0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Bell, като излезнат резултатите от хормоните ги напиши тук.
Кажи за този проблем с пукането на фоликула, щом при ИНСЕ-тата се е пукал по-рано, значи трябва да си биеш прегнила по-късно.
Иначе, да около 36 часа преди пункция се бие.
На мен ми го бяха назначили за 21.30 ч, за пункция влезнах около 9.30-10ч.
Понеже стимулираните жени минават първи, чак след това са ЕЦ.
*
Понеже стимулираните жени минават първи, чак след това са ЕЦ.
Аз съм в 'Щерев' и при нас е обратното - първо ЕЦ, после стимулациите (ама то много рядко има някой на спонтанен де).

2 пъти изпуснат по време на пункцията
Това какво значи? Изпуснат на земята ли?

Че защо да не може без прегнил, много ме дразни тоя прегнил
Според мен може и без - на мен док веднъж ми предложи да не слагам Прегнил, а да си е чист естествен цикъл (но аз тогава канселирах опита). И на мен ми се иска без (часовник съм), но не смея засега. Така или иначе не съм сигурна какво точно таймират, след като оплождат на следващия ден.

lili, в Надежда повече от половината пукнции за деня бяха на ЕЦ, когато аз бях на пункция.
Оплождането не става на другия ден- на другия ден проверяват дали ембриона има нужния брой полярни телца, т.е. дали се е оплодил.
*
Цитат
Цитат на: mgstra в Февруари 12, 2013, 13:47:07 pm

Това значи, че по време на самата пункция фоликула се разлива и не е изваден - единия път стана, защото бях без упойка и яйчника "много подскачал" по думите на доктора. Другия път почти същатата причина - започнахме без упойка, три пъти ме прободоха и не можаха да го хванат, последва упойка и пак се е разлял преди да го извадят.

Цитат
Цитат на: mgstra в Февруари 12, 2013, 13:47:07 pm

Това значи, че по време на самата пункция фоликула се разлива и не е изваден - единият път стана, защото бях без упойка и яйчника "много подскачал" по думите на доктора. Вторият път почти същатата причина - започнахме без упойка, три пъти ме прободоха и не можаха да го хванат, последва упойка и пак се е разлял преди да го извадят.

Тамън обмислях дали да не правя пункция без упойка, обаче това писание май ме отказа :? :?
*
на другия ден проверяват дали ембриона има нужния брой полярни телца, т.е. дали се е оплодил.
Може би, аз нищо не разбирам. Само ми казаха 'утре ще ги работим'. А какво им работят -  :oops:...

mgstra, ама сме едни късметлийки... думи нямам.. добре поне, че сме упорити!  :bighug:
*
deizi_83, не бързай да се отказваш.
Аз повечето съм ги правила без упойка. Важно е предварително да уточниш с доктора дали фоликула ти е на удобно място. При мен от левия яйчник винаги ги вадим без упойка, но от десния само с упойка - там много се крие моя фоликул.
« Последна редакция: Февруари 13, 2013, 17:34:41 pm от mgstra »

*
на другия ден проверяват дали ембриона има нужния брой полярни телца, т.е. дали се е оплодил.
Може би, аз нищо не разбирам. Само ми казаха 'утре ще ги работим'. А какво им работят -  :oops:...

mgstra, ама сме едни късметлийки... думи нямам.. добре поне, че сме упорити!  :bighug:

lili2011, аз не се оплаквам от късмета ми  :P Пожелавам и теб да те споходи моя късмет. Но.... естествения цикъл наистина е доста рисков метод, но е много щадящ организма. Аз не знам как ще завърши сегашния ми опит, но вече имам и план Б - обадиха ми се от фонда и имам заповед. :D

Mgstra, детенцето резултат от ЕЦ ли е?
Поздравления за това,че толкова скоро правиш опити за второ.
За упойките ще питам док. И без това последната упойка беше странна- почти си бях в съзнание, чувах всичко, но не усещах болка.
*
Deizi_83, детенцето ми е от комбиниран трансфер ЕЦ+ЗЕТ и никога няма да знам кое ми е щастливото ембрионче, но за мен няма никакво значение. Започнах опитите за второ, когато малчо стана на 6 месеца. Единственото, за което съжалявам, е че заради опитите спрях да го кърмя, защото до тогава беше само на кърма.

