0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Напълно те разбирам и аз много често се ядосвам на липсата на компетентност и немърливо изпълнение на задълженията. И няма значение дали си плащаш сама или по Фонда. Да се надяваме, че скоро ще излезем от омагьосания кръг и бързо ще забравим всичко покрай грижите за нашите рожбички. Мисля си, че е въпрос на късмет да попаднеш на правилния лекар и да получиш правилната терапия. Радвам се, че направих тази промяна и съм доволна от настоящите резултати. Още след аборта през м. септември 2010 год. исках да започна да се лекувам в Клиника "Малинов", но когато се опитах да си запиша час ми казаха не по - рано от началото на 2012год. Вярвам, че д-р Стаменов ще ми помогне да се сдобия с така чаканото детенце. До сега предчувствието не ме е лъгало. Не знам откъде извадих този оптимизъм, но няколко дена преди пункцията бях убедена, че ще извадим 6 хубави яйцеклетки и ще имам поне 4 много добри ембиона. Дори, когато се очертаваше пункция на 2 фоликула. Бях сигурна, че д-р Стаменов ще прояви настойчивост до края и ще пунктира всички фоликули. Е, едната яйцеклетка отпадна, но останаха 6 ембриона. Молих се всичките да се развият добре и да решат да замразят всички до един. Беше ми жал да изхвърлят в коша, който и да е от тях. Много се зарадвах, когато ми казаха, че всички са в добра форма и са решили да замразят и 6 борчета. До тук май успявам да предвидя резултата. Дано да е така до края. :lol: :lol: :lol:
« Последна редакция: Февруари 02, 2012, 20:07:07 pm от disi22 »
*
Disi, ти си борец, мила. Само така, горе главата. Чул те господ за всичко, което си пожелахме, но и ние трябва да се потрудим! Ще си записваме час само за доктора, на който имаме доверие и се е доказал като професионалист. Както казват, 'господ помага, но в кошара не вкарва'. Все пак той решава :balk_81:
« Последна редакция: Февруари 03, 2012, 10:15:29 am от doci »
nadi-77благодаря.По колко Клостилбегит на ден пиеше.На мен ми каза доки    3 по 1.А лигавицата как беше.
При мен клостилбегите беше 2*1.В деня на пункцията док.Стаменов ме попита дали ще замразяваме,но ние решихме да пробваме с едничко и така се случиха нещата. А за лигавицата не си спомням,но сигурно е била добре,щом се съгласи с нас да го върнеме.
« Последна редакция: Февруари 03, 2012, 14:52:21 pm от nadi-77 »
*
На втория ден от цикъла се видяхме с док.Стаменов и той ми назначи Клостилбегит да пия 5 дни и на 6 да ида на преглед.В деня на прегледа ми назначи два дни меногон и в деня на следващия преглед ми назначиха пункция.
Nadi-77, нали преди писа, че след клостилбегита са ти били още цели два дни меногон, т.е. не си била само на Клостилбегит, а е имало допълнителна стимулация и изчакване. Това също има значение за успеха на процедурата ти, която не е била прекъсната преждевременно в 5-тия ден от приема на последното хапче Клостилбегит, както други 'лекарки' са правили, без да мислят, какво правят.
« Последна редакция: Февруари 03, 2012, 15:28:32 pm от doci »
*
Здравейте, 11 ден бях вчера,фоликул 17см., а ЛН ми е 27 и Е 256 ,утре съм си на пункция.Странна работа , имал ли е някой подобна случка ?.С такова висико ЛН имам предвид ? мерси
Моето LH беше 16, а Е2 - 225 миналият цикъл, но ми се пукна фоликула преди пункцията!!!
Дано да имаш късмет повече от мен!Успех, стискам палци , че е много гадно да се разходиш сутринта до София в този студ и да се върниш безславно...!
Мерси  Anajens   явно си стискала добре ,защото не се беше спукал и имаше яйцеклетка.Дано и занапред се развиват добре нещата.Успех на всички ,които са в очакване!/ на двете чертички и на др. резултати
*
Здравейте, 11 ден бях вчера,фоликул 17см., а ЛН ми е 27 и Е 256 ,утре съм си на пункция.Странна работа , имал ли е някой подобна случка ?.С такова висико ЛН имам предвид ? мерси
Моето LH беше 16, а Е2 - 225 миналият цикъл, но ми се пукна фоликула преди пункцията!!!
