0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Kimbi, много съжалявам за това развитие.
Предполагам, че доктора ще иска да пробвате поне още веднъж на ЕЦ.
Затова ако пътуваш до София специално за разговор, по-добре отиди в дните подходящи за проследяване на О.
Или най-добре, питай по телефона.
Момичета, имам задържан фоликул - Шефкетова го измери преди 4 дни 26мм на 26ти ден от МЦ. От тогава ми зацапва едно ръждиво, но не ми идва. Доста съм притеснена. За пръв път ми се случва. Какво се прави в такива случаи? Трябваше да започна стимулация, а сега май няма да може. Моля някой с подобен опит да сподели.
Момичета, имам задържан фоликул - Шефкетова го измери преди 4 дни 26мм на 26ти ден от МЦ. От тогава ми зацапва едно ръждиво, но не ми идва. Доста съм притеснена. За пръв път ми се случва. Какво се прави в такива случаи? Трябваше да започна стимулация, а сега май няма да може. Моля някой с подобен опит да сподели.
Изпий един аспирин и тичане, скачане, коремни преси. Пък дано да се спука.
*
На 2,3 ден от следващия цикъл, когато трябва да отидеш за начало на стимулация, ще видите дали задържания фоликул търпи обратно развитие, Шевкетова ще ти каже да пуснеш и естрадиол. Срямо стойностите му ще преценят дали да започнеш стимулация.
На 23.01.2014 в 10,49 Нора пое първата си глътка въздух.
Затова ако пътуваш до София специално за разговор, по-добре отиди в дните подходящи за проследяване на О.
Благодаря ти много  :bighug: , обадих се, точно така ми казаха - да отида на 7-8 ден. Явно отново ще пробваме на ЕЦ. Продължаваме - няма как.....
През декември ми се случи така, но ние трябваше да правим ЕЦ и ЗЕТ. Направих изследвания, имах и нов фоликул, та го проследихме и на пункцията ми аспирираха и кистата от задържания фоликул. Щом ще правите стимулация е по-различно и лекарите ще преценят. Дано пък се спука до тогава. Успех
Благодаря ти много  :bighug: , обадих се, точно така ми казаха - да отида на 7-8 ден. Явно отново ще пробваме на ЕЦ. Продължаваме - няма как.....
Успех следващия път!
*
Привет момичета, записвам втори отрицателен тест за тази година. Дано вие имате повече успех, аз не знам какво да направя повече...
*
Re: Ин витро на естествен цикъл-споделени въл
« Отговор #929 -: Март 04, 2013, 14:50:06 pm »
Съжалявам, lili, прегръщам те, дано следващият ти опит бъде успешен! До колкото си спомням върнахте едно ембрионче. Предлагали ли са ти да събирате и върнете повече, нали уж се подпомагат и  е по-голяма вероятността?

*
« Отговор #930 -: Март 04, 2013, 17:18:45 pm »
Съжалявам, lili, прегръщам те, дано следващият ти опит бъде успешен! До колкото си спомням върнахте едно ембрионче. Предлагали ли са ти да събирате и върнете повече, нали уж се подпомагат и  е по-голяма вероятността?
Януари вьрнахме два ембриона с качество 100, т.е. най-доброто вьзможно. И да, резултатьт беше не толкова отрицателен (чхг 7 на 10-ти ден).. но все пак отрицателен.
Иска ми се да сменя клиниката, но просто не знам кьде да отида, нито какво повече да направя. Знам много добре какви са проблемите ни, знам че са нормални тези отрицателни тестове, но просто нямам повече сили. Днес не ми се живее, дано утре намеря повече сили. Аз не сьм силна жена.
« Последна редакция: Март 04, 2013, 17:21:36 pm от lili2011 »
*
Ааа, не така, няма да се предаваме  :D

*
« Отговор #932 -: Март 04, 2013, 22:33:28 pm »
Съжалявам, lili, прегръщам те, дано следващият ти опит бъде успешен! До колкото си спомням върнахте едно ембрионче. Предлагали ли са ти да събирате и върнете повече, нали уж се подпомагат и  е по-голяма вероятността?
Януари вьрнахме два ембриона с качество 100, т.е. най-доброто вьзможно. И да, резултатьт беше не толкова отрицателен (чхг 7 на 10-ти ден).. но все пак отрицателен.
Иска ми се да сменя клиниката, но просто не знам кьде да отида, нито какво повече да направя. Знам много добре какви са проблемите ни, знам че са нормални тези отрицателни тестове, но просто нямам повече сили. Днес не ми се живее, дано утре намеря повече сили. Аз не сьм силна жена.

