0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

    *слонче*

  • *****
  • 1764
  • вече сме трима и съм най-щастливата жена на света!
Re: Тенджера под налягане?
« Отговор #20 -: Декември 03, 2011, 15:45:36 pm »
Мише, аз в нея варя жито, боб, леща, супи - подготовка за крем супите особено, телешко варено, пиле със зеленчуци, предварително си варя всички меса и в общи линии е това. спестява доста време, особено в това бързо ежедневие. инструкции за ползване имам, но там няма рецепти, иначе с удовоствие ще ги споделя. да си я ползваш със здраве и да ви е вкусно на цялата фамилия.
п. п. когато ми донесат дюли в повече в нея правя и компот за деня, че става мигновенно.  :)
« Последна редакция: Декември 03, 2011, 15:51:31 pm от *Мина* »
никога не отстъпвай на принципите си!
Re: Тенджера под налягане?
« Отговор #21 -: Декември 03, 2011, 21:50:51 pm »
Мише, две рюсепти от мен:

Телешко по бургундски

- 500 грама телешко
- 600 грама моркови
- 400 грама гъби
- 200 грама лук
- 3 скилидки чесън
- 250 милилитра червено вино
- 2 супени лъжици нишесте
- сол, пипер, дафинов лист, зелени подправки по вкус

Режеш телешкото на хапки, морковите на търкала, лука и чесъна наситно, гъбите на парчета. Запържваш лука и чесъна, добавяш кубчетата до запечатване, добавяш моркови и гъби, разбъркваш, добавяш нишесте, разбъркваш, сипваш виното и вода докато покрие всичкото. Добавяш сол, пипер, мерудии, затваряш, и след като писне вариш 30 минути. Сервирам с гарнитура от ориз.

Доб
- голямо хубаво парче свинско без кост
- 4 големи картофа
- 4-5 големи моркова
- две големи глави лук
- сол, пипер, розмарин, червен пипер

Месото го измиваш и го овалваш в червен пипер. Картофите на едри кубчета, морковите и лука на търкала. Запържваш овалянето месото до запечатване в тенджерата под налягане. Вадиш го, и сипваш лук, картофи, моркови. Бучваш месото отгоре. Сол пипер, розмарин, вода на око - да покрие зеленчуците. Затваряш и като писне още около половин час - 40 минути.

Иначе и аз като Мина варя вътре всякакви неща от бавно сваряващите се.
« Последна редакция: Февруари 03, 2013, 15:45:35 pm от mishanta »

Лекарства след процедура се спират само след изрична консултация с лекуващия лекар!!!
*

    mishanta

  • *
  • 7232
  • Не пропускайте профилактика при мамолог! Важно е!
Re: Тенджера под налягане?
« Отговор #22 -: Декември 04, 2011, 04:08:15 am »
Много, много  :flower: Мерсаж!

Рали, дай ако намериш на фото да видя как изглежда нишестето за готвене!
Купувала съм мнооогооо отдавна и нямам спомен.
То и с брашно може да се замени, но да знам!
Благодарение на Вас съм Майка :flower: :flower:
Димитър 07.11.07 и Калина 21.10.09
:heartbeat: :heartbeat:

* Чувствителните хора живеят върху върха на пръстите си, за да не притесняват никого.
Прекосяват живота без да вдигат шум, защото целият шум е вътре в самите тях *


:eat: Рецептурник на майсторките в Зачатие :)
Re: Тенджера под налягане?
« Отговор #23 -: Декември 04, 2011, 11:20:29 am »
Мише, ето двете, които купувам:



За китайско-японските рецепти карам на царевично, за другите на пшенично.

Лекарства след процедура се спират само след изрична консултация с лекуващия лекар!!!
*

    mishanta

  • *
  • 7232
  • Не пропускайте профилактика при мамолог! Важно е!
Re: Тенджера под налягане?
« Отговор #24 -: Декември 04, 2011, 14:57:37 pm »
:balk_21:Рали златна си ти, златна!

Днес Катето ЕВро прави интересни пържоли със топено сирене в такваз джажда,
но хванах края, ще видя рецептата в детайли като го качат в нета!
Благодарение на Вас съм Майка :flower: :flower:
Димитър 07.11.07 и Калина 21.10.09
:heartbeat: :heartbeat:

* Чувствителните хора живеят върху върха на пръстите си, за да не притесняват никого.
Прекосяват живота без да вдигат шум, защото целият шум е вътре в самите тях *


:eat: Рецептурник на майсторките в Зачатие :)
Re: Тенджера под налягане?
« Отговор #25 -: Декември 04, 2011, 18:40:20 pm »
Ползвам вече 6-та година тенджера под налягане Солинген - 9 литра. Не съм имала никакви проблеми с нея. С втори резервен клапан е, който отваря, ако поради някаква причина първият се е запушил или просто не сработи /за щастие досега не се е налагало/.

Моята вероятно е подобна - Солинген, купен от Метро преди 5-6 години за 20-тина лв., с два клапана. Идеална е!

Момичета, каквато и тенджера под налягане да си купите, най-важното е доброто почистване на клапана, за да не се превърне в бомба.
*

    mishanta

  • *
  • 7232
  • Не пропускайте профилактика при мамолог! Важно е!
Re: Тенджера под налягане?
« Отговор #26 -: Декември 05, 2011, 18:38:45 pm »
Моята нова домашна помощница пристигна днес!

И еВстеВстВено имам въпроси?

В самата книжка към нея има основни указания за работа с уреда,
но четох, че е хубаво с цел НЕпотъмняване да се свари в нея
литър мялко без да се затваря херметически!
Вие как процедирахте и ако варя млекце, тук блондинката в мен пита,
да го хвърлям ли после или да ощастливя Дядо Коледа с крем Ванилия! :lol:

Към тези които варят жито, за 500 грама колко вода се слага,
да покрие варивото или повече, и колко време се отмерва след
като винтила се включи?
Благодарение на Вас съм Майка :flower: :flower:
Димитър 07.11.07 и Калина 21.10.09
:heartbeat: :heartbeat:

* Чувствителните хора живеят върху върха на пръстите си, за да не притесняват никого.
Прекосяват живота без да вдигат шум, защото целият шум е вътре в самите тях *


:eat: Рецептурник на майсторките в Зачатие :)
*

    *слонче*

  • *****
  • 1764
  • вече сме трима и съм най-щастливата жена на света!
Re: Тенджера под налягане?
« Отговор #27 -: Декември 05, 2011, 20:13:07 pm »
Мише, аз лично мляко не съм варила  :oops: и не знам. това съм го пропуснала. а за житото имай пред вид, че после добре трябва да я почистиш, особено финтила, че пръска яко, иначе добявам два- три пъти повече вода, до ограничението за максимум. :)
никога не отстъпвай на принципите си!
*

    elma

  • *****
  • 1289
  • Само преживяното е истински разбрано
Re: Тенджера под налягане?
« Отговор #28 -: Декември 06, 2011, 09:53:22 am »
Само като съвет при готвенето в тенджера под налягане:
Гледайте никога да не пълните повече от 2/3 от обема на тенджерата.
*

    dess_dess

  • *****
  • 2328
  • станах двойна мама
Re: Тенджера под налягане?
« Отговор #29 -: Декември 06, 2011, 15:39:36 pm »
В новият каталог на Метро има тенджера под налягане на TEFAL, Някой има ли, такава? Да сподели отзиви  :wink:


*

    mishanta

  • *
  • 7232
  • Не пропускайте профилактика при мамолог! Важно е!
Re: Тенджера под налягане?
« Отговор #30 -: Декември 21, 2011, 15:46:06 pm »
Моя първи опит с тенджерата под налягане е вече факт! :photo:

Рали стана страхотно, много  :flower:Благодаря за идеята!


