0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Здравейте момичета!Миналия и този месец активно "посещавам" тази темичка, макар и да не пиша, но за жалост ми идва вече да заплача.Може би трябва да има и тема като "Ин витро на ЕЦ-много надежди и много разочарования..." Шегувам се!Спокойствието за мен е ,че поне има с кого да споделя и да попитам за това ,което ми тежи.И така, от миналата година съм в надпревара с високото ЛХ, а сега в два поредни цикъла-единия път празен фоликул,а този месец -яйцеклетка без зона.Това последното съвсем ме обърка,какво е яйцеклетка без зона,без цитоплазма?!Някой имал ли е подобна?Пия сума ти добавки,изоставихме стимулациите уж за по-качествени яйцеклетки...а те-без зона!Не знам вече какво да правя,да продължавам ли да опитвам на ЕЦ, да стимулирам ли , да се отказвам ли.Силите ми са на привършване.Моля, ако някой е имал подобен инцидент,да сподели опита си!
Успех на всички,които пребориха злото :)!
Животът е толкова хубав, колкото му позволим да бъде!
*

anajens

• 717
  • Нашето мило бебче е вече вкъщи!:-)
Момичета аз си имам едно яйчеце днес след пункцията утре ще чакам добри новини от ембриолозите дано да се оплоди  :eggsperm:....!
Съжалявам Ивета, докторите какво казват, мислила ли си по въпроса за донорска яйцеклетка????
*
Момичета аз си имам едно яйчеце днес след пункцията утре ще чакам добри новини от ембриолозите дано да се оплоди  :eggsperm:....!
Съжалявам Ивета, докторите какво казват, мислила ли си по въпроса за донорска яйцеклетка????

Браво!Сега ще чакаме да се оплоди и да се развива правилно!Трансфер ли ще правите или ще замразявате?
*
Аз съм имала яйцеклетка без зона. Точно така ми го съобщиха и съответно, че за нищо не става.
Тогава имах идеята да правя замразен с пресен трансфер. Но след случката стана само замразен.
Не знам какво да кажа - то след бол разочарования да се чудиш какво да мислиш. И в моята глава е пълна каша.
Май трябва да продължим и това е - а как - май лекарите трябва да кажат последната си дума.
„Ние се раждаме в света на природата.
Второто ни раждане е в света на духа."

*
А какво значи яйцеклетка без зона?Простете невежеството ми :oops:
*

anajens

• 717
Пими ще замразяваме все още!Успех утре и много скоро ето това ти пожелавам :cloud9: :D
Аз прочетох в книгата на д-р Стаменов за тази зона, това е обвивката на яйцеклетката ако правилно съм разбрала!
*
А какво значи яйцеклетка без зона?Простете невежеството ми :oops:

Мисля, че става въпрос за клетъчната обвивка, която огражда ядрото, но само си предполагам, поправете ме ако греша.

тук
 има статия, където ако се зачете човек излиза, че всичко е дефект.

Мира, радвам се да те "срещна"! Вярвам, че ще напуснем тези втръснали теми.
Мерси за съпричастността,страхотни сте,веднага се включвате!Не знам,и аз от вчера си блъскам главата, за да разбера това генетичен проблем ли е или просто така се е случило в този цикъл.Затова исках да разбера дали се е случвало и на вас и как продължавате.
Мирка,хванала си ме на къс пас  :wink:...но няма радостни вести :(
Тара, и аз я четох тази статия вчера и аз останах със същото убеждение като теб и за двете твърдения.Когато говорих с ембриолога,той ми каза -"Няма цитоплазма" и накрая завърши "Нищо не правихме ,защото нямаше зона"Значи зона и цитоплазма е едно и също.Е, от това което си спомням от уроците ми по биология, то зона пелуцида е точно обвивката на яйцеклетката.Сега остава да се се "досетя" дали това е генетичен проблем.Боже, защо сме подложени на това!Поне малко повече да ни обясняваха...Чувала съм за изследване за антизона пелуцида.
Ох, извинете ме ,че търпите тези мои разсъждения, но знам ли, може пък за някого да са от полза.Вчера прочетох още една важна информация, прочетете я и вие
http://www.puls.bg/health/sex/news_5228.html
Хубав ден от мен !
Животът е толкова хубав, колкото му позволим да бъде!
*
Стархотна статия!
*
Абе я не си блъскайте главата какъв дефект е - месечен просто!!!:D Не всеки месец са такива яйцеклетките и слава Богу!!!
Първото ми ин-витро беше на ЕЦ и яйцеклетката си беше ок.
Горе главата. Няма да ни гони постоянно каръщината, я.
Ей сега като тръгне всичко зелено на пролет и при нас ще тръгнат читави яйцеклетки.
Тара - и на мен винаги ми е приятно да те "виждам". Обнадеждена съм аз тези месеци. С променен светлоглед съм - благодарение на един друг доктор, който ми наби канчето и ми показа как да си прочистя тялото и мислите!!! :lol:
Та и надеждата и вярата се позавърнаха - че след последния опит направо бях на дъното от към тези показатели - в добавка с нерви, яд и разочарование!
Момичета - не се отказвайте от ЕЦ - той е хубав метод, защото е почти безлекарствен, което за мен вече е от жизненоважно значение!!!

