Първия преглед е на 7-9 ден /деня зависи от продължителността на цикъла, но по принцип лекаря ще ти каже кога точно/, оглеждат за доминантен фоликул и ти насрочват пункция. При необходимост може да те извикат още веднъж на преглед. Изследванията са същите като при стимулиран опит - хормони в деня на прегледа, ПКК, време на съсирване, време на кървене и вирусология за пункцията /вирусология и за партньора/. Ако всичко с Я е наред и същата се оплоди и започне да се дели, взависимост от плановете Ви следва трансфер или замразяване. Всеки ден ще бъдеш уведомявана по телефона от ембриолозите за развитието на ембриона, както и за датата и часа на евентуален трансфер. Пункцията струва 350лв., замразяването - 400лв., трансфера на ЕЦ - 600лв., при ЗЕТ - 450лв., а при ЕЦ + ЗЕТ - 800лв. Прегледите по време на процедурата са безплатни. Аз съм замразявала само веднъж. Напоследък чета, че на някои момичета им искат такса оплождане 250лв., но на мен не са ми искали такава. Последният ми опит на ЕЦ беше през м. май 2012год. След пункция на спонтанен цикъл дават 10 дни болнични. Що се отнася до лекарствата, те се определят от лекаря според конкретния случай, като винаги изписват Утрогестан за подпомагане на бремеността, Но-шпа срещу контракции на матката, Естрофем за лигавицата, Неофолик - фолиева киселина, която предпазва бебето от определени вродени заболявания, Аспирин Протект или инжекции Хепарин за разреждане на кръвта и по - добро кръвоснабдяване на лигавицата на матката. Клостилбегит се изписва за получаване на повече фоликули при един цикъл, но това е строго индивидуално и лекаря преценява дали да го приложи. На някои момичета изписват и други лекарства, взависимост от проблемите за зачеването... Надявам се да съм била полезна. Ако, някой има по - прясна информация, моля да сподели!?!