Папа 2011,не знам дали ще съм полезна ,но при опитите ми тук винаги са ми изписвали метилпреднизолон веднага след пункция .Приемах го по 7 дена и нямах някакви кой знае какви странични ефекти ,всъщност след пункция започвам да пия накуп антибиотик,естрадиол ,метилпреднизолон и да поставям прогестеронови инжекций мускулно,така че ми е трудно да кажа точно дали метилпреднизолона ми се отразяваше по някакъв по специфичен начин,но общо взето целият този букет от лекарства ми понасяше добре :lol:Доколкото знам ми го изписват за да понижи имунитета на моя организъм и да приеме по лесно ембриончета..е и при двата ми опита с последващ прием на тези лекарства имах бременност,друг е въпроса че не можах да стигна до успешен край..не се кахъри толкова за назначените лекарства,довери се на лекаря си ,все пак щом са ти го изписали явно така е по добре за твоя конкретен случай
И при двата ми опита с такива лекарства качих само по 3 килограма,като се има в предвид че след това имах и бременност до 3-4 месец,така че не мисли и килограмите,а и все пак нали идеята е да дебелееш 9 месеца
Само за сведение при 1 вия ми опит по къс протокол,в друга клиника и с различна терапия след пункция-естрофем,дуфастон и утрогестан ,при отрицателен резултат от опита тогава резултата беше че качих 10 килограма..
Стискам палци януари да ни зарадваш с хубави новини.