Аз също знам че прегнила освен таймиране, осигурява и доузряване на Я. Със сигурно има много основателни причини това да се прави. Това, че на нас не са ни съвсем ясни не го прави излишен по никакъв начин.
lili2011, може наистина да си знаеш точния ден на овулация, но не ми се вярва да имаш и точен час и минута за овулиране. Имайки на предвид и това, че по принцип темповете на нарастване и зреене на Я са доста бързи, то ваденето й 24 часа по-рано наистина ще повлияе върху процеса и едва ли ще е доузряла.
Аз също много съм му се ядосвала на тоя прегнил - мерене, следене, пътуване, отсъствия, трепети и не знам още какво изнервящо, ставане по тъмно спала недоспала дето се вика не смея едва ли не да мигам и да дишам, камо ли да говоря и да се движа (колкото и да ми е ясно че това няма значение) и ...... ой - извинете "пукнала" сте се. За жалост е така - ние си правим планове, слушаме и изпълняваме до милимунда, а някой от горе се киска и ни прави на пух и прах плановете.
Признавам си правила съм се на хитра (по-умна и информирана от доктора)и съм слагала прегнила по-късно, резултата беше Я на матурация .... и после в коша.
Та така, специалистите със сигурност ги разбират по-добре тия работи и по-добре да им се доверим от колкото да се ровичкаме в нета и да търсим за какво да се хванем та да намерим под вола теле и да отречем труда и опита. Освен това цената на прегнила (дори и на овитрела)на фона на всичко което плащаме като тотал е така да се каже нула пари, така че за мен фактора меркантилност в прилагането му отпада.
А ембриолозите пък никаква файда нямат,както прочетох по-горе.