Телешко по бургундски

- 500 грама телешко
- 600 грама моркови
- 400 грама гъби
- 200 грама лук
- 3 скилидки чесън
- 250 милилитра червено вино
- 2 супени лъжици нишесте
- сол, пипер, дафинов лист, зелени подправки по вкус

Режеш телешкото на хапки, морковите на търкала, лука и чесъна наситно, гъбите на парчета. Запържваш лука и чесъна, добавяш кубчетата до запечатване, добавяш моркови и гъби, разбъркваш, добавяш нишесте, разбъркваш, сипваш виното и вода докато покрие всичкото. Добавяш сол, пипер, мерудии, затваряш, и след като писне вариш 30 минути. Сервирам с гарнитура от ориз.

Признавам си направих само няколко промени-

*сложих всичко сурово,
*нямах нишесте, замених с брашно
*нарязах лука на едро

Много бърза и изключително вкусна рецепта!

Ориза направих, като в 3 чаши вряща вода
добавих малко олио, сол и сухи подправки на "Пикантина".
Към всичко това добавих чаша много добре измит ориз,
разбърках и варих 10 минути на тих огън!
Отстраних от огъня, махнах капака, сложих кърпа
и отново похлупих, след около още 10 минути
гарнитурата беше готова и идеално се поставяше
на топки с лъжица за сладолед!
Този начин на приготвяне взаимствах от Иван Звездев!
Благодарение на Вас съм Майка :flower: :flower:
Димитър 07.11.07 и Калина 21.10.09
:heartbeat: :heartbeat:

* Чувствителните хора живеят върху върха на пръстите си, за да не притесняват никого.
Прекосяват живота без да вдигат шум, защото целият шум е вътре в самите тях *


:eat: Рецептурник на майсторките в Зачатие :)
*

    jam

  • Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
Re: Тенджера под налягане?
« Отговор #31 -: Декември 21, 2011, 16:12:12 pm »
Мишантя, как ти доставиха тенджерата - у дома с куриер ли?
доволна ли си след пробите?
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*

    jam

  • Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
Re: Тенджера под налягане?
« Отговор #32 -: Декември 21, 2011, 16:18:01 pm »
мяуууу, те свършили тия тенджери от линка :(
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*

    mishanta

  • *
  • 7232
  • Не пропускайте профилактика при мамолог! Важно е!
Re: Тенджера под налягане?
« Отговор #33 -: Декември 21, 2011, 20:38:23 pm »
Джаме, на мен това ми е първа проба!
ТенДЖерето е много харош, като изпълнение, почистване...всичко!
Утре смятам боба за Бъднивечершната салата да сваря в нея!
Аз подложих на 15 минутен разпит човека от онлайн магазина
каза, че Фагор произвеждат за много марки и са от най-добрите на пазара!
Похвали си стоката човека, и още, че като защита са много надеждни!
Да му изнамеря телефона, да питаш защо такава липса!? :?
Иначе я доставиха безплатно Спиди, петък поръчах, понеделник дойде!
Благодарение на Вас съм Майка :flower: :flower:
Димитър 07.11.07 и Калина 21.10.09
:heartbeat: :heartbeat:

* Чувствителните хора живеят върху върха на пръстите си, за да не притесняват никого.
Прекосяват живота без да вдигат шум, защото целият шум е вътре в самите тях *


:eat: Рецептурник на майсторките в Зачатие :)
*
Re: Тенджера под налягане?
« Отговор #34 -: Декември 21, 2011, 21:19:58 pm »
Абе ако щете вярвайте, ама друг модел тенджера под налягане на Фагор, дето го харесах под ваше давление чрез местен магазин тип Метро, също се изчерпа под носа ми. Май е популярен коледен подарък за майки, тъщи и свекърви. :D
Re: Тенджера под налягане?
« Отговор #35 -: Януари 04, 2012, 16:14:56 pm »
Моята тенджерка я ползвам вече....3 година, подарък от свекито  :D Варя с нея доста продукти, а за почистването - дирекно в съдомиалнята. На ръка съм я мила само с веро и съм нямала проблеми.
Бобът сварен с нея става божествен!
*
Re: Тенджера под налягане?
« Отговор #36 -: Януари 26, 2012, 18:21:45 pm »
запис