*
Аз не знам как ще завърши сегашния ми опит, но вече имам и план Б - обадиха ми се от фонда и имам заповед. :D
И ние така - не сме получили обаждане, но сме одобрени.
Вие за стимулиран опит ли ще го ползвате? Аз имам много колебания по въпроса...
*
Цитат
lili2011 фонда не поема ин витро на ЕЦ.
На 23.01.2014 в 10,49 Нора пое първата си глътка въздух.
*
Цитат
lili2011 фонда не поема ин витро на ЕЦ.
Благодаря, не знаех. А с лека стимулация поне се надявам да приема? Т. нар. лимитиран цикъл? На мен едно нормално инвитро ще изчерпи всичките ми яйцеклетки, съответно никак не ми се иска да правя такова  :(.
*
Лили, зависи какво се разбира под лека стимулация. Примерно хапчета клостилбегит или аримидекс - фонда не поема опит с такъв вид стимулация .
На 23.01.2014 в 10,49 Нора пое първата си глътка въздух.
*
Лили, зависи какво се разбира под лека стимулация. Примерно хапчета клостилбегит или аримидекс - фонда не поема опит с такъв вид стимулация .
Не имах предвид лимитиран цикъл - поставят се няколко инжекции, но не е като истинското инвитро. Ще трябва да говоря с лекаря, но ще чакам ножа да опре до кокала... Дано забременея успешно преди това  :a_cat_03:
Deizi_83, детенцето ми е от комбиниран трансфер ЕЦ+ЗЕТ и никога няма да знам кое ми е щастливото ембрионче, но за мен няма никакво значение. Започнах опитите за второ, когато малчо стана на 6 месеца. Единственото, за което съжалявам, е че заради опитите спрях да го кърмя, защото до тогава беше само на кърма.
mgstra, няма никакво значение детенцето дали е от ЗЕТ или от пресен. Важното е, че си успяла и че имаш живо и здраво детенце.
И моите поздравления за това, че толкова бързо си отново на ринга. :balk_47:
6 месеца кърмене никак не е малко.
Пожелавам ти пак да успееш на ЕЦ и да не се налага да ползваш Фонда.
Щом сте успяли с комбинирах трансфер предния път, сега ми се струва добра идея да пробвате същата схема пак.
*

Пожелавам ти пак да успееш на ЕЦ и да не се налага да ползваш Фонда.
Щом сте успяли с комбинирах трансфер предния път, сега ми се струва добра идея да пробвате същата схема пак.

Благодаря, но не съм замразявала. Днес ми е 5-ти ден след трансфера на едно ембрионче. Ако не се получи сега, ще се наложи стимулация, която не ми се искаше да правя, но годините не ми позволяват да протакам процедурите.

*
Днес ми е 5-ти ден след трансфера на едно ембрионче.
И аз ти пожелавам да успееш много силно!!! Мина ли настинката вече?
Ей ме и мен - този месец съм дотук, дано другият имам повече късмет... На осми ден ЛХ 15 и Е2 над 3000 след Клостила. С такова ЛХ читаво яйце не можело да се извади. Гледа ме док и на УЗИ, но толкова се бях разстроила, че не питах има ли фоликули, колко и къде. Лигавица - тънка; ами много ясно с този клостил. Възможно ли е да не ми е понесла "дрогата" и затова така? Досега имам поне 4-5 фоликулометрии с по един хубав фоликул и хубава лигавица.
Bell@,mgstra:goodluck:
*
devora, според мен е от клостила, и аз не реагирах добре, когато бях на него. Защо не пробвате на напълно естествен цикъл? Иначе вместо клостил съм пила фемара, доста по-добър медикамент според мен.

При мен нещата вървят към пункция в събота. Стиснете палци момичета, ще имам нужда.