0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Имам 3 поредни пункции на ЕЦ (почти). Всеки път на 8-ми ден съм била на първи преглед. Четвъртата - пропусната, пукнах фоликул преждевременно. Всеки път е сам за себе си. Пункциите са ми били на 11-ти или 12 ден .
На 23.01.2014 в 10,49 Нора пое първата си глътка въздух.
*
Благодаря ви момичета,  :bighug:
*
Bell@, ако имаш възможност, си запиши час за 7-ми ден. Аз също съм с ранна овулация, но винаги е различно. В седем поредни опита на ЕЦ пункциите са ми били от 9-ти до 16-ти ден. Най голям е броя на 11-ти ден.

*
Bell@, може да запишеш час за 7 ден, за да си по-спокойна. Аз съм с по-късна овулация и пункцията ще бъде на 17-ти ден. С доктора се бяхме разбрали да отида за първи преглед на 12-13 ден.
Благодаря ви момичета  :bighug:
Здравейте,момичета!Аз опипвам почвата за тази процедура и с огромно желание ще ви следя!Успех на всички на които им предстои,Bell@,дано успееш preggo,ето че се срещнахме на друго място в друга тема :lol:
Запис и от мен  :)Ще следя темата ...
Момичета успех на всички  :balk_602:
*
Да, iskrity, успех и на теб! Кога стартираш?
Запис и от мен. Късмет и чакам да ме зарадвате с положителни новини.
Докато чакам фонда исках да си платя за един стимулиран опит ИКСИ, но моята лекарка ми предложи ИКСИ на ЕЦ, но си мисля, че не е много оправдано. Обмислям дали да не включим лека стимулация "с по една ампула на ден или такава с хапчета", както се изрази тя.Никак не съм наясно, а и тя не ми каза конкретни имена на лекарства, така че ми е доста трудно да взема решение.Например, само хапчета клостилбегит - има ли момичета с повече от една яйцеклетка. Ние сме с мъжки фактор, при мен нещата изглеждат ОК. Простете ми за невежеството,прочетох доста от темата назад, но не можах да се ориентирам, затова моля някой, ако може да сподели. Благодаря и още веднъж успех на всички!
За мен е несериозно, лекарят да оставя решението за лечение да се взема от пациента.
За да се прецени,дали да има и коя стимулация е подходяща се взема при изясняване на точния проблем и съпътстващите подробности.

Клостилбегит изтънява лигавицата и не знам доколко е подходящо след него да има трансфер. Да, може да се получат повече яйцеклетки след стимулация с него.
Възможно и съвсем щадящо е ИКСИ на напълно естествен цикъл и има забременели по този начин.
Лека стимулация ще увеличи броя на очакваните яйцеклетки и също е вариант.
alia_alia, благодаря ти за отговора. Явно трябва да си говорим повече с моята лекарка...Всичко ми се вижда много сложно...
*
Клостилбегитът изтънява лигавицата.  С Аримидекс е по-добрия вариант за лека стимулация, който щади лигавицата, но и по-скъп.

Записвам се и аз при вас. И ние ще опитаме на ЕЦ с лека стимулация, за да получим повече от едно ембрионче евентуално. Все още не знам как точно ще ме стимулират, ще стане ясно утре. Предстоят ни задължителните изследвания преди IVF и се моля всичко да е чисто и наред.
Ще ви следя и ще споделям и аз, така ми се струва малко по-леко. За първи път ми е.
От сърце желая успех на всички ни!  osi_9
Здравейте. Дали е възможно според вас при инвитро на ЕЦ да се направи пункция без упойка  :? Лекувам високо кръвно и упойките ми го вдигат допълнително. На инвитрото ми поднесох неприятна изненада на анестезиолога с кръвно от порядъка на 150/100 :(
Аз съм правила пункция без упойка и на 2 фоликула.Става много бързо и докато се усетиш си готова.Болката е за секунди,но все пак ти си знаеш какъв е твоя праг на търпимост.Отделно имам още 2 пункции на по 1 фоликул без упойка.
*
Правила съм 2 пункции на ЕЦ без упойки. За секунда усещаш леко боцкане и това е. Изобщо не ме е боляло.
Здравейте момичета!От половин година ви следя,но все не намирам сили да ви пиша!От юни 2012г. съм пациентка на доктор Персенска.След направена лапароскопия и хистероскопия започнахме инвитро на ЕЦ.Първия път хормоните не бяха в норма,2- след упойката казаха,че се е пукнал.А днес преди пункцията на прегледа не го видяха-пак се е пукнал:(
Но това,което ме изненада е че Персенска ми каза да отида на 2 ден от цикъла,а аз толкова се бях шашнала,че не я попитах защо?Може ли да ми кажете какво е имала впредвид-да не би да започваме с лека стимулация?
Аз по принцип,не съм с добър яйчников резерв.
Ще се радвам,ако ми дадете малко инфо по въпроса:)
Здравейте и от мен в тази тема,на мен док.Стаменов ми каза че след лапароскопията за отстраняване на тръбите започваме да събираме яйцеклетки на ЕЦ и като събереме 5-6 я-ки тогава ще правиме оплождане.Някой минал ли е през такава процедура за събиране на я-ки да сподели как минава и колко струва тази проедура на месец.Извинявам се ако вече е писано за това но просто несъм чела всички постове.Благодаря ви предварително и успех на всички :)
*
myrky, не се притеснявай. Вероятно ще иска да ти предпише Клостилбегит или друго, за по-сигурно, щом 3 пъти не успявате да "хванете" яйцеклетка. Успех следващия път!
"Една малка крачка за човека - един голям скок за човечеството..."
Нийл Армстронг
четох, четох и пак не можах да се ориентирам колко ще струва следното /ин витро на ест.цикъл/: 1 вариант:  проследяване , пункция без упойка , оплождане , трансфер или
2 вариант:  проследяване, пункция без упойка, замразяване на яйцеклетка или оплождане и замразяване на ембрион , трансфер следващия месец заедно с нов пресен ембрион /за който също трябва проследяване, пункция и оплождане/?
Срещнах тези цени: проследяване безплатно , 350 лв. пункция, 200 лв оплождане, 600 трансфер /около 200-400 лв замразяване?!/. в "надежда" съм. да не би да е само оплождането 2000 лв? /защото сигурно е оплождането го правят икси, а иксито е към 2000лв ?!?/
*
Lubadim, тъй като вървя малко преди теб, мога да ти дам достоверна информация:
Вариант 1:
- проследяване - 0.00 лв.
- пункция без упойка 300 лв. (с упойка е 350 лв.)
- трансфер - 600 лв. (ако имате проблеми със сперматозоидите и се прилага метода МАКС, се заплащат още 200 лв.).
Вариант 2:
- всичко, както при вариант 1 плюс 400 лв. за първоначално замразяване и комбинирания трансфер ЕЦ + ЗЕТ се заплаща 800 лв.
Допълнително се заплащат изследванията, които ще ти назначат.
Надявам се да съм била ясна и полезна.