Perdeto, най-искрено ви съчувствам за ситуацията.
Едно, че явно не можете да намерите свестен детски стоматолог, второ че аз съм "същия модел" като теб за зъби /като съм те чела/ - пазене, грижи, отвън нищо не се вижда и когато и да ида на зъболекар - все проблем
И до днес изпитвам непреодолим ужас от ходене на зъболекар, абсолютно неспособна съм да се овладея. Като седна на стола и така се треса, че лампата се клати и това всеки път!
Като му дойде време Дани да ходи на зъболекар - категорично баща му ще го води, не искам да му предавам моя страх и се моля да не съм му предала точно "зъбния" си ген.
Не искам допълнително да ти тровя нервите в момента, но с тези пулпити...наистина направи и невъзможното, следващото ходене да е при стоматолог, който има и нужното отношение и подход към детето, наред с професионалните умения. Зъб с пулпит си боли и то яко, знаеш го, много е важно да не се травмира детето сега и в бъдеще да "запъва краката" за подобни посещения. Ти си знаеш де, няма какво да ти дудна аз по въпроса... Към лидокаин конкретно - много хора имат алергична реакция, може би е добре предварително да обсъдиш със стоматолога други опции за обезболяване, ако се налага такова. Колкото и да не е хубаво упойки при деца, по-добре веднъж упойка - отколкото цял живот страх, заради някое кофти преживяване на стола.
Успех ви желая!
Боби, ще го почакам тати, да му стане детето по-интересно от котката
Какво да правя друго наистина...Мързи ме да се развеждам, пък и бой няма да помогне - иначе да съм платила на някой вече да го ошамари, че не съм му в категорията, за да го ошамаря аз.
В общи линии - старая се да мина през този период с "полузатворени очи", защото като не мога нищо да променя, няма смисъл само да се тровя и да се поддавам на негативни емоции, вместо да се радвам на детето си. Все ще мине и това, само дано не се точи още дълго. То е толкова абсурдно положението, че да го е срам човек даже да сподели за какво иде реч. Поне мен ме е срам на моменти от него, него как не го е срам обаче - чиста загадка за мен. Мъже бе - с тях зле, без тях - пак зле.
Таман решиш, че си ги разбрал как функционират и айде ново 20.
За газта наистина е много неприятно.
И ние сме на централна газ - парно, топла вода, поне готварската ми печка е на ток, защото не обичам да готвя на газ... Ако стане някоя авария - ще минем на климатици за отоплението, но как ще се къпем би било интересен казус.
Надин - смело взимай връзка праз и закачай по нея играчки и гирлянди. Той празът доста изкарва, та след празниците - режеш на ситно, добаяваш мръвки и малко подправки и го оползотворяваш /преди това отстрани украсата/ Ами така де - елхата не можеш я сготви, пък в тази криза си е разход...