Дано да имаш късмет повече от мен!Успех, стискам палци , че е много гадно да се разходиш сутринта до София в този студ и да се върниш безславно...!
Мерси  Anajens   явно си стискала добре ,защото не се беше спукал и имаше яйцеклетка.Дано и занапред се развиват добре нещата.Успех на всички ,които са в очакване!/ на двете чертички и на др. резултати
На мен за първи път LH-то ми е високо 42, но въпреки това ми назначиха прегнила и в неделя съм на пункция. Мислех си, че ще ме пратят да си ходя заради LH-то, но една от готините акушерки каза, че щом докторът е преценил значи има шанс.
Аз съм спокойна, тъй като сега ще размразим 4 ембриончета и се надявам до края на другата седмица вече да сме направили трансфера.
*
Боги ,мн. късмет ти пожелавам !Да пишеш тук хубави новинки.
*
Боги, аз също ти желая много късмет. Колко замразени ембриончета имате към момента и на кой ден от развитието им са замразени? Доктора казали ти колко ембриончета общо /замразени и пресни/ възнамерява да върне и на кой ден?
Doci, много си права! Но просто е трудно да попаднеш на правилния лекар още в самото начало. А и с времето събираш необходиматата ти информация и опит относно изследванията и процедурите. Мнението за професионализма на лекарите е субективно и зависи дали са се получили нещата по - рано или по - късно. Понякога нещата се случват на късмет, а ние се заблуждаваме във висок професионализъм. Слуховете също помагат. Когато ситуацията се усложни и са необходими много по - задълбочени знания и находчивост, тогава се вижда кои лекари са наистина добри! Лично мнение!
*
Боги, аз също ти желая много късмет. Колко замразени ембриончета имате към момента и на кой ден от развитието им са замразени? Доктора казали ти колко ембриончета общо /замразени и пресни/ възнамерява да върне и на кой ден?
Имаме 4-ри замразени. Док каза, че ще размразим всички. Замразяваха ги на 3-ти ден, ако не се лъжа. Ще  връщаме на 5-ти ден. Дано се размразят добре!
*
Момичета, днес не успяхме да извадим Я, но макар и леко разочарована, бях готова за подобно развитие на нещата. Докторът се постара много и му личеше, че е недоволен, че не извади Я.
Дадох кръв за РВМС. Във вторник пак. Някой знае ли на кой ден правят трансфер? Бях първа при доктора и от притеснение да не бавя другите, забравих да попитам кога ще размразят сладоледчетата.
*
и при мен не станаха нещата.Яйцеклетката не е била хубава, станало е оплождане ,но д-ра е казал ,че няма смисъл да се замръзява.Надявям се следващия месец да стане.
при мен също не стана.. имаше Я, но нещо имала проблем и не се оплодила.. :(
май нещо в този студ нещата не вървят...

"Бъди благодарен за това, което имаш. Накрая ще имаш повече.
Ако се концентрираш върху това, което нямаш, никога няма да имаш достатъчно."
*
Съжалявам за лошите новини момичета! Напълно ми е познато чувството след подобен резултат от пункция! Поемете дълбоко дъх и се отпуснете поне за миг! Следващия път нещата ще станат, сигурна съм. Повярвайте и Вие в това! :balk_5:
Bogi, доколкото разбирам това, че не сте извадили Я на този цикъл не отменя трансфера на замразените!?! Защо ти вземат кръв за РВМС и какво означава това? Винаги ли поставят лепило преди трансфер?  :wink:
Момичета, бихте ли ми казали дали сте имали отклонения в МЦ след биопсия и колко дена Вие зацапвало!