„Ние се раждаме в света на природата.
Второто ни раждане е в света на духа."

*

anajens

• 717
Браво Мира_миш, аз също съм на това мнение, още повече, че преди малко ми се обадиха от клиниката и ми казаха, че с ембриончето всичко е наред, започнало е да се дели, утре ще ми се обадят да ми кажат кога ще го замразят! :D
Дай боже да си имаме още една "снежинка"!
*

anajens

• 717
Е вече е факт, имаме си още една "снежинка"!  :DДнес ми се обадиха, че ще замразяват и всичко е наред!
*
Браво, anajens! Дано бързичко съберете необходимия брой ембриончета за ЕТ!
:bighug:
*

sara68

• 269
  • Няма начин да няма начин :))))
Поздравления и от мен anajens- с една стъпка по-близо до мечтата  :)
*

anajens

• 717
Благодаря ви момичета, да това е поредната стъпчица към сбъдване на нашата мечта!Чудя се дали ще ме карат още един път да вадим яйцеклетка или ще правим комбиниран трансфер, все още незнам като отида в софия следващият път ще разбера!
Стискам палци момичета които сте след трансфер и в процедури, Сара айде дано да се похвалиш първа ти ! :bfp: :bighug:
*

sara68

• 269
Първо ще чакаме новини от disi22-стискам и палци  опасенията и да не се потвърдят!
Момичета,според вас различни ли са симптомите и усещанията при стимулитан опит и при естествен цикъл?
Предишните 2 опита ми бяха стимулирани - при първия 3 хубави ембриона  - резултат - тогава само първата седмица имах някакви усещания,на втората в момента в който почувствах лекота и всички признаци изчезнаха -разбрах,че не се е получило.
При втория един бластоцист и + резултат,но за кратко- тогава и втората седмица си имах признаци и даже ми прилошаваше и преди теста бях сигурна,че се е получило.
Сега първи опит на естествен цикъл-ЗЕТ - 1бластоцист+2морули - 8ден след трансфер - първата седмица усещанията ми бяха май повече- сега основно някаква тежест ,леко подуване на корема и леко замайване от време на време,опитвам се да не се самоанализиран,но.....не ми се получава много.Та такива неща ме занимават :)
*

anajens

• 717
Сара аз по същият начин имам симптоми и също като изчезнат разбирам, че не се получило явно съм по сенситивна и ги усещам нещата, много е гадно това защото вътрешно си знаеш какъв е резултата, аз също имам два опита стимулирани при първият видях дори две чертички, но на следващият ден вече усетих, че нещо не в ред според мен за малко е имало инплантация, но много бързо е свършило всичко, тогава бях с три ембриона на 3 ден!Вторият път два ембриона пак на 3 ден, никога до сега не съм имала трансфер нито на бластоцита, нито на морула!Тогава до осми ден имах симптоми и после изведнъж всичко преключи и бях сигурна, че не се получило! :(
Наистина трябва по малко да се вглеждаме в себе си, но понякога не се получава, аз просто си усещам всичко!
Дано това е твоят опит, наистина имаш огромен потенциал щом са ти трасферирали един бластоцит и две морули това е доста обнадеждаващо начало, дано да зъвърши както трябва, успех!
*
Sara68, не зная дали да се радвам или не, но от няколко дни отново започнаха да ме наболяват гърдите, макар и по - слабо от преди. Но много ми се яде, буквално всяка реклама за храна ме кара да огладнявам. Имам и някакво неприятно усещане, като гадене, но може и просто стомаха ми да се е раздразнил от зелините салати. :wink:
Останаха още няколко дни до деня на истината - в четвъртък мисля да си направя теста. Моят мъж ми се накара хубаво миналата седмица като се отчаях и ми нареди повече да не ставам от леглото. Докато не видел резултата от теста, не можел да приеме, че нещата не са се получили. Единствено за Цветница излизах да си вземем върбови клонки от църквата и да се почерпим за хубавия празник. Аз също гледам много много да не се размотавам, защото започват да ме придърпват яйчниците. Преминаха ми и силните болки. Единствено като си лежа, няма проблеми. :wink:
Пожелавам късмет на всички момичета в процедура! osi_9
« Последна редакция: Април 09, 2012, 17:26:50 pm от disi22 »
*

sara68

• 269
Само така disi22,няма да се предаваш и какво пък - малко повече лежане няма да ни навреди - после ще имаме време да се разхождаме :)
Аз вярвам на д-р Стаменов и щом ми е казал повече да лежа,значи има защо.
Хубава вечер!
*

anajens

• 717
Диси, аз мисля, че твоите симптоми са си направо бременни, само спокойствие се иска и вяра, твърдо вярвайте момичета, че сте бременни!Късмет !!!! :bighug: