Момичета, да се отчета днес: след като предния цикъл Клостилът не ми понесе (вдигнах от него ЛХ и Е2 безобразно), този цикъл не ме стимулираха с нищо. Следихме Е2, ЛХ и Прогестерон на трети, осми и днешния ден 10. На осми ден видяхме две фоликулчета, поставиха ми Пурегон 50, на следващия ден си го инжектирах сама. Днес видяхме един фоликул 18 и един 16 мм все в десен яйчник, лигавицата е 8,5 мм. Прогестеронът е 0,62; Е2 - 220,2; ЛХ - 5,2. Док е доволен, че съм направила два фоликула и ме вика рано в събота на пункция. Единственото притеснително за него е, че имам малко течност в Дъгласовото пространство и видима ЦС, както и не чак толкоз ниско ЛХ... моля се да не лутеинизират яйчицата (ако има такива) предсрочно.
На изпроводяк ми биха 150 Мерионал, а довечера към 22 ч. е ред на Прегнила.
Понеже пътуваме, док ме предупреди, че е най-добре да сме на място от предната вечер и много-много да не шавам след Прегнила.
Пиша така подробно, за да съм полезна на някого така, както споделеното от всяка от вас ми е важно. Съжалявам, че чета в последните странички за неуспешни опити... Дръжте се, момичета, ще успеем!
Момичета, ако яйцеклетката не се оплоди, плащате ли такса оплождане?
И аз зададох този въпрос преди месец на регистратурата. Такса оплождане се плаща още веднага след пункцията. Нямало значение дали ще се оплоди Я или не. Плаща се за труда на ембриолозите, а оплождането е божа работа.
А ако няма яйцеклетка във фоликула?