*
Момичета, при клостил 3-7 ден на кой ден ви викат лекарите за преглед? Казаха ми да отида на 10-ти ден, обаче се притеснявам да не е късно? Цикълът ми е 27-28 дни и без стимулация винаги пукам фоликулите на 14-ти. А сега с този клостил не знам  :?. Ами като не ми измерят лигавицата на 7-ми ден откъде докторът ще знае дали не ми трябва друго лекарство до 10-ти ден? Уф че ми е притеснено  :?! По принцип му имам доверие на лекаря, но смятам че всичките са доста разсеяни и никога не съм сигурна дали си спомня коя съм. Отделно цикълът ми е малко слаб този месец и си мисля, че сигурно е била тънка лигавицата и затова... Без клостил не се притеснявах сякаш, а сега голямо мислене му мисля  :(.
*
Момичета, при клостил 3-7 ден на кой ден ви викат лекарите за преглед? Казаха ми да отида на 10-ти ден, обаче се притеснявам да не е късно?
Ако си само на Клостилбегит (и не ти бият инжекции с хормони), купи си тест за овулация и следвай инструкциите. За твое собствено успокоение можеш да видиш, кога ще наближи и ще настъпи овулация. Ако чертичката е само една, има време до овулацията. Имай предвид, че след Прегнил/Овитрел, които се бият чак накрая преди процедурата, тестът за овулация става силно положителен заради инжекциите. Затова се довери на теста само преди инжекциите с хормони.
« Последна редакция: Февруари 08, 2012, 19:53:07 pm от doci »
*
Bogi, доколкото разбирам това, че не сте извадили Я на този цикъл не отменя трансфера на замразените!?! Защо ти вземат кръв за РВМС и какво означава това? Винаги ли поставят лепило преди трансфер?  :wink:
Да, не отменя ЗЕТ. Днес ми звъннаха ембриолозите, че размразяват снежковците, а утре ще се обадят да кажат как е минало и кога евентуално ще бъде трансфера - утре или в петък.
РВМС е имуномодулация чрез периферни моноцити и повишава шанса за имплантация. Лекарят решава дали е необходимо в конкретния случай. А вземат кръв, защото я използват за изработване на т. нар. лекарство, което се поставя в матката.
„Лепило”-то също се поставя по преценка на лекарите - веднъж са ми поставяли, веднъж - не.
*

anajens

• 717
  • Нашето мило бебче е вече вкъщи!:-)
Момичета, при клостил 3-7 ден на кой ден ви викат лекарите за преглед? Казаха ми да отида на 10-ти ден, обаче се притеснявам да не е късно? Цикълът ми е 27-28 дни и без стимулация винаги пукам фоликулите на 14-ти. А сега с този клостил не знам  :?. Ами като не ми измерят лигавицата на 7-ми ден откъде докторът ще знае дали не ми трябва друго лекарство до 10-ти ден? Уф че ми е притеснено  :?! По принцип му имам доверие на лекаря, но смятам че всичките са доста разсеяни и никога не съм сигурна дали си спомня коя съм. Отделно цикълът ми е малко слаб този месец и си мисля, че сигурно е била тънка лигавицата и затова... Без клостил не се притеснявах сякаш, а сега голямо мислене му мисля  :(.
Лили, не се притеснявай всичко зависи от хормоните може пък да се получат нещата, а щом са ти казали на 10 ден значи така са преценили, въпреки, че понякога наистина не преценяват добре, ама то по този начин винаги съществува риск от спукване на фуликул!Успех дано извадите зряла яйцеклетка!
*
Момичета, при клостил 3-7 ден на кой ден ви викат лекарите за преглед? Казаха ми да отида на 10-ти ден, обаче се притеснявам да не е късно?
Ако си само на Клостилбегит (и не ти бият инжекции с хормони), купи си тест за овулация и следвай инструкциите.
Не съм се изразила ясно: аз се притеснявам да не е късно за Прегнила и от там нататък да не успеем да таймираме правилно пункцията. 

Успех дано извадите зряла яйцеклетка!
Много благодаря!
*
Благодаря за изчерпателния отговор Bogi!
*
Благодаря за изчерпателния отговор Bogi!
Пак заповядай, но не изчерпателен, защото пиша от мобилния. :) Иначе логореята ми би се проявила.  :lol: