0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
На 23.01.2014 в 10,49 Нора пое първата си глътка въздух.
*
момичета, моля за информация колко струва 1 инвинтро на естествен цикъл в надежда - колко етапа предстоят и колко струва всеки от тях - пунция, замразяване, размразяване, трансфер, друго?
Момичета и мен ме вълнуват тези въпроси. Ще правя инвитро на ЕЦ и искам да ви питам как протича цялата процедура-колко прегледа долу-горе,след пункция дават ли болничен за да преценя отсъствието си от работа и т.н. Сега започнах да пия Естрофем и доки фказа да го спра като ми дойде цикъла. Вика ме на преглед на 10 ден и после какво следва....? Защо се пие Естрофема,чета че пиете и Клостилбегит,но на мен не са ми изписвали?
« Последна редакция: Август 19, 2012, 10:26:57 am от pepssi »
*
Първия преглед е на 7-9 ден /деня зависи от продължителността на цикъла, но по принцип лекаря ще ти каже кога точно/, оглеждат за доминантен фоликул и ти насрочват пункция. При необходимост може да те извикат още веднъж на преглед. Изследванията са същите като при стимулиран опит - хормони в деня на прегледа, ПКК, време на съсирване, време на кървене и вирусология за пункцията /вирусология и за партньора/. Ако всичко с Я е наред и същата се оплоди и започне да се дели, взависимост от плановете Ви следва трансфер или замразяване. Всеки ден ще бъдеш уведомявана по телефона от ембриолозите за развитието на ембриона, както и за датата и часа на евентуален трансфер. Пункцията струва 350лв., замразяването - 400лв., трансфера на ЕЦ - 600лв., при ЗЕТ - 450лв., а при ЕЦ + ЗЕТ - 800лв. Прегледите по време на процедурата са безплатни. Аз съм замразявала само веднъж. Напоследък чета, че на някои момичета им искат такса оплождане 250лв., но на мен не са ми искали такава. Последният ми опит на ЕЦ беше през м. май 2012год. След пункция на спонтанен цикъл дават 10 дни болнични. Що се отнася до лекарствата, те се определят от лекаря според конкретния случай, като винаги изписват Утрогестан за подпомагане на бремеността, Но-шпа срещу контракции на матката, Естрофем за лигавицата, Неофолик - фолиева киселина, която предпазва бебето от определени вродени заболявания, Аспирин Протект или инжекции Хепарин за разреждане на кръвта и по - добро кръвоснабдяване на лигавицата на матката. Клостилбегит се изписва за получаване на повече фоликули при един цикъл, но това е строго индивидуално и лекаря преценява дали да го приложи. На някои момичета изписват и други лекарства, взависимост от проблемите за зачеването... Надявам се да съм била полезна. Ако, някой има по - прясна информация, моля да сподели!?!
« Последна редакция: Август 19, 2012, 12:13:45 pm от disi22 »
*
Много ти благодаря disi22 за отговора! По-изчерпателен не може и да бъде! Ако се сетя за някоя друга подробност ще питам. Още веднъж ти благодаря!
аз се надявам да имам свежа информациа в началото на следващата седмица,ако е рекъл Господ!
Много странно,че за 2 дни фоликулът ми е пораснал с 8мм-при вас случвало ли се е без стимулация?

Нещата трябва да са възможно най-прости, но не повече ...
Айнщайн
*
Доколкото ми е известно, щом се образува доминантен фоликул започва да нараства с около 1.5 - 2.00мм на ден. Може пък да нес го измерили много добре първия път. На мен пък ми се случи от 5 фоликула - 3х16мм и 2х14мм, на следващия ден на същия яйчник да измерят 1х19мм, 2х18мм, 1х17мм и 2х16мм. Питанката е откъде се появи шестия фоликул? :wink: Само едно уточнение - аз съм на стимулация по къс протокол.
Диси,аз дори и с лека стимулация съм стигала 20мм,а сега 22мм и то на 11 ден.
Много странно.
