0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

и пак за хидросалпингса-
Когато на цв. снимка ми пишеше
лява спираловидна , с леко разширение в ампуларната част-оскъдно пропуска
дясна нагъната, пропуска.

Владимиров тогава нищо не каза,че при евентуален опит инвитро ще трябва лапароскопия , за да се огледат отвътре.
Сега в Надежда, само казах ,че не са ми правили лапароскопия.И д-р нищо не каза, а само че не са добре.
И си стартирах инвитро на ЕЦ.Сега се чудя в събота , да взема да питам , дали няма да е добре да се огледат отвътре, преди да съм дала дост. средства и без резултат накрая.
*
- да не би да се е появил хидросалпингс междувременно, но докторът каза, че щял да го види. Та... вижда ли се хидросалпингс до време на процедурата - пункции, трансфери... само с ехограф мисля че нищо не се вижда, вече във всичко се съмнявам...

В много редки случаи хидросалпинксът може да се види на УЗ ( вижда се когато е голям, дебелостенен). Понякога хидросалпинксът се провокира от хормоналните стимулации. Ако имаш възможност по-добре направи ЦС вместо хидротубация. Обикновено когато има няколко неуспешни ин витро опита се назначава диагностична лапароскопия и/или хистероскопия.

мама Гали, задължително попитай доктора. Кога е правена последната ЦС?
според краткия ми опит  - 1. хидросалпингс без снимка не може да се хване каквото и да ти казват. 2.никой няма да ти направи хидротубация или снимка просто така, трябва да е част от конкретен план на конкретния лекар за лечение на стерилитета ви - ако сегашната ти клиника не иска да прави снимка, сменяй ги и почвай наново на друго място /не точно наново разбира се, но на всяко ново място ще те почнат с тест за проходимост на тръбите/. иначе ми е интерсено какво значи "тръбите няма смисъл да се ползват" - то при ин витро така или иначе "не се ползват" ,НО е важно дали са пропускливи или задържат течност - ако задържат трябва да се клампират.

Подкрепям напълно!
*
Аз имам правени и цветна снимка и лапароскопия преди година и половина-две. Тогава нямах хидрослп, гарантирано от докторите. Притесненията ми са само да няма промяна и искам да си направя хидротубация сега. А цветна снимка лесно мога да направя, знам къде, но ако мога предпочитам да е хидро.
Настоящият ми лекар след кюртажа сам предложи хидротубация, за да се види дали всичко е минало добре, но аз тогава не видях смисъл и отказах.
Щитовидната ми е около 2-3, затова съм на Еутирокс 25, нямам и не съм имала никакви други проблеми с нея. Предстои ми актуална ехография, но преди три месеца ходих на мамография и лекарката прояви самоинициатива да ми погледне и щитовидната жлеза, уж е добре... все пак ще чакам специалиста да каже. Дано не си права и еутирокса да помогне (макар че и според лекаря ми не е там зайчето).
А че няма да се ползват тръбите значи, че няма да правим инсета.

Нямам правени хистерометрия и хистероскопия, не сме пробвали кокултивиране.

мама Гали, задължително попитай доктора. Кога е правена последната ЦС?
[/quote]

на 19.01.2012 г.
Да си се оплача...правим ин витро на ест.цикъл /поне се опитваме/ и след като миналия месец фоликула се беше спукал преди пункцията, днес се спука по време на пункията. бях без упойка и видях че докторката като го пипна и се "разля"..питах да не би да съм мръднала, но не- така се случвало понякога. Много тъпо. Знам че е така, но на един и също човек 2 последователни месеца не е ли прекалено? МОже би ако бяха ме извикали час по-рано...? КОлко често се случва? Имам чувствотот че ще ми се случи всичко за което съм чувала... И един конкретен въпрос, ако знаете - така като се "разлее фоликула" дали е останал в "пипетката" и съответно изхвърлен на боклука вече или може да се каже че съм в овулация сега /та да пробваме по домашному/?
*
lubadim, как така без упойка са ти правили пункция?! В коя клиника си?
Моя съвет е да пробвате "по домашному"...може само да помогне...няма да навреди..;-)..Чувала съм за подобни случаи с щастлив край...;-)
И на мен на ЕЦ /в клиниката където ходех само при изрично желание с е слагаше упойка за един фоликул/ , пункцията ми беше без упойка .

Не пречи да си действате , както е казала dsd няма да навреди  :D .

