Да завърша одисеята с търсене на детски стоматолог.На третия път мисля, че уцелихме. Тони ме чакаше още от градината. Вървяхме изненадващо за мен послушно и кротко, като си говорихме за зъбките и т.н. Забравих да ви кажа, че покрай подуването на устата и упойката, явно си е прихапвал устните и нали не усеща нищо си изгризал от вътрешната страна долна устна. Днес като го взех, направо онемях, такава рана е станала. Обаче не го боли, храни се и т.н.
Влязохме в кабинета, той изглеждаше малко от моето време, но пък на Тони му беше много интересно,нали си е любопитко. Лекарката се води детски специалист и не е възрастна, може би малко над моите години. Беше невероятно мила с него и детето я хареса. Реши за момента да не правим нищо повече, до като не заздравее устата, не искаше да му причинява болка допълнително.Почисти зъбчето леко и сложи лекарство да не се пълни с храна. Интересното е, че според нея не е пулпит а кариес, както и няма два болни зъба горе в ляво , а един. Според нея също е кариес. Упойка на малки деца, каза че принципно не се слага.Освен това нямаме според нея никаква деминерализация, имал чудесни зъбки. Тук поне имаме попадения от двама стоматолози. А сега ми кажете на кой да вярвам. Четвърти да търся, не благодаря. Тази последната и на мен подейства успокоително,реших да й се доверя. Дано не сгреша само. За силантите няма проблем и на млечни зъбки, само че не попадали по програмата. Така, че и тях ще сложим по натам. Тони беше послушен, изпълнителен, е верно нямаше машинка, но ми сподели, че искал само тук вече да му правят зъбките.