Ще видим на пункция живот и здраве лакво ще е положението.
Нещо съм се спекла...
Айнщайн
Доколкото ми е известно, щом се образува доминантен фоликул започва да нараства с около 1.5 - 2.00мм на ден. Може пък да нес го измерили много добре първия път. На мен пък ми се случи от 5 фоликула - 3х16мм и 2х14мм, на следващия ден на същия яйчник да измерят 1х19мм, 2х18мм, 1х17мм и 2х16мм. Питанката е откъде се появи шестия фоликул? :wink: Само едно уточнение - аз съм на стимулация по къс протокол.
а теб кой те е наблюдавал?
Аз съм на ЕЦ
Айнщайн
*

а теб кой те е наблюдавал?
Аз съм на ЕЦ
[/quote]
Д-р Стаменов
Диси,аз след дълго чакане преди 1 месец станах пациентка на Др Персенска,но бях сега при др Шефкетова :)
е,днес го бях пукнала за пункция.
Айнщайн
*
Много съжалявам!!! :(
Доколкото ми е известно щом фоликулите станат > или = на 17 - 18мм вече са готови за Прегнил, иначе вероятността да се спукат е много голяма. Щом се образува доминантен фоликул започва бързото му нарастване. Обикновено се пукат около 22 - 24мм, като при някои момичета и по - рано. Разбира се, докторите гледат и хормоните... Поначало със спонтанния цикъл си е много по - рискувано, защото няма такъв контрол като при стумилираните!
Не ти остава друго освен да се въоръжиш с търпение и следващия път да опиташ отново. Искрено ти желая да успееш и при следващия опит да извадите яйцеклетката победител!
 :bighug: :bighug: :bighug:
благодаря ти, Диси!
При мен пускаха хормони и по последни изчисления беше стигнал 22мм,когато ми биха овитрел.
Големи нерви са си,но дано успеем в най-скоро време!
Желая ти успех :)
Айнщайн
*
Малко големичък ми се вижда!
При мен при доминантен фоликул на 19мм д-р Стаменов изрази притеснение да ги остави още един ден.
някой да е правил опит на естествен цикъл с донорска сперма
Малко големичък ми се вижда!
При мен при доминантен фоликул на 19мм д-р Стаменов изрази притеснение да ги остави още един ден.
и на мен, Диси, при все, че в предишната клиника съм стигала до 20мм и то с лека стимулация с клостилбегит + това според мен не може за 2 дни без стимулация да порасне от 14 на 22мм. затова си мисля, че сигурно има някаква грешка в измерването. нали затова пускат и хормоните...
Айнщайн
*
някой да е правил опит на естествен цикъл с донорска сперма
Не точно, но понеже ще ползваме донорски сперматозоиди, замразяваме само яйцеклетки.
"Една малка крачка за човека - един голям скок за човечеството..."
Нийл Армстронг
*
Колко яйцеклетки трябва да замразите, за да пристъпите към оплождането им и за какъв период от време ги събирате?
*
Аз имам 3 замразени Я от 5 ЕЦ. В момента имам актуална заповед от ФАР и чакаме подходящ момент да я ползваме. Този месец имах висок естрадиол и останах за другия. Дано тогава всичко да е наред! (През юни правихме хистероскопия, юли нямаше фоликул, а сега - избързал фоликул и висок Е2).
« Последна редакция: Август 28, 2012, 19:11:30 pm от rtfrtf »
"Една малка крачка за човека - един голям скок за човечеството..."
Нийл Армстронг
*
А не сте ли мислили за лека стимулация, която дава възможност по - бързо да се съберат достатъчно на брой яйцеклетки? Мисля си, че такъв вариант е по - щадящ здравето на жената, а и финасово е по - изгоден, защото се правят по - малко процедури. Аз лично съм много доволна от опита на ЕЦ+лека стимулация, който направих през м. януари, отколкото от стимулираните и чистите ЕЦ.
Колко яйцеклетки трябва да имате, за да пристъпите към оплождане?