Успех!
"Любовта е състояние,при което е невъзможно да си щастлив без щастието на друг човек."-Робърт Хайнлайн!!!
Мисля че на много места правят без упойка за 1 фоликул ако пациента иска. При нас по презумпция е с упойка, но ако си поискаш "без" е ОК. Аз бях само с един и предпочитах да гледам какво става и да мога по-бързо да си тръгна. Да знаете - не боли, по-гадно ми е докато слагат спекулума. А че секса няма да навреди е ясно, само дето малко ме боли корема и не ми е много комфортно . Та ако съм сигурна че фоликула го няма, няма да се мъча днес./но трябваше да питам докторката, а не с сетих .../
*

deep

• *
  • 2887
  • believe in YOU
Да си се оплача...правим ин витро на ест.цикъл /поне се опитваме/ и след като миналия месец фоликула се беше спукал преди пункцията, днес се спука по време на пункията. бях без упойка и видях че докторката като го пипна и се "разля"..питах да не би да съм мръднала, но не- така се случвало понякога. Много тъпо. Знам че е така, но на един и също човек 2 последователни месеца не е ли прекалено? МОже би ако бяха ме извикали час по-рано...? КОлко често се случва? Имам чувствотот че ще ми се случи всичко за което съм чувала... И един конкретен въпрос, ако знаете - така като се "разлее фоликула" дали е останал в "пипетката" и съответно изхвърлен на боклука вече или може да се каже че съм в овулация сега /та да пробваме по домашному/?

Съжалявам lubadim. Защо не слагате Cetrotide,  така овулацията ще се стопира и по-лесно ще се таймира цикълът?

Хиляди гори са скрити в един малък жълъд. Р.У. Емерсън
о, това е нещо за което за път път чувам. не зная какво е "cetrotide". ще се поинтересувам, ще питам лекаря,  точно се чудих как да забавим овулирането - даже мислех следващия път като кажат да сложа прегнила в 23ч например, аз тайно да го сложа по-късно .мерси за идеята.
хм, като мисля за този цетротид се чудя за какво да слагаме от една страна прегнил за да се индуцира овулацията, а пък после друго лекарство за да я стопираме... конкретно при жени които нямат пробеми с това, де, аз например си овулирам на 13-14-ти ден без проблеми. и миналия месец писах тук с въпроси за прегнила, защото му се бях ядосала че е излишен. би трябвало да е достатъчно да проследим милиметрите и като стигне 18-19 мм да ме викнат на следващия ден...
lubadim колко мм беше фоликула ти  в деня на прегнила?

Моят днес е 15 мм на 7 ден от цикъла, а прегнила ми казаха да го слагам утре в 20.30.Чудя се ако ми го бият в 21 или 22 ч, какво ще стане? И не е ли по добре, по късно?
*
Прегнила ми казаха да го слагам утре в 20.30.Чудя се ако ми го бият в 21 или 22 ч, какво ще стане? И не е ли по добре, по късно?
Ведньж се 'изхитрих' така, смених си часа с по-късен и резултата бяха два незрели фоликула. От друга страна след узряваене и оплождане забременях с тях. Друг път не са ми се случвали незрели.
мама гали,пожелавам ти успех този път! при мен на 11 ден ми беще 17мм и сложихме същата вечер в 23ч.прегнила, пункцията беше на 13 ден сутринта, влчзох към 9ч в операционната и тогава се спука /преди да го извадим или в самата пипетка както аз си го представям/. сега като чух че може да са незрели фоликулите май по-добре да не си правим експерименти с по-късно слагане на прегнил...а и доколкото си спомням при теб проблемът не беше ранно пукане, добре те бяха таймирали. всъщност въпрос към лили2011 - тези незрелите фоликули ли узряха и забременя, в смисъл узряха в епруветката ли?
lubadim, да предния път при мен беше кух фоликул. :x
А сега пък са два фоликула-един на 15 мм и втори-11мм .Екстрадиола вчера беше 160.
Във вторник ще ми е пункцията, ако всичко до тогава е наред
Цитат
всъщност въпрос към лили2011 - тези незрелите фоликули ли узряха и забременя, в смисъл узряха в епруветката ли?
Въпросът е към Лили, и при мен се е случвало 2 пъти извадени яйцеклетки на ЕЦ да са незрели. Ембриолозите ги отглеждат в специална среда и на следващия ден ако са добре са ги оплождали. Първият път трансферирахме, но теста беше отрицателен. Вторият път замразихме на 4 ден. За да стигне стадий морула и да се дели добре значи има потенциал в такива яйцеклетки.
Успех, момичета!
аха. значи не е фатално ако са незрели, ще ги доотгледат... по-добре така отколкот да се рискува да се пукнат предварително.
Ще ходя да си купувам спринцовка за прегнила.
Има ли значение, каква е и иглата също?
*
Ще ходя да си купувам спринцовка за прегнила.
Има ли значение, каква е и иглата също?
Кажи, че ще слагаш инжекцията мускулно (в дупето) - те знаят каква да ти дадат.
На 23.01.2014 в 10,49 Нора пое първата си глътка въздух.