0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

момичета, много ми се иска този път да си постоя вкъщи от пункцията за 10 дни...
взимали ли сте си от личния толова дни и с каква диагноза! предпочитам да се въздържа от балничния от клиниката
Нещата трябва да са възможно най-прости, но не повече ...
Айнщайн
*
въпрос към лили2011 - тези незрелите фоликули ли узряха и забременя, в смисъл узряха в епруветката ли?
Да, с тях забременях и стигнах 6 седмица. Все пак аз спрях да си правя такива експерименти, предполагам че естественото узряване е по-доброто такова (а нали се опитваме да направим най-доброто)...
*
мама гали,пожелавам ти успех този път! при мен на 11 ден ми беще 17мм и сложихме същата вечер в 23ч.прегнила, пункцията беше на 13 ден сутринта, влчзох към 9ч в операционната и тогава се спука /преди да го извадим или в самата пипетка както аз си го представям/. сега като чух че може да са незрели фоликулите май по-добре да не си правим експерименти с по-късно слагане на прегнила...а и доколкото си спомням при теб проблемът не беше ранно пукане, добре те бяха таймирали. всъщност въпрос към лили2011 - тези незрелите фоликули ли узряха и забременя, в смисъл узряха в епруветката ли?

В повечето случаи яйцеклетката си остава в теб. Ако яйцеклетката е в епруветката, ембриолозите ще я намерят и ще опитат да я оплодят. Аз имах два такива случаи, но това се случваше, защото също правех пункцията без упойка, фоликула не беше на удобно място, а яйчника ми много "подскачал". И това винаги се случваше с десния ми яйчник. След тези случки, ако фоликула беше вдясно, винаги го вадеха с упойка и не сме го изпускали.

втори неуспешен опит.Пак съм с кух фоликул днес :(

Чудя се как да действам оттук нататък.
Д-р Персенска ми предлага да отивам на 3 ден от цикъла за стимулация.
A! Хубава работа. Много съжалявам, че така се е получило. Явно наистина ест. цикъл си е тото и късане на нерви.Най-добре слушай лекаря и действайте както той каже /ако се чувстваш в добри ръце и му имаш доверие/. А за сериозна стимулация ли става въпрос - онези скъпите инжекции , или хапчета /само съм чела тук за тях - армидекс, клостил..../?
Момичета, имам един може би странен въпрос. Миналия месец за първи път пробвахме Икси на ест.цикъл, до трансфер не се стигна. Този месец вместо цикъл, от 4-5 дни имам тъмно кафяво течение(малко като количество)по-скоро като падаща лигавица или нещо такова. Докато чаках да се обадят за трансфер слагах утрогестан и пиех Естроферм. Такъв ли трябва да бъде цикъла ми - никакво кървене??? Доста ми е притеснено, имам 2 стимулирани опита, но след това цикълът ми е бил нормален. При вас как е?
Този месец вместо цикъл, от 4-5 дни имам тъмно кафяво течение. Докато чаках да се обадят за трансфер слагах утрогестан и пиех Естроферм. Такъв ли трябва да бъде цикъла ми - никакво кървене???
Като си спряла хормоните и имаш вече зацапване, би трябвало скоро да ти дойде м.
« Последна редакция: Март 12, 2013, 22:34:56 pm от mammita2012 »
A! Хубава работа. Много съжалявам, че така се е получило. Явно наистина ест. цикъл си е тото и късане на нерви.Най-добре слушай лекаря и действайте както той каже /ако се чувстваш в добри ръце и му имаш доверие/. А за сериозна стимулация ли става въпрос - онези скъпите инжекции , или хапчета /само съм чела тук за тях - армидекс, клостил..../?

незнам, ще разбера като отида на 3 ден
*
Момичета, имам един може би странен въпрос. Миналия месец за първи път пробвахме Икси на ест.цикъл, до трансфер не се стигна. Този месец вместо цикъл, от 4-5 дни имам тъмно кафяво течение(малко като количество)по-скоро като падаща лигавица или нещо такова. Докато чаках да се обадят за трансфер слагах утрогестан и пиех Естроферм. Такъв ли трябва да бъде цикъла ми - никакво кървене??? Доста ми е притеснено, имам 2 стимулирани опита, но след това цикълът ми е бил нормален. При вас как е?
Винаги ми е бил нормален цикъла. Най-добре се консултирай с докторите.

*
Абе и на мен нещо ми е щурав след ЕЦ икситата януари и февруари. Сравнително оскъден е, а при толкова лекарства за лигавицата ми се струва много странно да е оскъден. Надявам се не е заради възрастта, че намалява с всеки следващ.
А при вас генетичните какво показаха?
*
Абе и на мен нещо ми е щурав след ЕЦ икситата януари и февруари. Сравнително оскъден е, а при толкова лекарства за лигавицата ми се струва много странно да е оскъден. Надявам се не е заради възрастта, че намалява с всеки следващ.
А при вас генетичните какво показаха?

И при мен е така - три дена само кафяво зацапване, после ден и половина кървене и спря. И аз очаквах да е по-обилен заради лекарствата, но не беше.
*
Момичета, ако яйцеклетката не се оплоди, плащате ли такса оплождане?
И аз зададох този въпрос преди месец на регистратурата. Такса оплождане се плаща още веднага след пункцията. Нямало значение дали ще се оплоди Я или не. Плаща се за труда на ембриолозите, а оплождането е божа работа.  :)
Момичета, да се отчета днес: след като предния цикъл Клостилът не ми понесе (вдигнах от него ЛХ и Е2 безобразно), този цикъл не ме стимулираха с нищо. Следихме Е2, ЛХ и Прогестерон на трети, осми и днешния ден 10. На осми ден видяхме две фоликулчета, поставиха ми Пурегон 50, на следващия ден си го инжектирах сама. Днес видяхме един фоликул 18 и един 16 мм все в десен яйчник, лигавицата е 8,5 мм. Прогестеронът е 0,62; Е2 - 220,2; ЛХ - 5,2. Док е доволен, че съм направила два фоликула и ме вика рано в събота на пункция. Единственото притеснително за него е, че имам малко течност в Дъгласовото пространство и видима ЦС, както и не чак толкоз ниско ЛХ... моля се да не лутеинизират яйчицата (ако има такива) предсрочно.
На изпроводяк ми биха 150 Мерионал, а довечера към 22 ч. е ред на Прегнила.
Понеже пътуваме, док ме предупреди, че е най-добре да сме на място от предната вечер и много-много да не шавам след Прегнила.
Пиша така подробно, за да съм полезна на някого така, както споделеното от всяка от вас ми е важно. Съжалявам, че чета в последните странички за неуспешни опити... Дръжте се, момичета, ще успеем! yahoo_33
И аз зададох този въпрос преди месец на регистратурата. Такса оплождане се плаща още веднага след пункцията. Нямало значение дали ще се оплоди Я или не. Плаща се за труда на ембриолозите, а оплождането е божа работа.  :)
А ако няма яйцеклетка във фоликула?
« Последна редакция: Март 14, 2013, 16:08:24 pm от devora »
*
Ако няма яйцеклетка се плаща само пункцията.
*

cerise

• **
  • 76
  • The present has no ribbon.
Здравейте момичета, чета ви редовно, но пиша рядко  :) Този  месец след поставяне на лекарство и контролна биопсия, цикълът ми е някак странен - от 2 дни имам кафеникаво течение(обилно, като при менструация), но не и кървене... Доста съм объркана, защото трябва да засека първи ден на цикъла за проследяване на ЕЦ, но не съм сигурна дали това всъщност е менструация :? 
Това най-вероятно е зацапване от биопсията. Аз имах същото чак до следващия цикъл.
Изчакай си да дойде ясно кървене и тогава брой 1-ви ден.
Здравейте момичета!  :hello2:
Аз имам две извънматочни бременности, завършили с отстранени тръби и една съвсем естествена и лека бременност между тях.
Сега ще се борим за второ бебе. Подадохме документи във фонда, но решихме докато чакаме да направим един опит на естествен цикъл. Избрахме д-р Семерджиева в клиника Малинов.
В петък бях на фоликуметрия на 10-ти ден от МЦ, имаше фоликул 13.5 мм и хормони LH - 4.25, Е2 - 91. В понеделник, на 13-ти ден пак съм на преглед.
Може ли някоя от вас, която вече е минала по този път, да коментира тези стойности?
Предварително благодаря!

Успех на всички! :)
Нормални са стойностите. Като порасне фоликула над 17-18мм. ще ти бият прегнил и после пункция. Стискам палци да извадите хубава Я., после да се развие добре.
Благодаря ти, deizi_83, утре ще видим какво е положението :)