0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Защо не пробвате на напълно естествен цикъл?
И аз  мисля, че така бива, но док иска да стимулира, макар и леко. Не мога сама да решавам...
Bell@, стискам много силно!!!
*
И аз  мисля, че така бива, но док иска да стимулира, макар и леко.
На естествен цикъл трябва повишено внимание от стана на лекаря и да се следи наистина точния момент. Те обикновено нямат такова време, всичко е на конвейер и напълно естествения цикъл често е обречен на неизваждане на яйцеклетката. Просто няма кой да се занимава толкова с нас, уви. Да не говорим че и парите са по-малко. Това са моите наблюдения.
Bell@, разчитай!!!
*
Днес ми е 5-ти ден след трансфера на едно ембрионче.
И аз ти пожелавам да успееш много силно!!! Мина ли настинката вече?

Не ме питай за настинката. Уж бях по-добре, гърлото и лимфните възли вече не ме болят, а от снощи ме нападна една кашлица и сега ме болят гърдите. Не знам вече какво се случва с мен.

*
И аз  мисля, че така бива, но док иска да стимулира, макар и леко.
На естествен цикъл трябва повишено внимание от стана на лекаря и да се следи наистина точния момент. Те обикновено нямат такова време, всичко е на конвейер и напълно естествения цикъл често е обречен на неизваждане на яйцеклетката. Просто няма кой да се занимава толкова с нас, уви. Да не говорим че и парите са по-малко. Това са моите наблюдения.
Bell@, разчитай!!!

Никак не са по-малко парите, освен в случай, че стане от раз. Аз можех да направя поне един стимулиран опит и пак щяха да ми останат пари. А докторите ми винаги са били много внимателни и не са имали нищо против ЕЦ. Но явно зависи къде се правят опитите.

*
Никак не са по-малко парите, освен в случай, че стане от раз. Аз можех да направя поне един стимулиран опит и пак щяха да ми останат пари. А докторите ми винаги са били много внимателни и не са имали нищо против ЕЦ. Но явно зависи къде се правят опитите.
Донякъде съм съгласна, и все пак за три ЕЦ процедури цената не е като за три стимулирани. Пощадени сме и финансово, и физически. Разбира се, всичко зависи и от индивидуалните планове.
Обаче че наливаме много пари - спор няма!
*
Донякъде съм съгласна, и все пак за три ЕЦ процедури цената не е като за три стимулирани. Пощадени сме и финансово, и физически. Разбира се, всичко зависи и от индивидуалните планове.

Съгласна съм, при поглед от такава гледна точка.

Напълно съм съгласна с това, което казва mgstra.
Lili, сравнение м/у 3 ЕЦ и 3 стимулирани няма как да се прави, по уместно е да се сравняват 3 ЕЦ с 1 стимулиран например.
*
Lili, сравнение м/у 3 ЕЦ и 3 стимулирани няма как да се прави, по уместно е да се сравняват 3 ЕЦ с 1 стимулиран например.
Аз ги смятам 1:1, защото и при двете принципно може да се получи бременност, което всъщност е целта. Но може и да греша, пък със сигурност има варианти в който не съм права.

Момичета, как си взимате болнични? Мен винаги ме е страх да си взема от деня на пункцията, защото ако няма оплождане за какво ми е?
« Последна редакция: Февруари 15, 2013, 18:27:40 pm от lili2011 »
*
Аз ги смятам 1:1, защото и при двете принципно може да се получи бременност, което всъщност е целта. Но може и да греша, пък със сигурност има варианти в който не съм права.

Момичета, как си взимате болнични? Мен винаги ме е страх да си взема от деня на пункцията, защото ако няма оплождане за какво ми е?

lili, за болничните не мога да ти съдействам, защото никога не съм ползвала.
Относно забременяването на ЕЦ и стимулиран опит, има разлика. ЕЦ е доста рисков по много причини:
- може да се спука фоликула преди пункцията
- фоликула може да се спука по време на пункцията (при тази ситуация си заплащаш пункцията и всичките изследвания, необходими да се направят преди нея)
- фоликула може да е празен - да няма яйцеклетка
- ако има яйцеклетка, може да не се оплоди
- ако се оплоди, може да спре да се развива
- ако не се замразява, трансфера е само на един ембрион
При стимулирания опит има същите рискове, но все пак там се разполага с повече от един фоликул, с някои изключения, където момичета и при стимулация не реагират добре и вадят само по една яйцеклетка.
Надявам се, че не съм била досадна, а полезна.
« Последна редакция: Февруари 15, 2013, 22:38:48 pm от mgstra »

