по-добър....
Бубулина,
аз също съм с един яйчник и имам един опит по къс протокол. Док. тогава ми каза, че е рисковано по дълъг с един яйчник. Предполагам, че поради тази причина твоят лекар предпочита късия протокол. При мен той проработи и забременях, за съжаление за кратко.При всяка е различен успешният протокол и не мисля, че може да се обобщава кой е по-добър. Пожелавам ти това да е твоят успешен опит!
Успех на всички момичета!
Теди, Елиза, продължаваме напред до успешен финал!

My first, my last, my everything!
*
« Отговор #241 -: Декември 17, 2011, 23:30:37 pm »
Микона, имам много причини да съм против менопур-а. Например, в България никой не го използва при ин витро (или почти никой). Освен това, след като имам успешна стимулация с пурегон, защо ще ми сменят препарата, дори и да съм с 4 г. по-възрастна. Все още не съм престаряла. При миналата стимулация бях два дена на 250 мл, около 7 - на 200 и последния ден - на 150. Две ампули Пурегон 600 ми стигнаха. Не е за подценяване, че нямах никакви странични ефекти.
Освен това се установи, че АМХ-то ми е по-ниско от нормалното за моята възраст, а именно в момента е 1,6, което се води намален фертилитет. Четох някъде (извинявай, много търсих, но в момента не мога да го намеря точно къде), че не е добре да се ползва при намалено АМХ. Ще продължа да търся пак и ще го постна.
Не казвам, че съм 100 % права. Има и статии, които твърдят обратното, но и там има тънки детайли, като например, че били по-успешни при жени над 39 г. Моят лекар се хвана за това, че препаратът имал ФСХ и ЛХ, но за мен той с нищо не е по-добър от Клостил-а. За мен.  
Ето ти една, която обаче поне частично доказва, че съм права.
http://www.zachatie.org/index.php?option=com_content&task=view&id=589&Itemid=21

Ще търся още.

Поздрави!
блу скай
« Последна редакция: Декември 17, 2011, 23:33:23 pm от blue_sky »

*
« Отговор #242 -: Декември 17, 2011, 23:38:45 pm »
 :lol:
Не оспорвам мнението ти,Блу Скай,просто тук пък ми прави впечатление че Клостил се използва за инсеминаций докато Менопур го дават масово  на всички независимо на каква възраст са в различните клиники когато се прави ин витро...четейки по тукашните форумите гледам няма лоши отзиви за него,та затова ми стана чудно..
И все пак добре ще е да си с такава стимулация която смяташ че е най добрата за теб,най малкото заради вътрешното ти спокойствие-поговори с лекаря си за това кое ще е най удачното в твоя случай и от сърце ти желая успешен финал на следващият ти опит!
Това, което прави живота интересен, е възможността да осъществиш мечтата си.
*
« Отговор #243 -: Декември 17, 2011, 23:58:52 pm »
Да, ама от Клостил-а много изтънява лигавицата. Поне в повечето случаи. Имам приятелка с успешна първа инсеминация, при която забременя с близнаци. Стимулираха я с пурегон, 50 единици. Уж беше един фоликул, а се оказа с разнояйчни близнаци. При нея проблемът беше липса на овулация.
Хич не обичам на всички да ни дават едно и също, дори и проблемът да ни е само лошата сг (този АМХ цъфна сега, при предишната ми стимулация не е и ставало въпрос, че не е наред).

*
« Отговор #244 -: Декември 19, 2011, 09:20:06 am »
Толкова ми е мъчно момичета, наистина вярвах, че Коледа ще е вълшебна, а то само отрицателни тестовете, ще се побъркам, много, много гадно.
И все пак kumba  трябва да ВЯРВАМЕ. И аз се надявах тук да завали сняг от  :bfp:. Не било писано да е точно сега. Но аз ВЯРВАМ , че ще УСПЕЕМ. Всяка от нас скоро, ама много скоро, ще види заветните  :bfp1:
Цитат
Направо ме е страх и аз нещо съм се обезверила и не мога да взема решение кога да направя теста в понеделник на 12 ден или в сряда на 14 ден. Знаете ли, че толкова ме е страх, че чак не ми се пуска, а от друга страна ми се иска всичко да се разбере по-скоро. Прегръдки от мен
А ти спри с тез черни мисли, време е някой да разчупи леда от негативни тестчета и да повлече краче за всички останали. :youwoman:

На мен днес ми предстои ЕТ. И въпреки непрестанното редуциране на бройката (извадиха 9 яцеклетки,но 2 се оказаха незрели, ICSI-раха 7 Я, а от тях се оплодиха 5) аз продължавам да ВЯРВАМ. Вчера се видяхме с Владимиров, каза че 5-те ембриончета са хубави и решихме днес да си прибера 2 от тях, а другите 3 да замразим.
Хубав  ден на всички.
« Отговор #245 -: Декември 19, 2011, 09:29:08 am »
Опти,тиснала съм силно палци.И малко пращец ще поръся за теб днес .Успех мила.
*
« Отговор #246 -: Декември 19, 2011, 09:59:12 am »
Опти,тиснала съм силно палци.И малко пращец ще поръся за теб днес .Успех мила.
БЛАГОДАРЯ rouzi-anna.
*
« Отговор #247 -: Декември 19, 2011, 10:26:23 am »
ОПТИ късмет мила прибери си на топличко под сърцето си твоите две сърчица. Вярвам в твоя късмет.
Сега пожелавам една изпълнена с радост седмица, дано тестовете от тук нататък са само силно положителни, късмет и много усмивки.
Аз реших, че ще си пусна кръвния на 21.12.
*

anajens

• 717
  • Нашето мило бебче е вече вкъщи!:-)
« Отговор #248 -: Декември 19, 2011, 11:00:34 am »
Успех Орти, Кумба и на теб,хайде дано да се запишите в декемврийските положителни тестове в темата! :bfp: :crossfingers: mc101
« Отговор #249 -: Декември 19, 2011, 12:10:44 pm »
Аз ще си пусна утре кръвния тест, защото съм толкова болна, че трябва да взема по-сериозни мерки от чайовете. Съдрах се да кашлям, а носът ми вече ще падне. На ден 11 ще е ясно какво е положението.
*
« Отговор #250 -: Декември 19, 2011, 15:51:30 pm »
Късмет на всички момичета на които им предстоят тестове тези дни ,дано да получета най -дългоочаквания подарък за коледа  :bori_002:
Момичета ще чакаме да ни зарадвате :crossfingers: :crossfingers:

*
« Отговор #251 -: Декември 19, 2011, 21:59:24 pm »
Аз ще си пусна утре кръвния тест, защото съм толкова болна, че трябва да взема по-сериозни мерки от чайовете. Съдрах се да кашлям, а носът ми вече ще падне. На ден 11 ще е ясно какво е положението.
късмет Имел, стискам ти палци хайде направи седмицата вълшебна  :bfp:
*

Бубулина

• *
  • 1352
  • Благоденствие да сполети тази къща!
« Отговор #252 -: Декември 20, 2011, 08:57:51 am »
Късмет, заредила съм палците! osi_9
"Това,което не ни убива, ни прави по-силни!"

*
« Отговор #253 -: Декември 20, 2011, 10:38:49 am »
 Имел, kumba  :crossfingers: :goodluck: чакаме да ни зарадвате с  :bfp: Вярвам във вашия успех.  :youwoman:
Днес е ИГНАЖДЕН - Според народното поверие този ден е началото на новата година, затова в някои области на България го наричат Нов ден. Другите названия на празника са Игнат и Млада година.Много е важно какъв човек ще влезе пръв в къщата На този ден не се дава нищо в заем, за да се запази изобилието и плодородието в семейството От Игнажден до Коледа младите и нераждали жени не работят, за да раждат по-леко.
ЧЕСТИТ ПРАЗНИК И УСПЕШНА НОВА ГОДИНА!
Аз вчера си прибрах две от петте "пухкави"  :balk_118:. Сега си се излежавам в леглто и си ги топля, че да им хареса и да останат за следващите  :cloud9: месеца а останалите три замразихме. Владимиров каза да направя кръвен тест след 10дни/ броено от днес/, така че от днес започва дългото чакане на 29.12/30.12.

*
« Отговор #254 -: Декември 20, 2011, 12:18:21 pm »
Честит празник на всички именици.ОПТИ пази си пухкавите бебочета защото те ще станат точно такива.Сега да се отчета и аз.Извадихме 6.От тях 3 годни като едното умира при инжектирането второто малко след това и ми върнаха 1 ембрионче.Теста ми е за 1.01 но надали някой ще работи.Ако го направя на 30.12 дали е рано,на 10 ден от трансфера.Момичета от Търново къде мога да си пусна теста,че за първи път ми се налага да е тука а и не познавам града.
*
« Отговор #255 -: Декември 20, 2011, 13:03:10 pm »
Теста ми е за 1.01 но надали някой ще работи.Ако го направя на 30.12 дали е рано,на 10 ден от трансфера.
zuzuni честито миличка. както се казва БРЕМЕННИ ДО ДОКАЗВАНЕ НА ПРОТИВНОТОКак си? Как се чустваш? На мен  Владимиров ми каза да направя кръвен на 10-ти ден след ЕТ, като деня на ЕТ го броим за нулев. . Аз броя от днес 10 дни и мисля да направя тест на 29декември. Знам за момичета, на които кръвния тест им е отчел на 9-ти ден след ЕТ. При всяка жена е индивидуално - зависи как нараства ЧХГ-то. Мисля че и ти можеш да направиш кръвен на 10-ти ден. С уговорката че ако ЧХГ не е високо - няма да се отчайваш и ще повториш теста на 3.01. А сега се усмихвай повече и си почивай, защото с теб ни чакат цели 9 месеца 
« Отговор #256 -: Декември 20, 2011, 14:16:09 pm »
zuzuni може да направиш кръвен в поликлиниката на ул.Марно поле на четвъртия етаж Медилаб
*
« Отговор #257 -: Декември 20, 2011, 17:31:33 pm »
OPTI благодаря за оптимизма.Не мога да преценя как се чувствам.След пункцията бях с големи болки и до днес си ги имам но по слабо.Не ме бърка толкова на коя дата ще направя теста а това че съм си закупила лекарствата до 30 дек.и в зависимост от резултата да продължавам или да ги спирам.А ако дай боже е положителен по празниците няма къде да ги поръчам за да не ги прекъсвам.Хайде след 9 месеца с теб ще пишем в друга тема.Стискам палци.  jojooo благодаря за информацията.
*
« Отговор #258 -: Декември 20, 2011, 18:44:10 pm »
zuzuni, OPTI, пожелавам ви това да е най-щастливата коледа за вас и да ви донесе най хубавия подарък :bfp1:

*
« Отговор #259 -: Декември 20, 2011, 19:02:16 pm »
Имел, къде си мила дано всичко да е наред при вас, хайде похвали се моля те!
ОПТИ zuzuni късмет момичета това ще е вълшебна Коледа за вас момичета, защото ще празнувате заедно с малките си ембриончета, от цялото си сърце ви пожелавам  следващата да е още по-вълшебна и в ръцете си да държите вашите сбъднати мечти  :bori_007: :bori_004:
Стиснати палци от мен и много, много късмет!