0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Здравейте! Правим опит на ЕЦ инвитро,вчера ембриончето не се развиваше добре,но днес като ми звъннаха ембриолозите казаха,че е добре и е разделено на 5 клетки на втори ден от оплождането, като не броя деня на пункцията защото не знам дали се брои. Искат да видят и утре как се развива и дали ще има трансфер. Та въпроса ми е според вас как вървят нещата при мен,четох за оплождане и развитието на ембриона в библиотеката на сайта,но честно нищо не разбрах?
*

anajens

• 717
  • Нашето мило бебче е вече вкъщи!:-)
Момичета, бихте ли ми отговорили на следния въпрос: Някоя от Вас правила ли е ЕЦ след стимулация по къс протокол? Колко време трябва да мине след стимулацията, за да се пристъпи към ЕЦ? Кой е най - удачния момент, за да се извадят хубави Я? :ask: Моля, споделете опита си!?! :?
На мен следващият месец след опит ин-витро по къс протокол отидох на контролен преглед на 10 ден, имах два фоликула, извадиха две яйцеклетки, които замразихме!Успех!
как си anajens. аз днес си направих уринарен тест и е отрицателен :balk_146:,а утре ще си направя кръвен и край на опита ми.а ти как я караш....
*
Благодаря за бързия отговор Аnajens! :D
*

anajens

• 717
Бончева много съжалявам за това, че е отрицателен теста, в такиви моменти загубвам дар слово особенно когато знам, че момичето се е борило дълго за бебче и всеки пореден неуспешен опит го тласка към ръба на отчаянието да не кажа, че вече сме преминали този ръб!
Но ще трябва отново да се изправиш и да продължиш борбата!А пък дано кръвният да покаже и нещо друго, не се отчайвай!
Благодаря, че попита, аз съм пред поредният опит имам заповед от ФАР и сега започваме подготовка изследвания, биопсия, предстои ми контролно диагностично хистеро в края на месеца и така!Искрено се надявам, че този път ще съм направила всичко каквото трябва и ако е рекъл Господ ще стане!
Пожелавам ти бързо да се съвземеш и да продължиш борбата! :youwoman: :bighug:
« Последна редакция: Септември 04, 2012, 15:18:17 pm от anajens »
*
Здравейте момичета и при мен новините хич не са добри, мина ми пункцията, но днес ми се обадиха да ми кажат, че яйцеклетката въобще не се е оплодила, не била се активирала и да коментирам с доктора дали за напред ще продължим по-същия начин, каквото и да значи това. Направо ми се реве, то е ясно, че почти съм ИЯР, но така се радвах, че след Трисеквенса ми изникнаха по някой и друг фоликул а то, поне да беше се оплодила и да беше спряла да се развива - по щях да го приема като, че ли.
Не знам на някой случвало ли му се е, каква може да е причината....
*
Много ни замря темичката,къде сте борбени момичета? Аз да я раздвижа с въпросче. Утре ми е 14 ден след ЕТ и ще правя кръвен тест,но ми върнаха едно ембрионче,което не се е харесало на ембриолозите,но доки прецени че ще ми го върнат. Сега се чудя дали изобщо да се надявам на нещо хубаво,има ли забременели момичета с едно не много добро ембрионче?  :?
*

anajens

• 717
Винаги има надежда Пепси!Стискам палци това не много хубаво ембрионче да се превърне в прекрасно бебче! :bfp: preggo stork-boy
Много ни замря темичката,къде сте борбени момичета? Аз да я раздвижа с въпросче. Утре ми е 14 ден след ЕТ и ще правя кръвен тест,но ми върнаха едно ембрионче,което не се е харесало на ембриолозите,но доки прецени че ще ми го върнат. Сега се чудя дали изобщо да се надявам на нещо хубаво,има ли забременели момичета с едно не много добро ембрионче?  :?
Пепси, винаги има шанс! Направи пиклив тест и той ще ти покаже, щом си 14-ти ден след трансфер! Успех!
*
Благодаря ви милички за подкрепата,наистина имах нужда да ме успокоите! Днес пуснах кръвен тест и утре ще е готов резултата. Не си правя пиклив тест от страх и ужас да не видя едната чертичка,че това ми е за трети път и имам невроза от това. По-добре ще ми е да ми кажат резултата. Стискайте палци!
Здравейте, на мен също ми върнаха 1 ембрион на 3 ден.За ембриона док. се изрази,че не бил лош, но не бил и много добър  osi_10 . Това ми е първи опит инвитро и е на ЕЦ. Виждам, че повечето правят стимулирани опити и им връщат повече ембриони.Сега чакам да дойде време за теста и ми е доста притеснено.
п.п. pepssi успех :)
*
Благодаря момичета,но кръвния тест ми е отрицателен! Да ви кажа кофти се почувствах,но не чак да правя трагедии,като че ли свикнах с този резултат. Сега ще чакам цикъл и ще се видим с д-р Стаменов за коментар. Успех на всички вас,които очакват резултат! Само да ви питам-от какво зависи качеството на яйцеклетката и на ембрионите? Доки каза,че според него това е проблема.
*
Pepssi, много жалко за отрицателния тест.
Радвам се, че веднага правиш планове за по-нататъшни действия, защото само така ще постигнеш желания резултат. Желая ти успех и скоро да има и положителен тест.
Аз съм с 2 фоликула по 11 мм и лигавица 8 мм, без каквато и да е стимулация. Това е първия път, в който имам два еднакви фоликула, винаги имам само един, и не знам сега да се радвам ли на двата или да се притеснявам.

Отпусни се! Имаш вече едно дете, ще се получи отново!
Момичета, дайте ми съвет!
За този цикъл имам планирано инвитро на ЕЦ. В началото, без стимулация, бяха тръгнали 2  фоликула - 11 мм. и 14 мм., на 6-ти ден. Днес, на 9 ден, е останал 1 фоликул - 20 мм. Докторът твърди, че е големичък, като има предвид, че овулацията ми почти винаги е на 13-14 ден и започна да ме убеждава да правя поредна за мен инсеминация, което ме разочарова, защото съм с ендометриоза и инсеминациите за мен са обречена кауза, въпреки, че имам проходими тръби.
И така, въпросът ми е да настоявам ли за пункция на единия останал фоликул или да правя инсе. Докторът ми каза, че не си струва пункция заради 1 фоликул и аз да реша до довечера 8O какво правим.
Maxinka, струва си според мен пункция на 1 фоликул. Но щом е 20мм- то днес или утре ще ти е О, т.е незнам дали не е изпуснат момента за овитрела?
*
Струва си и още как.
Стига да не се пукне до пункцията, че ми се струва големичък.
Може би точно защото е големичък доктора предлага инсеминация, опасявайки се, че ще го изпуснат до пункцията. Но според мен не бива така - щом евзето решение за ин-витро, ако вероятността да се спука фоликула преди пункция е голяма,по-коректно е да се пропусне този цикъл, отколоко да се прави обречена инсеминация. Така де, ако вече се е приело, че не подходящия метод. Обсъди пак с лекаря.
Преди малко си правих тест за овулация и е отрицателен, което значи, че ЛХ е още ниско. Благодаря ви!!! Ще се обадя да кажа, че искам инвтро, пък ако се е спукал преди пункцията, ще направят инсеминация, мисля, че може и на момента да се смени тактиката.
Колко часа преди пункция се слага прегнил или там каквото е...?