0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
xuliq,късмет и дано да се развива правилно!
Миналия месец Прегнила беше 12 лв.
Аз днес бях в клиниката.Очертава се пункция на 2 фоликула,но да видим в сряда на следващия преглед какво ще стане.Тогава ще пусна и хормоните.Само не разбрах изследванията да ги пусна по-рано че да са готови за прегледа ли?
*
Сравнявайки с Щерев /по-данни от форума/ на едно момиче са взели 1400 лв за икси на ЕЦ без да се е стигнало до трансфер и разликата ми се вижда огромна
На мен (в 'Щерев') ми взеха 1500 за естествен цикъл с включен трансфер. Ако нямаше трансфер сигурно щях да платя само пункцията (495). За самото иксиране колко се плаща не знам, но ако смятаме че разликата между двете процедури е 300 лева може би макс 800 лв за икси без трансфер. Освен да е имало вливания, 'лепило' или някакви други подробности до 1400?
Успех pimi, момичета  :bighug:! Аз този месец пропускам.
xuliq,pimi,успех момичета.
На мен днес ми се обадиха,почти не разбрах какво ми обясниха,но ми стана ясно,че не се е оплодила както трябва и другия месец пак на старта.
Този месец съм сред вас. Вчера бях на преглед, от ляво фуликул 10мм, в дясно един 11мм, лигавица 6мм на седми ден от МЦ. В четвъртък пак  :wink: Дано нещата се развият добре и успеем да извадим и двата. Ние ще замразяваме защото ще събираме.
*
Този месец съм сред вас. Вчера бях на преглед, от ляво фуликул 10мм, в дясно един 11мм, лигавица 6мм на седми ден от МЦ. В четвъртък пак  :wink: Дано нещата се развият добре и успеем да извадим и двата. Ние ще замразяваме защото ще събираме.

Браво!Разминаваме се с тебе-мен ме викат в сряда.А с цветната снимка какво стана?
Стискам палци да извадите хубави Я и от двата фоликула!
*
Здравейте, момичета! На 26.03. беше и моята пункция, но за съжаление според д-р Шефкетова Я не била с добър генетичен материал и за поради това била неподходяща за оплождане. За това сега ще чакам да размразят ембриончетата от предишния път и в края на седмицата, ако всичко е наред - ЗЕТ.
*

sara68

• 269
  • Няма начин да няма начин :))))
Момичета,вчера бях на преглед - казаха ми че лигавицата е много хубава ,изписаха ми утрогестан ,продължавам да пия естрофем и чакам обаждане за трансфери  - стискайте палци да се получат нещата,че май ме хвана щубето :)И както исках да питам разни неща  - всичко забравих.Според вас кога трябва да чакам обаждане- ембриончетата са ми замразявани на 3 ден и сега първо ще ги изследват и най-добрите ще ми върнат.Нали ще ми се обадят предишния ден преди трансфера,а не на самия ден?
*
Момичета,вчера бях на преглед - казаха ми че лигавицата е много хубава ,изписаха ми утрогестан ,продължавам да пия естрофем и чакам обаждане за трансфери  - стискайте палци да се получат нещата,че май ме хвана щубето :)И както исках да питам разни неща  - всичко забравих.Според вас кога трябва да чакам обаждане- ембриончетата са ми замразявани на 3 ден и сега първо ще ги изследват и най-добрите ще ми върнат.Нали ще ми се обадят предишния ден преди трансфера,а не на самия ден?

Сара, на мен ми се обадиха в деня на трансфера - около 2 часа по-рано. Предполагам, че все пак съобразяват и фактора къде живееш. Аз живея в София, така че 2 часа по-рано си е ОК. Иначе и моите бяха ембриончета също бяха замразени на 3-ти ден и след като ги размразиха на 3-ти ден, ми ги върнаха на следващия.
Надявам се тази информация да ти е от полза, тъй като мисля, че и ти беше в "Надежда" - "Малинов". Интересно ми е за какви изследвания на ембрионите говориш. Моля те, сподели!
« Последна редакция: Март 27, 2012, 12:56:51 pm от Bogi »
*

sara68

• 269
  Боги благодаря ти за инфото.
От клиниката ми се  обадиха и ми казаха,че ще ги размразяват на 30.03 и в зависимост от това какво е положението след изследването им и изобщо как се развиват ще ми се обадят- вероятно за трансфер към 01.04

