Мише, две рюсепти от мен:
Телешко по бургундски
- 500 грама телешко
- 600 грама моркови
- 400 грама гъби
- 200 грама лук
- 3 скилидки чесън
- 250 милилитра червено вино
- 2 супени лъжици нишесте
- сол, пипер, дафинов лист, зелени подправки по вкус
Режеш телешкото на хапки, морковите на търкала, лука и чесъна наситно, гъбите на парчета. Запържваш лука и чесъна, добавяш кубчетата до запечатване, добавяш моркови и гъби, разбъркваш, добавяш нишесте, разбъркваш, сипваш виното и вода докато покрие всичкото. Добавяш сол, пипер, мерудии, затваряш, и след като писне вариш 30 минути. Сервирам с гарнитура от ориз.
Доб
- голямо хубаво парче свинско без кост
- 4 големи картофа
- 4-5 големи моркова
- две големи глави лук
- сол, пипер, розмарин, червен пипер
Месото го измиваш и го овалваш в червен пипер. Картофите на едри кубчета, морковите и лука на търкала. Запържваш овалянето месото до запечатване в тенджерата под налягане. Вадиш го, и сипваш лук, картофи, моркови. Бучваш месото отгоре. Сол пипер, розмарин, вода на око - да покрие зеленчуците. Затваряш и като писне още около половин час - 40 минути.
Иначе и аз като Мина варя вътре всякакви неща от бавно сваряващите се.