Lili, не се поддавай на отчаянието. Не мисли за това, което е минало вече, а нареждай пъзела напред. Няма как да не се възнагради упоритостта ти и желанието за дете.

Лили съжалявам, че така се е получило отново.Трудно е пак да се изправиш и продължиш напред.
Но според мен трябват някакви доп.изследвания.Ясно, е има месеци в които образуваш хубави фоликули, оплождат се яйцеклетките и при самата имплантация нещо се случва.Това трябва да се изясни, но не знам, с кой лекар.
Ако пробваш една консултация в клиниката в Истанбул?
*
Много ви благодаря за съпричастността!!!  :bighug:
Дано имате повече късмет от мен и скоро темата да се напълни с положителни тестчета!

Ние снощи 'обсъдихме ситуацията' така да се каже, аз съм готова да правя ново инвитро сега март. За съжаление днес бях на ендокринолог и той настоява, за да изключим щитовидната жлеза като фактор да изчакам два месеца. Може би ще се включа в темичката за юни, живот и здраве. Макар че това непрекъснато изчакване просто ме убива!!!

Но според мен трябват някакви доп.изследвания.
Опитах се да говоря и с лекуващия си лекар, според него нищо друго не може да се направи, всичко вече съм направила. Единственото, за което се сещал било кокултивация (тепърва ще почета за това, но на пръв поглед цената е над 1000 лв май и едва ли ще мога да го правя на всяко инвитро :?). То и аз не се сещам нещо да остана ненаправено, но може би трябва да поровя още.
Точно така е: всеки път са хубави фоликулите, много добри до отлични ембриони и после... спадащо чхг на 10-ти ден или мисед аборт няколко седмици след това. Вярно, имаме генетичен проблем, това би било нормално следствие от него... но вече почти не ми се вярва че е това. Нещо друго е.
Въпрос: преди две години имам цветна снимка и последваща лапароскопия, заключението беше че няма да се ползват тръбите, но не са и махани. Вчера реших че искам пак да направя хидротубация - да не би да се е появил хидросалпингс междувременно, но докторът каза, че щял да го види. Та... вижда ли се хидросалпингс до време на процедурата - пункции, трансфери... само с ехограф мисля че нищо не се вижда, вече във всичко се съмнявам...
Lili, в клиника Надежда е практика запушените тръби да се клампират. Докторите смятат, че пречат.
При Вас какъв е генетичния проблем?
И каква е причината за запушените тръби?
*
Lili, в клиника Надежда е практика запушените тръби да се клампират. Докторите смятат, че пречат.
Аз не съм в Надежда (поне засега), но и лапарото ми не е правено в репродуктивна клиника. Имам запис на операцията, но никой специалист не се заинтересува от него, за да види реалното състояние на тръбите (според оператора няма причина за незабременяване, но в две репродуктивни клиники ми обясниха, че тръбите няма смисъл да се ползват - за кого няма смисъл не разбрах).
Генетичният ни проблем е нискостепенен мозаицизъм (5%)45х, той е неотстраняем, ще си носим кръста там.
Дано следващият път имаме повече късмет, защото загубихме пет месеца тази година и 5000 без никакъв смисъл, ако се окаже, че проблема е в щитовидната жлеза. Парадоксът е, че дори да не е това - пак са загубени.
*

*слонче*

• 1764
  • вече сме трима и съм най-щастливата жена на света!
Аз не съм в Надежда (поне засега), но и лапарото ми не е правено в репродуктивна клиника. Имам запис на операцията, но никой специалист не се заинтересува от него, за да види реалното състояние на тръбите (според оператора няма причина за незабременяване, но в две репродуктивни клиники ми обясниха, че тръбите няма смисъл да се ползват - за кого няма смисъл не разбрах).
Генетичният ни проблем е нискостепенен мозаицизъм (5%)45х, той е неотстраняем, ще си носим кръста там.
Дано следващият път имаме повече късмет, защото загубихме пет месеца тази година и 5000 без никакъв смисъл, ако се окаже, че проблема е в щитовидната жлеза. Парадоксът е, че дори да не е това - пак са загубени.