*
Така е, но пък една хиперстимулация може да бъде животозастрашаваща, което си е голям риск от който ние сме предпазени. Плюс, че яйцеклетките ни са такива каквито са, вместо качеството им да е по-ниско за сметка на броя.
На мен абсолютно не ми трябват 35 извадени яйцеклетки, защото вярно е че искам голямо семейство, но никога не съм мислила за 35 деца.
С една или с 20 - пожелавам ви успех и да сбъднете мечтите си!  :bighug:

П.П. Още въпроси ме вълнуват: докторът вади няколко пъти от десния яйчник, и от известно време той вече не прави фоликули (преди правеше редовно), и сега докторът ми показва нещо по него и ми каза, че е 'калцирал' и повече няма да прави яйцеклетки. На вас случвало ли ви се е такова нещо, какво точно означава и как е станало?
Здравейте,момичета.Лично аз преди време се бях отказала от ЕЦ,пробвах 2 пъти и нищо не се получи,пробвах и на един замразен трансфер,също пак нищо.При ЕЦ вадехме яйцеклетка,оплождаше се ,но не се делеше.Имам 2 стимулирани опита и при двата имаше бременност,този последния се надяавам,скоро и бебенце да гушкам.относно болничните винаги съм взимала,след ЕЦ ти дават 10 дни,така че докато разбереш резултата си в болничен,ако е отрицателен си на работа,ако е положителени мислиш оттам нататък ще работиш или не.А при стимулирания е 30 дни,но мисля,че може да си  поискаш и по-малко,но трябва да се попита.Успех на всички и дано всяка от нас успее,пък това дали ще е на ЕЦ,стимулиран или комбиниран трансфер.Много е важно и яйчниците на жената как са и кой случай е най-удачен за нея.
*
Момичета, днес беше моята пункция, за щастие фуликула си беше там и извадихме една яйцеклетка. Сега стискане то на палци продължава, да видим дали ще се оплоди :00001754:
Бел, стискам палци да се оплоди и развива отлично.
*
Момичета, днес беше моята пункция, за щастие фуликула си беше там и извадихме една яйцеклетка. Сега стискане то на палци продължава, да видим дали ще се оплоди :00001754:

И от мен много стиснати палци и късмет  :P

*
Моят опит завърши с отрцателен тест. Следващият ще бъде стимулиран по фонда.

mgstra, съжалявам! Дано следващият опит ти донесе успех!  :bighug:
Bell@, как са нещата при теб? 
mgstra,много те гушвам и дано стимулирания опит да е успешен!!! :bighug:
*
Много, много съжалявам!  :bighug:
Колко отрицателен?
*
Re: Ин витро на естествен цикъл-споделени въл
« Отговор #878 -: Февруари 19, 2013, 10:13:04 am »

Еххх, съжалявам мила, следващия опит ще е твоя  :bighug:

При мен нещата са добре (поне до вчера), яйцеклетката е хубава по думите на ембриолозите и се дели. Евентуално днес следобед може да ме извикат за трансфер.

Момичета да ви попитам след пункцията, но не веднага а например ден-два след това, имали ли сте тежест и болки в корема и кръста, наподобяващи тези преди цикъл?
*
Re: Ин витро на естествен цикъл-споделени въл
« Отговор #879 -: Февруари 19, 2013, 12:13:33 pm »

Еххх, съжалявам мила, следващия опит ще е твоя  :bighug:

При мен нещата са добре (поне до вчера), яйцеклетката е хубава по думите на ембриолозите и се дели. Евентуално днес следобед може да ме извикат за трансфер.

Момичета да ви попитам след пункцията, но не веднага а например ден-два след това, имали ли сте тежест и болки в корема и кръста, наподобяващи тези преди цикъл?

Имала съм болки и доста след това. Нищо притеснително. Успешен трансфер!