Жаси, много добра идея. Аз мислех да взима приставка( от егоистична гледна точка, че да не трябва и гърне да чистя ), но мъжът ми ме разубеди, че била малка. Днес първата ми работа като си тръгна ще е да отида да взема една, да видим дали ще има ефект.Лошото е, че в градината няма да започнат да я учат, докато не мине в следващтата група на 2 годинки и не знам как може аз да постигне нещо така, ако там я оставят да ходи в памперса.
За възпитанието - не мисля, че каквото и да е действие от позицията на силата има ефект след около 3 годишна възраст. Аз си спомням случаите, в които майка ми ми е ударила шамар или ми е отнела нещо, въпреки че се броят на пръстите на едната ми ръка. Не защото е имало ефект ( не помня за какво е било), а защото ми беше обидно и изпитвах нещо като омраза към нея в тези моменти. Не искам детето ми да изпитва подобни чувства към мен. Скоро питах баба ми как е успяла две деца да възпита без да ги бие и наказва и как баща ми също никога не е вдигнал ръка или да ни е отнел нещо, а имахме уважение към каквото казва. Тя каза, че просто трябва много търпение и обяснение и да не ги оставяш да ти се качват на главата още от съвсем малки. Не знам, много утопично ми звучи,защото се виждам как аз избеснявам на момети, но е факт, че тяхната рода всички са така и всички деца имат уважение към думите им, а друго освен да говорят не правят.