Ами понеже при генетичните изследвания при мъжа ми имаше, сега не мога да цитирам точно какво е отклонението, но е някаква инверсия на 9-та хромозома и тогава ни препоръчаха преди следващ опит да направим предимплантационно изследване - д-р Стаменов смята,че това може да е причина за неуспешна имплантация  - и така обсъдихме го с него и решихме как  ще действаме. Консултирахме се и с проф.Кременски и неговото мнение беше,че да ако има 6-7 ембриона,от които да се избира има смисъл да се направи.
*
Ами понеже при генетичните изследвания при мъжа ми имаше, сега не мога да цитирам точно какво е отклонението, но е някаква инверсия на 9-та хромозома и тогава ни препоръчаха преди следващ опит да направим предимплантационно изследване - д-р Стаменов смята,че това може да е причина за неуспешна имплантация  - и така обсъдихме го с него и решихме как  ще действаме. Консултирахме се и с проф.Кременски и неговото мнение беше,че да ако има 6-7 ембриона,от които да се избира има смисъл да се направи.

Ясно, просто се чудех какви точно изследвания имаш предвид. Цената беше 1400 лв., ако не се лъжа, нали? Помня, че някое момиче беше писало колко струва преимплантационната диагностика, но съм забравила колко точно.
*

anajens

• 717
  • Нашето мило бебче е вече вкъщи!:-)
Да аз питах, благодаря Боги за информацията, понеже се каня да направя генетични та затова се интересувах, но сумата е доста сериозна! :?
*

sara68

• 269
Ох Боги, дано да си права,но поне като го обсъждахме с д-р Стаменов той  спомена нещо около 2000,но май има значение колко и как се изследват- та ако е по-близо до твоята сума направо ще те черпя :)
*
На мен също ми се обадиха - на 29.03 ще размразят 3 от ембриончетата и още същият ден в 15.00 часа ще ги трансферират. Стискайте палци всичките да се размразят и да да са годни за връщане. 
*

sara68

• 269
Дано,дано това е успешния ни опит disi22 :)
*
През 2010г. ми казаха, че имам по плътна обвивка на яйцеклетките и затова се налага хетчинг с лазер при ИКСИ.
Правила съм и предимплатационна генетична диагностика на ембриони през м. 11.2011г. и изследването струваше 2500 лв.И двата  опита бяха неуспешни, но ми казаха че е необходимо да се направят съответните процедури.

За съжаление, не съм запомнила добре цената  :(
*

sara68

• 269
Е ти пък сега ,ами отиде ти почерпката :lol: :lol:
Хубава вечер на всички!
Момичета, в клиниката ли правихте кръвен тест или в други лаборатории?
Браво!Разминаваме се с тебе-мен ме викат в сряда.А с цветната снимка какво стана?

Направихме снимката. Там нещата са на кантар. Лявата тръба е пропусклива, дясната е почти запушена, беше пропуснала малко вещество, но не им хареса  :(. В края на 2009г. бях с 2 идеални тръби, сега не  :(. Какво ли ще последва от тук нататък?

Един бърз въпрос, че забравих как се действаше при ЕЦ. В други ден като отида на преглед ще ме карат ли да пускам хормони или те се правиха вече когато фуликулите са достатъчно големи за пункция? Според мен моите ще са достигнали размери около 14-15мм и би трябвало да ме извикат още веднъж за преглед  :?, след това хормони, последвани от прегнил и пункция.
Правя си сметка на паричките, които ще са ми необходими за пътуването до София  :oops:
« Последна редакция: Март 27, 2012, 20:16:15 pm от papa2011 »
Papa,ще те накарат да пуснеш хормони,на следващия преглед пак ще ти пият кръвчицата,няма начин.Поне при мен действат така,не вярвам при другите момичета на ЕЦ да процедират по различен начин.Успех.
*
papa,на мен утре ще ми взимат кръв за хормони и най-вероятно в петък ще е пункцията.Така каза Персенска.Предния път имах 1 преглед преди пункция,сега се очертават 2.Моите фоликули вчера бяха 12-14 мм,да видим утре как ще са нарастнали.
Моля,някой да ме подсети при каква големина на фоликула се предполага че има зряла Я.