0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Lubadim,ето как е при мен, пациент на д-р Персенска съм.
Откакто сме в новата клиника проследяването не е безплатно- 10.00лв за преглед.
При замразяване на яйцеклетка се заплаща пункцията(300 или 350) + замразяването.
При ембрион, след пункцията плащам 600лв.(350 пункция+250 оплождане),
проследява се развитието на ембриона за няколко дни и ако е добър следва замразявянето
(400лв. първоначално, а всяко следващо по 100лв.).

*
Marsi, каква е тази такса оплождане 250 лв.? Много ми е странно. Аз от юни 2012 г. всеки месец правя ЕЦ и не съм плащала такава такса. Последно бях на пункция оняден и заплатих 350 лв., защото бях с упойка.

*
Таксата за оплождане не е ли само за ИКСИ?
*
Ние също оплождаме само ИКСИ. Доплащам 200 лв. не защото е ИКСИ, а защото е по метода МАКС.

*
От юни месец я има таксата оплождане. До колкото разбрах и както беше при мен такса оплождане плащах тогава когато замразявахме. На следващия месец когато беше предвидено да правим да правим ЗЕТ+ЕТ, след пункцията отидох да плащам ми казаха , че щом ще има трансфер в цената му ще влезе и таксата оплождане. После се оказа четрансфер няма да има Я бяха лоши.
На 23.01.2014 в 10,49 Нора пое първата си глътка въздух.
*
Marsi, каква е тази такса оплождане 250 лв.? Много ми е странно. Аз от юни 2012 г. всеки месец правя ЕЦ и не съм плащала такава такса. Последно бях на пункция оняден и заплатих 350 лв., защото бях с упойка.
[/quot
Първата ми пункция на ЕЦ беше юли миналата година,платих 600лв.. Втората ми пункция беще преди две седмици пак 600лв. Оплождането е ИКСИ, така ми обясниха, а до замразяване така и не се стигна.

*
Вече се обърквам и не знам какво да кажа. На мен такса оплождане до сега не са ми таксували.

*
Вече се обърквам и не знам какво да кажа. На мен такса оплождане до сега не са ми таксували.
Вероятно всеки път след пункция си имала и трансфер - тогава цената влиза в цената на трансфера. Това разбрах от обяснението на момичетата на 4-тия ет. в старата клиника.
На 23.01.2014 в 10,49 Нора пое първата си глътка въздух.
дами, на мен ми обясниха, че 250лв. е оплождането, но ние сме ИКСИ.
това санашите разходи за връщане на 1 ембрион през ноември:
- 350 пункция с упойка
- 250 оплождане, икси
- 350 трансфер
Нещата трябва да са възможно най-прости, но не повече ...
Айнщайн
мерси за разясненията, аз хвърлях по едно око на тази тема, но сега за първи път ще действаме на ест. цикъл. Тези цифри 300+600 отдавна ги бях видяла, но не знам защо се стреснах да не би да се плаща и ИКСИ 2100-2300 лв. При стимулирания ми опит в епикизата пише ИКСИ 2300 лв /или 2100 , не помня/, та сега нали пак има "ин витро оплождане" макар и само на 1 яицеклетка...какво като е добита естествено?! То някои момичета и при стимулиран опит изкарват по една годна... такива мисли ми минаха през главата, но вие ме успокоихте - плащам пункция и трансфер, а дали ще има такса оплождане 250 лв или не ,не е болка за умиране.
mgstra, а при теб как са нещата? хванахте ли яйцето? болеше ли пункцията? в сравнение с биопсия как е болката /ако си правила биопсии/? правихте ли трансфер този цикъл? надявам се че всичко е ОК . аз наистина се движа по твоите съпки , с малко закъснение. отложиха ми цветната снимка  :( и сега сама съм си измислила да пунктираме и заразим една и на следващия цикъл да направим снимката + комбиниран трансфер /на замразен и пресен ембрион/. ако не се разсърдят и да ме изгонят уте на проследяването, де... но няма с кой да се консултирам, секретарките само отлагат часа и толкоз. Успех на всички в процедура!
*
Lubadim, ние извадихме фоликула, имаше яйцеклетка, оплоди се, дели се добре и правилно за сега. Ще изчакаме да се развие до бластоцист и най-вероятно в събота ще е трансфера.

*
mgstra, успех миличка!!!  :bighug:
*
Благодаря, lili2011!
Успех и на теб и всички останали момичета!

*
Момичета, има ли някой като мен на Клостил и кога ви викат на преглед? Миналият път докторът ме искаше на 1-2 ден, ходих но не забелязах някакъв особен смисъл... Този път мисля да пропусна и се чудя дали няма да сбъркам... след биохимична съм, първи цикъл.
Момичета, има ли някой като мен на Клостил и кога ви викат на преглед? Миналият път докторът ме искаше на 1-2 ден, ходих но не забелязах някакъв особен смисъл... Този път мисля да пропусна и се чудя дали няма да сбъркам... след биохимична съм, първи цикъл.

Аз съм на Клостил и Менопур от втори ден. На пети ден бях на преглед - док измери само фоликули. Следващ преглед и хормони е за 7ми ден (тогава ще пускам и хормони).
*
Много благодаря! Този път ще успеем, Victory!   :bighug:
Искрено се надявам на това, lili2011! За мен ще е последен опит ... Успех на теб и на всички момичета!
Само можеш да се радваш, аз платих 250 лв. този месец.
Но ако правите трансфер, то тези 250 лв. са включени в цената на трансфера, както ти е казала avalon.
За проследяване пари не са ми взели.
*
Да, когато сме вадили фоликула и е имало оплоден ембрион, винаги съм правила трансфер.
От днес отново започва обратното броене и при мен - трансфер на 5-ти ден на едно ембрионче на стадий бластоцист.