Лили 2011, искам само да ти вдъхна кураж, че с проблема нискостепенне мозаицизъм 6 %, след 4 опита инвитро, забременях естествено и родих живо и здраво дете, което днес прави 4 месеца. така, че това не е най- големия проблем. виж по- сериозно щитовидната и евентуално цс да се отстрани и хипотеза за хидросалпинсг. късмет и кураж.
никога не отстъпвай на принципите си!
*
Лили 2011, искам само да ти вдъхна кураж, че с проблема нискостепенне мозаицизъм 6 %, след 4 опита инвитро, забременях естествено и родих живо и здраво дете, което днес прави 4 месеца. така, че това не е най- големия проблем. виж по- сериозно щитовидната и евентуално цс да се отстрани и хипотеза за хидросалпинсг. късмет и кураж.
Tова наистина ми вдъхва МНОГО надежда и кураж, тъй като в момента, в който го откриха (при половинката) всички лекари започнаха да ни обясняват, че ни трябва донор и туй то. Аз след много сълзи, консултации, колебания, пак сълзи, съм твърдо решена, че можем да имаме наше дете, и ще продължавам да опитвам докато това стане реалност. Сега знам, че съм на прав път!
Просто в момента малко се изморих, но знам че ще намеря сили да сме заедно, щастливи, в 'разширен състав'. Изморих се, защото вярвах, че това инвитро ще ни е последното - от трансфера и до сега (12-ти ден) пишкам всяка нощ (случи ми се само с предишната кратка бременност), след пети ден започнах да пишкам пред половин час денем (абсолютно невероятно за мен), зърната ми щръкнаха и станаха болезнени (и до сега...). Изобщо - имах проблем с очакванията - отрицателният резултат направо ме срина. Но и установих, че като цяло повече от две инвитрота в последователни месеци е лоша идея. Трябва да си събера чарковете малко по малко и да мина дребен ремонт.
Ще се радвам ако някой знае отговорите на горните ми въпроси - може ли да се открие (новопоявил се) хидросалпингс при процедурите, без цветна снимка. Или къде ще ми направят хидротубация без да съм пациентка на клиниката (в Надежда ми отказаха днес). Малко обсебих темата, но наистина ми се иска вече да открием и остраним всяка възможна причина и да се гушкаме вкъщи. Започвам да се чувствам стара...
според краткия ми опит  - 1. хидросалпингс без снимка не може да се хване каквото и да ти казват. 2.никой няма да ти направи хидротубация или снимка просто така, трябва да е част от конкретен план на конкретния лекар за лечение на стерилитета ви - ако сегашната ти клиника не иска да прави снимка, сменяй ги и почвай наново на друго място /не точно наново разбира се, но на всяко ново място ще те почнат с тест за проходимост на тръбите/. иначе ми е интерсено какво значи "тръбите няма смисъл да се ползват" - то при ин витро така или иначе "не се ползват" ,НО е важно дали са пропускливи или задържат течност - ако задържат трябва да се клампират. Извинявам се ако звуча категорично, не съм лекар, но в момента и аз съм  на тема имам ли хидросалпингс или не и чета тук-таме. 3. за щитовидната - не разбрах дали ти е просто завишено ТСХ-то или е по-сериозно, но ако са ти дали само хапчета л-тироксин за да го държиш в норма под 2, не разчитай че това е причината да не забременяваш- при мен поне не оказа влияние. и аз миналата година за първи път чух че трябва да пия л-тироксин и страшно се обнадеждих че може и да забремения естествено, но уви...та просто споделих при мен какво се е случило ако по някакъв начин мога да ти дам кураж. почини си малко и с нови сили напред.